Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder betalingsproblemen in Nederland

BKR: aantal mensen met betalingsachterstand daalt

BKR: aantal mensen met betalingsachterstand daalt

De nieuwste editie van de BKR Kredietbarometer is uitgekomen. Daaruit blijkt dat het aantal mensen met een betalingsachterstand in Nederland het afgelopen jaar is gedaald met 5%.

711 duizend mensen met betalingsachterstand

In de Kredietbarometer van juli 2017 is het aantal Nederlanders met een betalingsachterstand gedaald tot ongeveer 711.000 mensen. Dat is 5% minder dan een jaar geleden. Dit terwijl de registratiegrenzen zijn aangepast: vanaf december 2016 worden alle kredieten vanaf € 250 geregistreerd. Daarvoor was de ondergrens € 500.

10,25 miljoen mensen geregistreerd bij BKR

In totaal staan er 10,25 miljoen Nederlanders geregistreerd bij Stichting BKR. Daarvan heeft 93% geen problemen: er is een positieve registratie. De andere 7% zijn de mensen met een negatieve registratie. Alleen zij hebben last van hun BKR-registratie, een positieve registratie geeft een kredietverstrekker alleen inzicht in de reeds lopende kredieten. Daarmee kan beoordeeld worden in hoeverre het verstrekken van het aangevraagde krediet verantwoord is.

Negatieve BKR registratie

Met een negatieve registratie is het afsluiten van een nieuwe lening lastiger, maar niet per definitie onmogelijk. Voorwaarde is wel dat de betreffende betalingsachterstand inmiddels is opgelost.

Benieuwd waar u de goedkoopste lening afsluit? Vergelijk leningen op de laagste rente!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek