Search
Close this search box.

Vergelijken rente lijfrentesparen

Sinds de introductie van banksparen in 2008 bieden steeds meer banken de mogelijkheid tot lijfrentesparen aan. Lijfrentesparen is banksparen met een lijfrente wat onder andere mogelijk is met lijfrentekapitaal dat uit een expirerende lijfrente vrijkomt. Op deze pagina vindt u een overzicht van de hoogste, actuele rente tarieven van een groot aantal lijfrentespaarrekeningen waar geld dat vrijkomt uit een expirerende lijfrente op gestort kan worden.

  • Lijfrentesparen uitstellen
  • lijfrentesparen uitkeren

Hoogste rente lijfrente banksparen uitstelfase

Heeft u een vrijkomende lijfrente en heeft u het geld nog niet nodig als pensioenaanvulling, dan kunt u vaak kiezen voor het uitstellen van de uitkering via lijfrentesparen. Hieronder ziet u voor een aantal looptijden welke aanbieders op dit moment de hoogste rente aanbieden.

Hoogste rente expirerende lijfrente uitstellen
1 jaar Centraal Beheer 2,35 %
2 jaar Centraal Beheer 2,50 %
5 jaar Centraal Beheer 2,80 %
10 jaar Centraal Beheer 3,00 %
20 jaar Centraal Beheer 3,15 %
30 jaar Nationale Nederlanden 3,15 %
Alle rentes lijfrentesparen uitstelfase vergelijken

* De actuele bankspaarrente tarieven zijn het laatst gecontroleerd op: 9-2-2024

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek