Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuw pensioenakkoord ver weg

Pensioenoverleg geklapt na opstappen vakbonden

Pensioenoverleg geklapt na opstappen vakbonden

Zeven jaar lang hebben werkgevers en vakbonden onderhandeld over een nieuw pensioenstelsel. Gisteravond klapte het overleg uit elkaar: er komt voorlopig geen nieuw stelsel.

Vrees voor korting op pensioenuitkering

Dit betekent dat het huidige Nederlandse pensioenstelsel gewoon blijft bestaan, inclusief de gebreken ervan. Zo moeten miljoenen mensen blijven vrezen voor een korting op hun pensioenuitkering, binnenkort of in de toekomst. De grote pensioenfondsen APB, PME, PMT en PFZW hebben te lage buffers. Als die positie niet verbetert zit er niets anders meer op dan het korten op de uitbetalingen van pensioenen.

Maatregelen kabinet bij nieuw pensioenakkoord

Het kabinet stond in de startblokken met maatregelen om die kortingen tegen te gaan. Dat was echter afhankelijk van het rondkomen van een nieuw pensioenakkoord: nu dat ver weg lijkt gaat het kabinet niets tegen de kortingen doen.

Verhoging AOW leeftijd blijft lopen

Een ander gevolg is te vinden in de AOW leeftijd. Er werd gesproken over een lager tempo voor het verhogen van de AOW-leeftijd, ook dat is nu van tafel. De koppeling met de levensverwachting blijft voorlopig ongewijzigd, en eerder stoppen voor zware beroepen is er ook niet bij.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: E.Goudswaard van woensdag november 21, 2018 13:47
    Rutte heeft in het verleden wel meer beloofd. En nooit waargemaakt. Geld wat nodig is komt van de begroting sociale zaken. Dus werknemers betalen alles. Wel 2 miljard naar bedrijfsleven maar vandaar uit geen enkele bijdrage en van het kabinet nul komma nul.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek