Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogFinanciën vereniging wegen mee bij hypotheekaanvraag
BNR Nieuwsradio heeft bij verschillende partijen navraag gedaan naar het effect van de Vereniging van Eigenaren (VvE) op het krijgen van een hypotheek voor een appartement. Het resultaat: een lakse VvE kan problemen opleveren bij het financieren van het felbegeerde appartement.
Appartementencomplexen hebben verplicht een Vereniging van Eigenaren: er zijn aspecten aan het gebouw waar de eigenaren samen voor moeten zorgen. Voor het groot onderhoud van het gebouw vormt de VvE een reservefonds - dat is al sinds 2005 verplicht. Daarbij was echter niet vastgelegd hoeveel er gereserveerd moest worden. Sinds 1 januari van dit jaar wel: 0,5% van de herbouwwaarde per jaar moet naar het reservefonds, óf er moet een deugdelijk onderhoudsplan zijn.
De koper van een appartement gaat deelnemen in de VvE van het complex. Sinds 1 april van dit jaar moeten taxateurs bij het bepalen van de waarde van het appartement ook rekening houden met de financiële reserves van de vereniging. De bank waar de koper een hypotheek aanvraagt kijkt bij de beoordeling van de hypotheekaanvraag ook naar de staat van het reservefonds van de VvE. Is dat niet in orde, dan krijgt de koper minder financiering. Dat kan problemen opleveren bij de het betalen van de koopsom.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.