Goed overzicht van Hypotheek nieuws en gerelateerde nieuwsberichten. Kwalitatief geschreven en altijd onderbouwd.
De hypotheekrenteaftrek, een cruciaal belastingvoordeel, wordt stapsgewijs afgebouwd en zal voor veel leningen met een looptijd van 30 jaar uiteindelijk vervallen; voor hypotheken afgesloten vóór 2001 betekent dit dat de hypotheek aftrek verdwijnt rond 2031, wat jouw netto maandlasten significant zal verhogen. In dit artikel ontdek je de precieze veranderingen, de financiële impact en praktische strategieën om je hierop voor te bereiden, inclusief specifieke regels voor diverse hypotheekvormen en de laatste aanpassingen in 2025.
De hypotheekrenteaftrek verdwijnt geleidelijk op twee manieren: ten eerste geldt er een maximale aftrekperiode van 30 jaar vanaf de start van de hypotheek, wat voor veel hypotheken afgesloten vóór 2001 betekent dat de aftrek rond 2031 volledig vervalt, en ten tweede wordt het maximale aftrekpercentage stapsgewijs afgebouwd voor hogere inkomens. Deze afbouw, die al sinds 2014 jaarlijks met 0,5% is verlaagd en vanaf 2020 versneld werd, zorgt ervoor dat het percentage waartegen de hypotheekrente mag worden afgetrokken, in 2025 is beperkt tot 37,48%, gelijk aan het tarief in de eerste schijf van de inkomstenbelasting. Daarnaast is voor nieuwe hypotheken die na 1 januari 2013 zijn afgesloten, de voorwaarde gesteld dat de lening annuïtair of lineair volledig wordt afgelost binnen maximaal 30 jaar om überhaupt recht te hebben op de aftrek, waardoor voor aflossingsvrije of spaarhypotheken van na die datum de hypotheek aftrek verdwijnt.
De afbouw en het uiteindelijke verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek treft in de eerste plaats de huiseigenaren die momenteel van dit belastingvoordeel gebruikmaken, wat resulteert in significant hogere netto maandlasten. Specifiek geldt dit voor diegenen wiens 30-jarige aftrekperiode afloopt, zoals bij hypotheken afgesloten vóór 2001, waarbij de hypotheek aftrek verdwijnt rond 2031, wat hun netto maandlasten fors zal verhogen. Ook huiseigenaren met hogere inkomens worden direct getroffen, aangezien het maximale aftrekpercentage voor hen stapsgewijs is verlaagd van oorspronkelijk 52% tot 37,48% in 2025. Voor nieuwe hypotheken die na 1 januari 2013 zijn afgesloten, is het bovendien cruciaal dat deze annuïtair of lineair worden afgelost om überhaupt recht te hebben op de aftrek; aflossingsvrije hypotheken en bankspaarhypotheken van na die datum geven bijvoorbeeld geen recht op hypotheekrenteaftrek, waardoor de impact voor deze groep al langer voelbaar is.
Naast deze algemene groepen zijn er specifieke situaties die extra worden geraakt: bij een scheiding verliest de vertrekkende partner doorgaans het recht op hypotheekrenteaftrek na 24 maanden, hoewel een aftrek van 50% van de hypotheekrente maximaal twee jaar mogelijk blijft. Verder kan een woningkoper het recht op aftrek van een deel van de hypotheek verliezen als de eigenwoningreserve niet wordt meegenomen bij de aankoop van een nieuwe woning. Hoe zal dit het besluit van huiseigenaren beïnvloeden om te verhuizen, wetende dat de fiscale voordelen in de toekomst anders zijn? Bovendien kan de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek op de lange termijn invloed hebben op de inkomensverdeling, aangezien het effect van de afbouw per inkomensgroep en hypotheekvorm verschilt. Zullen we zien dat huishoudens met een hoge loan-to-value ratio vaker kiezen voor extra aflossingen om hun rentelasten te verminderen, nu het fiscale voordeel minder wordt?
Het verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek heeft als direct en meest significant financieel gevolg dat de netto maandlasten voor huiseigenaren aanzienlijk zullen stijgen. Dit komt doordat het belastingvoordeel, waarbij betaalde hypotheekrente van het belastbaar inkomen mocht worden afgetrokken, wegvalt, waardoor de feitelijk te betalen inkomstenbelasting hoger wordt. Concreet betekent dit voor hypotheken afgesloten vóór 2001 dat de hypotheek aftrek verdwijnt rond 2031, wat een forse verhoging van de netto maandlasten tot gevolg heeft. Daarnaast wordt het maximale aftrekpercentage voor hogere inkomens verder afgebouwd tot 37,48% in 2025, waardoor ook voor deze groep de belastingteruggaaf op hypotheekrente minder wordt. Vooral huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek ervaren de financiële gevolgen sterk; zij worden geconfronteerd met het volledig wegvallen van de aftrek, wat hun maandelijkse uitgaven drastisch kan verhogen en kan leiden tot financiële problemen indien zij geen alternatieve aflossingsstrategie hebben. Ook bij een hypotheekverhuizing of het oversluiten van een hypotheek kan men geconfronteerd worden met minder hypotheekrenteaftrek indien niet aan de nieuwe voorwaarden wordt voldaan. Deze verandering dwingt huishoudens om hun financiële situatie kritisch te heroverwegen: hoe zullen zij hun financiële verplichtingen managen wanneer het belastingvoordeel wegvalt, en zal dit leiden tot een verhoogde behoefte aan extra aflossingen of juist tot het langer aanhouden van hogere hypotheekschulden, wetende dat de Belastingdienst minder meefinanciert? Op bredere schaal kan het verdwijnen van de aftrek, naast de directe impact op de maandlasten, leiden tot een afvlakking van de huizenprijzen, doordat de fiscale stimulans voor hoge hypotheekschulden afneemt, wat op de lange termijn de woningmarkt kan stabiliseren, maar op korte termijn de betaalbaarheid voor sommigen onder druk zet.
Om de impact van het verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek te beperken, kunnen huiseigenaren diverse proactieve strategieën overwegen die de netto maandlasten verlagen. De meest directe en effectieve aanpak is extra aflossen op de hypotheek, wat de totale rentelasten aanzienlijk vermindert en bovendien kan leiden tot een lagere risicocategorie bij de geldverstrekker, met een potentieel gunstiger rentepercentage als gevolg. Vooral voor eigenaren van een aflossingsvrije hypotheek die vóór 2013 is afgesloten, waarvoor de hypotheek aftrek verdwijnt of al minder voordelig is, is versneld aflossen cruciaal om toekomstige financiële problemen te voorkomen. Een andere strategie is het oversluiten van de hypotheek of het benutten van rentemiddeling door te kiezen voor lagere rentetarieven kan de bruto maandlast direct dalen, wat een deel van het wegvallende belastingvoordeel compenseert, al is het essentieel om hierbij de bijkomende kosten en mogelijke nadelen van rentemiddeling (zoals renteopslagen) zorgvuldig af te wegen. Tot slot kan het omzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïtaire of lineaire hypotheek ervoor zorgen dat de hoofdsom wordt afgelost, wat op termijn de rentelasten naar nul reduceert en de financiële onzekerheid wegneemt bij het volledig verdwijnen van de aftrek.
Naast aanpassingen aan de hypotheek zelf, is gedegen financiële planning en het creëren van een financiële buffer van groot belang. Door bewust te budgetteren en spaargeld strategisch in te zetten, bijvoorbeeld via extra aflossingen, of door een beleggingsstrategie te hanteren die past bij uw risicoprofiel en beleggingsdoelen, kan vermogen worden opgebouwd om de stijgende netto maandlasten op te vangen. Denk hierbij aan een simpele buy-and-hold strategie met ETFs voor de lange termijn, gericht op het spreiden van risico’s. Het is raadzaam om hierover deskundig hypotheekadvies in te winnen, aangezien een persoonlijke situatie en de specifieke regels voor verschillende hypotheekvormen (zoals de bijleenregeling) een grote rol spelen. Een nieuwe, originele vraag die zich opdringt, is of de Nederlandse woningmarkt, nu de hypotheek aftrek verdwijnt, flexibeler zal worden in het aanbieden van innovatieve financiële producten die de pijn van de hogere maandlasten direct verzachten, of dat het aanpassen van de eigen financiële huishouding de dominante strategie voor huiseigenaren zal blijven.
De specifieke regels voor het verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek zijn sterk afhankelijk van de hypotheekvormen en de afsluitdatum van de lening. Voor hypotheken afgesloten vóór 1 januari 2013, waaronder de destijds gangbare aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek en beleggingshypotheek, blijft het recht op hypotheekrenteaftrek behouden onder het bestaande overgangsrecht. Echter, ook voor deze oudere leningen geldt een maximale aftrekperiode van 30 jaar; dit betekent dat de hypotheek aftrek verdwijnt voor veel van deze hypotheken rond 2031. Voor nieuwe hypotheken, afgesloten ná 1 januari 2013, zijn de regels aanzienlijk strenger: om überhaupt recht te hebben op hypotheekrenteaftrek, moet de lening verplicht annuïtair of lineair worden afgelost binnen maximaal 30 jaar. Dit sluit nieuwe aflossingsvrije of hybride hypotheekvormen uit van fiscale voordelen, aangezien ze niet voldoen aan deze aflossingseis. Hoe zullen hypotheekverstrekkers en huiseigenaren de complexiteit van deze verschillende, parallel lopende fiscale regimes beheren, en zal dit de markt voor ‘oude’ hypotheekvormen beïnvloeden?
Het verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek is een integraal onderdeel van een breder fiscaal beleid van de Nederlandse overheid dat gericht is op het hervormen van de woningmarkt, waarbij de nadruk ligt op stabilisatie, het verminderen van hoge hypotheekschulden en het afbouwen van fiscale subsidies. Terwijl de hypotheek aftrek verdwijnt door de maximale aftrekperiode van 30 jaar (wat voor veel hypotheken afgesloten vóór 2001 rond 2031 het geval zal zijn) en de stapsgewijze verlaging van het maximale aftrekpercentage (dat in 2025 37,48% zal bedragen voor hogere inkomens), zijn er parallel andere fiscale aanpassingen doorgevoerd. Zo wordt het eigenwoningforfait, een forfaitaire bijtelling bij het belastbaar inkomen van de woningeigenaar, gehanteerd als een tegenhanger die de fiscale voordelen van eigenwoningbezit tempert. Deze afbouw van de hypotheekrenteaftrek wordt deels gecompenseerd door een algemene verlaging van de inkomstenbelasting, waaronder de introductie van een nieuwe schijf in 2025 die moet leiden tot minder belasting voor het eerste deel van het inkomen, waardoor de impact op de netto maandlasten voor huishoudens wordt verzacht.
Naast de directe veranderingen in de inkomstenbelasting en het eigenwoningforfait, omvatten bredere fiscale aanpassingen ook de overdrachtsbelasting en de vermogensbelasting in Box 3. Voor beleggers en kopers van een tweede woning is de overdrachtsbelasting aanzienlijk verhoogd naar 10,4% in 2025, om de financiële aantrekkelijkheid van het opkopen van woningen te verminderen en zo meer ruimte te creëren voor starters en eigenwoningbezitters. Omgekeerd is voor woningkopers die de woning zelf gaan bewonen, de overdrachtsbelasting vastgesteld op een verlaagd tarief van 2%, en wordt de woningwaardegrens voor de startersvrijstelling in 2025 verhoogd naar €525.000, wat hun toegang tot de woningmarkt moet vergemakkelijken. Bovendien wordt de Box 3-heffing voor verhuurde woningen verder verhoogd, waarbij de WOZ-waarde sterker wordt meegewogen (90% tot 100%), wat de lasten voor woningbeleggers verder verzwaart. Deze gecoördineerde aanpak toont een duidelijke verschuiving in beleid, weg van het stimuleren van schulden en speculatie, en toe naar een meer gebalanceerde en toegankelijke woningmarkt. Hoe zal deze complexe en gelaagde aanpassing het uiteindelijke eigendomspercentage van huishoudens in Nederland beïnvloeden, en zien we een verschuiving in de soorten woningen die door verschillende inkomensgroepen worden aangekocht?
In 2025 ondergaan de actuele regels en voorwaarden rond de hypotheekrenteaftrek en bredere hypotheekregels in Nederland belangrijke veranderingen. Per 1 januari 2025 worden nieuwe hypotheekregels en hypotheeknormen aangepast, wat direct van invloed is op de fiscale aftrekbaarheid. De kernregel dat de hypotheek annuïtair of lineair moet worden afgelost binnen maximaal 30 jaar voor nieuwe hypotheken (afgesloten sinds 2013) blijft gelden voor recht op aftrek. Voor hogere inkomens is het maximale aftrekpercentage voor hypotheekrente in 2025 beperkt tot 37,48%, gelijk aan het tarief in de eerste schijf van de inkomstenbelasting. Daarnaast wordt per 1 januari 2025 de 5% doelmatigheidsmarge voor de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) afgeschaft, en het Belastingplan 2025 bevat ook wijzigingen in de renteaftrekbeperking en belastingtarieven, waardoor de hypotheek aftrek verdwijnt voor specifieke situaties of minder gunstig wordt.
Wat betreft de actuele renteontwikkelingen in 2025, is de verwachting dat de hypotheekrente stabiel of licht dalend zal zijn, mede dankzij renteverlagingen van de Europese Centrale Bank begin 2025 naar bijvoorbeeld 2.75% in januari/februari. Specifieke hypotheekverstrekkers zoals Lloyds Bank en Centraal Beheer hebben in april 2025 hun rentetarieven bijgewerkt, wat de marktrente van 2025 kenmerkt. Een nieuwe vraag die hierbij opkomt is in hoeverre deze actuele renteontwikkelingen huiseigenaren zullen stimuleren om hun hypotheek sneller af te lossen of juist te herfinancieren, nu de fiscale voordelen verder afnemen in 2025?
Het doorhalen van een hypotheek, ook bekend als royement of notariële mainlevée, houdt in dat het hypotheekrecht formeel wordt verwijderd uit de registratie bij Kadaster, en de kosten hiervan zijn niet aftrekbaar van de belasting. Dit is een cruciale administratieve handeling die plaatsvindt wanneer een hypotheek volledig is afgelost, doorgaans bij de woningverkoop, om de woning als onderpand te ontlasten.
De reden waarom de hypotheek moet worden doorgehaald bij woningverkoop is om ervoor te zorgen dat de nieuwe eigenaar een woning zonder lasten verkrijgt, en het is verplicht dat de bank akkoord is. De notaris regelt dit proces automatisch bij de levering van de woning aan de koper, wat kost gemiddeld €500 en wordt beschouwd als onderdeel van de verkoop- of financieringskosten van de woning. Hoewel de hypotheekrenteaftrek in Nederland geleidelijk verdwijnt voor steeds meer huiseigenaren en fiscale voordelen afnemen, vallen de kosten voor het doorhalen van hypotheek niet onder de aftrekbare posten voor de eigen woning in Box 1. Deze kosten zijn immers geen rente of financieringskosten voor de aankoop van de eigen woning, maar administratieve lasten die de juridische status van de woning helder maken. Een interessante vraag die hieruit voortvloeit, is of het verdwijnen van de algemene hypotheekrenteaftrek de focus zal verleggen naar een grotere transparantie over álle (on)aftrekbare kosten rondom hypotheek, en of dit zal leiden tot een heroverweging van deze kostenposten in het belastingbeleid. Voor gedetailleerde informatie over de aftrekbaarheid en procedures van het doorhalen van uw hypotheek, kunt u onze pagina over hypotheek doorhalen aftrekbaar raadplegen.
Het doorhalen van een hypotheek, ook bekend als royement of notariële mainlevée, houdt in dat het hypotheekrecht formeel wordt verwijderd uit de registratie bij Kadaster, en de kosten hiervan zijn niet aftrekbaar van de belasting. Dit is een cruciale administratieve handeling die plaatsvindt wanneer een hypotheek volledig is afgelost, doorgaans bij de woningverkoop, om de woning als onderpand te ontlasten.
De reden waarom de hypotheek moet worden doorgehaald bij woningverkoop is om ervoor te zorgen dat de nieuwe eigenaar een woning zonder lasten verkrijgt, en het is verplicht dat de bank akkoord is. De notaris regelt dit proces automatisch bij de levering van de woning aan de koper, wat kost gemiddeld €500 en wordt beschouwd als onderdeel van de verkoop- of financieringskosten van de woning. Hoewel de hypotheekrenteaftrek in Nederland geleidelijk verdwijnt voor steeds meer huiseigenaren en fiscale voordelen afnemen, vallen de kosten voor het doorhalen van hypotheek niet onder de aftrekbare posten voor de eigen woning in Box 1. Deze kosten zijn immers geen rente of financieringskosten voor de aankoop van de eigen woning, maar administratieve lasten die de juridische status van de woning helder maken. Een interessante vraag die hieruit voortvloeit, is of het verdwijnen van de algemene hypotheekrenteaftrek de focus zal verleggen naar een grotere transparantie over álle (on)aftrekbare kosten rondom de hypotheek, en of dit zal leiden tot een heroverweging van deze kostenposten in het belastingbeleid. Voor gedetailleerde informatie over de aftrekbaarheid en procedures van het doorhalen van uw hypotheek, kunt u onze pagina over hypotheek doorhalen aftrekbaar raadplegen.
De hypotheekrenteaftrek stopt precies op twee manieren: ten eerste vervalt het recht op aftrek na een maximale periode van 30 jaar vanaf het moment dat de hypotheek is afgesloten of het recht op aftrek begon. Voor veel hypotheken die zijn afgesloten vóór 2001 betekent dit dat de hypotheek aftrek verdwijnt rond 2031, waarna de bruto rentelasten volledig betaald moeten worden. Ten tweede wordt het maximale aftrekpercentage voor hogere inkomens stapsgewijs afgebouwd en is het vanaf 1 januari 2025 beperkt tot 37,48%, gelijk aan het tarief in de eerste schijf van de inkomstenbelasting, waarmee de effectieve aftrek voor deze groep vermindert.
Voor hypotheken die na 1 januari 2013 zijn afgesloten, geldt een aanvullende voorwaarde die bepaalt wanneer de aftrek stopt: de aftrek is alleen van toepassing als de lening annuïtair of lineair wordt afgelost binnen maximaal 30 jaar. Dit betekent dat voor nieuwe aflossingsvrije of andere niet-aflossende hypotheekvormen de hypotheek aftrek verdwijnt vanaf het begin, waardoor het recht op belastingvoordeel direct stopt. Hoe zal de constante evolutie van deze fiscale regels huiseigenaren in de toekomst aanzetten tot een nog proactievere, jaarlijkse financiële planning dan voorheen?
De hypotheekrenteaftrek is niet algemeen te verlengen voorbij de maximale periode van 30 jaar die geldt vanaf het moment dat uw recht op aftrek begon, aangezien dit een persoonsgebonden recht is met een vastgestelde looptijd. Wel kunt u onder strikte voorwaarden uw recht op deze aftrek behouden, afhankelijk van de afsluitdatum en de specifieke hypotheekvorm van uw lening.
Voor hypotheken afgesloten vóór 1 januari 2013, zoals aflossingsvrije of bankspaarhypotheken, blijft het recht op aftrek in principe bestaan onder het overgangsrecht, mits de woning uw hoofdverblijf is. Echter, ook voor deze oudere leningen geldt de 30-jaarstermijn, wat betekent dat voor veel van deze hypotheken de hypotheek aftrek verdwijnt rond 2031, zoals elders in dit artikel gedetailleerd wordt beschreven. Voor hypotheken die ná 1 januari 2013 zijn afgesloten, is het behoud van hypotheekrenteaftrek uitsluitend mogelijk indien de lening annuïtair of lineair wordt afgelost binnen diezelfde maximale looptijd van 30 jaar en specifiek is aangegaan voor de aankoop, onderhoud of verbetering van het hoofdverblijf.
De impact op uw maandlasten door het verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek berekent u door uw huidige netto rentelasten te vergelijken met de toekomstige situatie waarin dit belastingvoordeel verminderd of volledig verdwenen is. Begin met het vaststellen van uw bruto maandelijkse hypotheekrente. Vervolgens berekent u de huidige netto maandlast door dit brutobedrag te verminderen met het bedrag aan belastingvoordeel dat u nu ontvangt, gebaseerd op uw actuele marginale belastingtarief waartegen u hypotheekrente mag aftrekken (bijvoorbeeld 37,48% in 2025). Zodra de hypotheek aftrek verdwijnt, valt dit belastingvoordeel weg, en worden uw bruto rentelasten in feite uw netto rentelasten, wat een aanzienlijke stijging betekent. Het verschil tussen uw huidige netto rentelasten en uw toekomstige (hogere) netto rentelasten, wanneer de aftrek vermindert of stopt, vormt de directe stijging van uw maandlasten.
Om een precieze berekening te maken, dient u rekening te houden met de resterende looptijd van uw aftrekrecht (maximaal 30 jaar vanaf de start van de hypotheek) en uw persoonlijke inkomenssituatie, aangezien het maximale aftrekpercentage in de loop der jaren is verlaagd en per inkomensschijf kan verschillen. Een simpele vuistregel is dat bij een volledig wegvallen van de aftrek de fiscale teruggave op uw bruto hypotheekrente verdwijnt. Hoe zullen huishoudens met verschillende hypotheekvormen en inkomensniveaus deze directe stijging van hun maandelijkse uitgaven managen, en welke nieuwe tools zullen banken en adviseurs aanbieden om deze berekening transparanter en toegankelijker te maken voor het grote publiek?
Hoewel er geen directe fiscale vervanger is voor de hypotheekrenteaftrek nu de hypotheek aftrek verdwijnt voor steeds meer huiseigenaren, kunnen zij wel alternatieve financiële strategieën benutten om hun woonlasten te beheren of te verlagen. Een belangrijk alternatief is de familiehypotheek, waarbij een lening wordt afgesloten bij familieleden. Dit biedt vaak het voordeel van een gunstiger rentetarief dan bij reguliere geldverstrekkers, en onder voorwaarden van een marktconforme rente kan de hypotheekrenteaftrek van toepassing blijven op deze constructie gedurende 30 jaar. Bovendien kan de familiehypotheek dienen als een flexibel alternatief voor de recent afgeschafte jubelton, door bijvoorbeeld het terugschenken hypotheekrente via een ‘kasrondje’ binnen de jaarlijkse vrijstelling van de schenkbelasting, wat de netto maandlasten voor de lener verder kan verlagen.
Daarnaast verschuift de focus van huiseigenaren, nu de hypotheek aftrek verdwijnt en minder cruciaal wordt, steeds meer naar het opbouwen van vermogen via het eigenwoningbezit zelf. Dit kan door middel van gerichte extra aflossingen, wat de totale rentelasten vermindert en het eigen vermogen vergroot. Ook kan het strategisch financieren van woningverbeteringen en verduurzaming, vaak met een hypotheekverhoging die onder bepaalde voorwaarden nog hypotheekrenteaftrek biedt voor het nieuwe deel, dienen als een alternatieve investering. Deze investeringen verhogen niet alleen de waarde en het comfort van de woning, maar kunnen ook de maandelijkse energielasten significant verlagen, wat een concreet financieel voordeel oplevert dat de afnemende fiscale voordelen van de hypotheekrenteaftrek compenseert. De vraag is in hoeverre huiseigenaren, nu het fiscale landschap verandert, deze verduurzamingsopties en directe vermogensopbouw als de nieuwe ‘aftrekpost’ van de toekomst zullen gaan zien.
Door onze homefinance auteur
je gegevens zijn veilig
Trade Republic | 2,78% |
Openbank | 2,50% |
Scalable Capital | 2,50% |
Banca Progetto | 2,45% |
MeDirect | 2,32% |
5 klanten beoordelen ons met een 9.4 van de 10
Goed overzicht van Hypotheek nieuws en gerelateerde nieuwsberichten. Kwalitatief geschreven en altijd onderbouwd.
F.V. Doedens uit Winsum
Prima website. Heb snel de informatie gevonden die ik nodig had over de laagste hypotheekrente.
L. Brands uit Zuidlaren
Maak al jaren gebruik van de data en nieuwsbronnen van homefinance. Zowel hypotheekrente, marktrente en euribor tarieven.
Fijn en overzichtelijk
Wilbert uit Bosch
Hielp me goed en duidelijk met het berekenen van mijn hypotheek ruimte en maandlasten. Geeft ook duidelijk inzicht wat de gevolgen zijn van verschillende soorten hypotheken.
Zeer uitgebreid.
Jan uit Nijmegen
Prima. Vond alle info die ik nodig had voor mijn hypotheek en heb afspraak gemaakt met de adviseur. Dat duurde wel even een dag voor dat hij terugbelde dat mag in het vervolg wel iets sneller. Maar wel tevreden over het advies en renteooverzicht.
Johan Lierop uit Haarlem
Homefinance.nl is dé Nederlandse website voor het berekenen van je hypotheek. Onze website biedt uitgebreide tools en informatie die je helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw hypotheek. Met onze handige hypotheekberekenaar kun je snel en eenvoudig de maandelijkse lasten van verschillende hypotheekopties berekenen. Hierbij wordt rekening gehouden met essentiële factoren zoals het leenbedrag, de rentevoet en de looptijd van de hypotheek. Bezoekers kunnen zo direct inzicht krijgen in hun hypotheekmogelijkheden en de financiële gevolgen ervan.
Hertogstraat 131
6511 RZ Nijmegen
088 22 77 344
Contactpagina
Deze site is gemaakt en wordt onderhouden door Finckers BV uit Nijmegen (verder: Finckers). Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van bronnen, die wij betrouwbaar achten. Bij de samenstelling van de inhoud van de site is de nodige zorgvuldigheid in acht genomen. Finckers aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het geval de op deze site vermelde gegevens, berekeningen of prognoses onjuistheden bevatten. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.