HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuw pensioenakkoord ver weg

Pensioenoverleg geklapt na opstappen vakbonden

Pensioenoverleg geklapt na opstappen vakbonden

Zeven jaar lang hebben werkgevers en vakbonden onderhandeld over een nieuw pensioenstelsel. Gisteravond klapte het overleg uit elkaar: er komt voorlopig geen nieuw stelsel.

Vrees voor korting op pensioenuitkering

Dit betekent dat het huidige Nederlandse pensioenstelsel gewoon blijft bestaan, inclusief de gebreken ervan. Zo moeten miljoenen mensen blijven vrezen voor een korting op hun pensioenuitkering, binnenkort of in de toekomst. De grote pensioenfondsen APB, PME, PMT en PFZW hebben te lage buffers. Als die positie niet verbetert zit er niets anders meer op dan het korten op de uitbetalingen van pensioenen.

Maatregelen kabinet bij nieuw pensioenakkoord

Het kabinet stond in de startblokken met maatregelen om die kortingen tegen te gaan. Dat was echter afhankelijk van het rondkomen van een nieuw pensioenakkoord: nu dat ver weg lijkt gaat het kabinet niets tegen de kortingen doen.

Verhoging AOW leeftijd blijft lopen

Een ander gevolg is te vinden in de AOW leeftijd. Er werd gesproken over een lager tempo voor het verhogen van de AOW-leeftijd, ook dat is nu van tafel. De koppeling met de levensverwachting blijft voorlopig ongewijzigd, en eerder stoppen voor zware beroepen is er ook niet bij.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: E.Goudswaard van woensdag november 21, 2018 13:47
    Rutte heeft in het verleden wel meer beloofd. En nooit waargemaakt. Geld wat nodig is komt van de begroting sociale zaken. Dus werknemers betalen alles. Wel 2 miljard naar bedrijfsleven maar vandaar uit geen enkele bijdrage en van het kabinet nul komma nul.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen