Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Recordniveau huizenprijzen

In juli stegen prijzen bestaande woningen weer 9%

In juli stegen prijzen bestaande woningen weer 9%

Het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben de maandelijkse woningprijscijfers bekendgemaakt. In de afgelopen maand juli zijn de huizenprijzen weer 9% hoger uitgekomen dan een jaar geleden.

Recordniveau huizenprijzen

De prijsstijging van 9% is iets groter dan in de afgelopen maanden. Inmiddels liggen de prijzen bestaande koopwoningen op het hoogste niveau ooit – de eerdere piek van augustus 2008 werd al in mei 2018 doorbroken en sindsdien stijgen de prijzen alleen maar door. Ze liggen nu op een recordniveau sinds het begin van de prijsindex in 1995.

Prijzen woningen 30% hoger dan in dal 2013

In vergelijking met het dieptepunt van de crisis, het dal in juni 2013, liggen de huizenprijzen inmiddels ruim 30% hoger.

Ondertussen worden er wel steeds minder woningen verkocht. In juli waren dat er 19.580 – over de eerste 7 maanden van 2018 in totaal 124.615. Dat is ruim 7%  minder dan in die maanden in 2017.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Peter van woensdag augustus 22, 2018 10:14
    Ik denk dat je beter kunt blijven huren. Dan weet je zeker dat je steeds meer gaat betalen. Ook super irritant.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek