Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Wat moet je weten als je kiest voor het volgende spaarproduct: Jeugdsparen van ASN Bank? Bekijk alle details over de rente, de voorwaarden en de spaargarantie. Bij de rentes zie je ook hoe deze zich voor deze rekening met voorwaarden in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Meer van ASN Bank

Huidige spaarrente

wat is de rente op dit moment?

ASN Bank Jeugdsparen
1,90%

Spaarrekening voor (groot)ouders om te sparen voor hun (klein)kinderen. De rekening staat op naam van het kind (van 0 tot 18 jaar). Het geld staat vast en komt vrij op de 18e verjaardag van het kind. Het geld kan tussentijds alleen opgenomen worden voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs of bij overlijden.


Rentes uit het verleden

wat was de spaarrente voorheen?

Laatste rentewijziging: 16 oktober 2023 een maand geleden
  1. min
    1,65% 1,90%
    +0,25%
  2. max
    1,65% 1,90%
    +0,25%

Alle info

wat moet je weten?

Aanvullende opmerking

Spaarrekening voor (groot)ouders om te sparen voor hun (klein)kinderen. De rekening staat op naam van het kind (van 0 tot 18 jaar). Het geld staat vast en komt vrij op de 18e verjaardag van het kind. Het geld kan tussentijds alleen opgenomen worden voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs of bij overlijden.

Sparen met garantie
Bij welke bank?
ASN Bank
In welk land?
Nederland
Welke spaargarantie?
Nederlandse depositogarantiestelsel

Nederland is lid van de Europese Unie en de Eurozone. Ons Nederlandse depositogarantiestelsel dekt per spaarder € 100.000 van spaargeld dat onder één bankvergunning valt.

Meer weten?

Welk garantiebedrag?
€ 100.000
Welke bankvergunning?
De Volksbank

De bankvergunning van ASN Bank wordt gedeeld met andere banken. De spaargarantie geldt per bankvergunning: saldi bij meerdere banken onder één vergunning worden bij elkaar opgeteld voor het toepassen van de garantie.

Vergunning gedeeld?
Ja, met SNS Bank, BLG Wonen, Zwitserleven, RegioBank

Onder de bankvergunning van ASN Bank vallen ook SNS Bank, BLG Wonen, Zwitserleven, RegioBank. De spaargarantie geldt per bankvergunning: saldi bij meerdere banken onder één vergunning worden bij elkaar opgeteld voor het toepassen van de garantie.

Voorwaarden
Minimum saldo?
Geen
Maximaal saldo?
Geen
Spaarverplichting?
Nee

Het is bij deze rekening niet verplicht om elke maand (of een andere periode, bijvoorbeeld elk kwartaal) een bedrag te storten.

Altijd maximale rente?
Ja

Er zijn bij deze rekening geen regels waaraan je moet voldoen om de maximale rente te ontvangen. Je krijgt deze dus sowieso.

Vrij opneembaar?
Nee

Het geld op deze rekening is niet volledig vrij opneembaar. Voor het opnemen van geld moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen of een boete betalen.

Verplichte betaalrekening?
Nee

Je hoeft niet verplicht een betaalrekening te hebben of openen bij ASN Bank om er te kunnen sparen.

Verder van belang
Rente vast of variabel?
Variabel

De spaarrente op deze rekening is variabel. Dat betekent dat ASN Bank de rente op ieder moment kan aanpassen.

Duurzaam sparen?
Ja

Sparen op deze rekening wordt gekenmerkt als duurzaam: ASN Bank gebruikt het geld voor investeringen in duurzame projecten.

Sparen voor/door kinderen?
Ja

Deze rekening is speciaal bedoeld voor jeugdsparen. Dat kan gaan om sparen dóór kinderen of sparen vóór kinderen. De voorwaarden voor deze twee vormen van jeugdsparen lopen behoorlijk uiteen, controleer die goed!


We helpen je graag!

waar ga je sparen?

Jij bent op zoek naar een goede plek voor je spaargeld of om te beginnen met sparen. HomeFinance.nl helpt je graag met handige vergelijkingen en uitgebreide informatie over heel veel spaarbanken, spaarrekeningen en deposito’s. Zo maken we het voor jou gemakkelijk(er) om te kiezen waar je jouw spaargeld wilt neerzetten.

We doen niet álles voor je... het openen van de rekening doe je zelf, bij de bank van jouw keuze. Wel helpen we je met plezier bij jouw beslissing - helemaal gratis en zonder dat je gegevens hoeft achter te laten bij ons!

HomeFinance.nl
ASN Bank
Mogelijkheden vergelijken
HomeFinance.nl
Informatie over de rekening
HomeFinance.nl, ASN Bank
Spaarrekening openen
ASN Bank
Spaarrekening beheren
ASN Bank

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.