HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Minder betalingsproblemen in Nederland

BKR: aantal mensen met betalingsachterstand daalt

BKR: aantal mensen met betalingsachterstand daalt

De nieuwste editie van de BKR Kredietbarometer is uitgekomen. Daaruit blijkt dat het aantal mensen met een betalingsachterstand in Nederland het afgelopen jaar is gedaald met 5%.

711 duizend mensen met betalingsachterstand

In de Kredietbarometer van juli 2017 is het aantal Nederlanders met een betalingsachterstand gedaald tot ongeveer 711.000 mensen. Dat is 5% minder dan een jaar geleden. Dit terwijl de registratiegrenzen zijn aangepast: vanaf december 2016 worden alle kredieten vanaf € 250 geregistreerd. Daarvoor was de ondergrens € 500.

10,25 miljoen mensen geregistreerd bij BKR

In totaal staan er 10,25 miljoen Nederlanders geregistreerd bij Stichting BKR. Daarvan heeft 93% geen problemen: er is een positieve registratie. De andere 7% zijn de mensen met een negatieve registratie. Alleen zij hebben last van hun BKR-registratie, een positieve registratie geeft een kredietverstrekker alleen inzicht in de reeds lopende kredieten. Daarmee kan beoordeeld worden in hoeverre het verstrekken van het aangevraagde krediet verantwoord is.

Negatieve BKR registratie

Met een negatieve registratie is het afsluiten van een nieuwe lening lastiger, maar niet per definitie onmogelijk. Voorwaarde is wel dat de betreffende betalingsachterstand inmiddels is opgelost.

Benieuwd waar u de goedkoopste lening afsluit? Vergelijk leningen op de laagste rente!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen