Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijzen in maart 1% hoger

Minder snelle stijging van prijzen dan in februari

Minder snelle stijging van prijzen dan in februari

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers rondom de consumentenprijzen in maart 2018 bekendgemaakt. In de afgelopen maand waren de prijzen 1% hoger dan een jaar eerder. De stijging was in februari nog 1,2%.

Minder snelle stijging van prijzen voedingsmiddelen

Dat het prijsniveau minder snel steeg kwam vooral door de ontwikkeling van de prijzen van een aantal voedingsmiddelen: vlees, zuivel, fruit en aardappelen. Daar zijn de prijsstijgingen al zes maanden op rij lager dan een jaar eerder.

Kleding, mobiel en auto

Ook de prijzen van kleding zorgde voor minder prijsstijging, terwijl mobiele telefoondiensten, auto-onderhoud en -brandstoffen juist verhogend effect hadden. 

CPI is niet helemaal de inflatie

De prijsontwikkeling die het CBS publiceert gaat over de ConsumentenPrijsIndex (CPI). Dat is een belangrijke indicator voor inflatie, maar niet helemaal hetzelfde. Inflatie is meer dan alleen de prijsontwikkeling van dit vaste pakket aan consumentengoederen en -diensten. Ook andere zaken veranderen immers van prijs, zoals koopwoningen, aandelen en goud. Dat is niet verwerkt in de CPI en wel in de inflatie.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek