Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Cyberaanvallen op banken

DDoS-aanvallen afgeslagen

DDoS-aanvallen afgeslagen

De afgelopen dagen waren de grote Nederlandse banken het slachtoffer van hevige cyberaanvallen. Het begon zaterdag bij ABN Amro, zondag was het ING en gisteren bezweek de website van Rabobank. Ook de website van de Belastingdienst was gisteren even uit de lucht door een cyberaanval.

DDoS-aanvallen – geen hacks

Het ging in alle drie de situaties om heftige DDoS-aanvallen. Bij een DDoS-aanval wordt er zo extreem veel verkeer richting een website gestuurd dat die uiteindelijk bezwijkt onder de druk. Volgens de banken is er geen sprake geweest van hacks waarbij er gegevens van klanten of rekeningen in gevaar zijn geweest.

Problemen met betalingsverkeer

Doordat de websites van de banken uit de lucht waren konden hun klanten voorgenomen betalingen niet uitvoeren. Ook werkte iDeal niet naar behoren – dat had tot gevolg dat webwinkels minder verkochten dan normaal.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek