Als een stel graag een kindje wil krijgen komt er een periode van behoorlijke zorgkosten aan. Zwanger worden, zwanger zijn en de bevalling - bij al deze fases kunnen specialisten nodig zijn die veel geld kosten. Daarbuiten is er geboortezorg die bij iedere baby aan de orde is. Hoe zit het met de vergoeding van de kosten van al deze zorg rondom zwangerschap en bevalling vanuit de zorgverzekeringen?

Premies zorgverzekeringen 2021 berekenen

Welke soorten geboortezorg zijn er rondom zwangerschap en bevalling?

De periode vanaf de kinderwens tot en met de bevalling kan allerlei soorten zorg met zich meebrengen. Denk hierbij vooral aan:

Daarnaast kunnen er nog allerlei andere soorten zorg aan de orde zijn, zoals zwangerschapscursussen.

Zorgverzekeringen in Nederland

We hebben in ons land een stelsel dat bestaat uit basisverzekeringen en aanvullende zorgzekeringen. Het is simpelweg verplicht - voor iedereen - om een basisverzekering te hebben. Dat staat zo in de wet. Of u daarnaast een aanvullende verzekering wilt beslist u helemaal zelf.

Worden de kosten van zwangerschap en bevalling vergoed binnen ons stelsel van zorgverzekeringen? En gaat dat dan via de basisverzekering en/of via de aanvullende polis?

HomeFinance heeft voor u uitgewerkt welke dekkingen er binnen de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen zijn voor de kosten van zwangerschap en bevalling:

Meer belangrijke dekkingen van de zorgverzekering

Op deze pagina gaat het over de vraag in hoeverre de kosten van zwangerschap en de bevalling gedekt worden door de zorgverzekering. Hieronder ziet u een overzicht van de pagina's op deze site waar u informatie kunt vinden over andere belangrijke (mogelijke) dekkingen binnen de zorgverzekering:

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.