Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Ontdek de beste zakelijke lening voor jouw groeiende onderneming.

Het starten of uitbreiden van een bedrijf kan een spannende tijd zijn. Misschien droom je al jaren van die ene investering of heb je tijdelijk wat extra kapitaal nodig. Een zakelijke lening kan dan de oplossing zijn. Maar hoe kies je de juiste lening voor jouw situatie? Hieronder enkele tips en overwegingen.

Waarom een zakelijke lening?

Een zakelijke lening kan de sleutel zijn tot de groei van je bedrijf. 

Of je nu wilt investeren in nieuwe apparatuur, een groter pand of je cashflow wilt verbeteren, met de juiste lening kun je jouw bedrijfsdoelen bereiken. Maar let op: lenen brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Je gaat een verplichting aan om het geleende bedrag plus rente terug te betalen.

Waar moet je op letten?

Voordat je een lening afsluit, is het essentieel om je huiswerk te doen. Hier zijn enkele punten om in overweging te nemen:

Plan en scenario’s:

  1. Zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt en reken verschillende scenario’s door. Wat gebeurt er als je investering minder oplevert dan verwacht?
  2. Vergelijk aanbieders: Er zijn tal van aanbieders, van traditionele banken tot fintech startups. Vergelijk hun voorwaarden, rentetarieven en beoordelingen.
  3. Leen verstandig: Leen alleen wat je echt nodig hebt. En kijk ook naar eventuele boetes voor vervroegd aflossen en de totale kosten van de lening.
  4. Snelheid en gemak: Soms is snelheid essentieel. Fintech bedrijven kunnen vaak sneller leningen goedkeuren dan traditionele banken, dankzij moderne technologieën.

Wat heb je nodig voor een zakelijke lening?

De voorwaarden kunnen variëren, maar over het algemeen vragen aanbieders om:

  • Een minimale omzet en bestaansduur van je bedrijf.
  • Een recente jaarrekening.
  • Inzicht in je zakelijke bankrekening.
  • Registratie bij de Kamer van Koophandel.
  • Eigenaren die in Nederland wonen.

Hoe vergroot je de kans op goedkeuring?

Aanbieders beoordelen je aanvraag op basis van risico. Een gezonde cashflow en een duidelijk plan voor het gebruik van de lening kunnen je kansen vergroten. Over het algemeen ligt de goedkeuringskans tussen de 5% en 35%, afhankelijk van de aanbieder.

Zakelijke lening aanvragen via Lening.nl

Overzicht van aanbieders.

Aanbieder Uniek Punt / Achtergrond Lening Bedrag Rente Looptijd Meer Info
New10 Initiatief van ABN Amro €5.000 – €500.000 2,7% – 9,7% 3-60 maanden Meer Info
YEAZ! Onderdeel van SVEA Ekonomi €1.000 – €50.000 18% p.j. Onbeperkt Meer Info
KredietVooruit Kortdurende lening zonder onderpand €3.000 – €1.000.000 3-6 maanden Meer Info
Swishfund Snelle kredietanalyse 1,0% – 2,3% per maand 3-24 maanden Meer Info
BridgeFund Automatische dagelijkse terugbetaling €5.000 – €250.000 1,3% – 3,2% per maand 6-24 maanden Meer Info
Floryn Fintech-bedrijf opgericht in 2015 €10.000 – €3.000.000 Meer Info
Qeld Focus op MKB €1.000 – €200.000 6, 12, 18 maanden Meer Info
Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek