Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 8 maart 2019, 10:46
#sparen #huis kopen

Jongeren en huurders sparen harder dan voorheen. Volgens adviesbureau EY VODW kan dat goed liggen aan de noodzaak van eigen geld voor het kopen van een huis.

Jongeren en huurders sparen voor eigen woning

EY VODW publiceerde de Trendmonitor Vermogen over het laatste kwartaal van 2018. Daaruit blijkt dat het percentages huurders dat spaart in de afgelopen twee jaar is gestegen van 60% naar 67%. Bij jongeren van 25 tot 35 jaar ging het deel dat spaart zelfs omhoog van 88% naar 93%. 

Huurders die naar een koopwoning willen verhuizen

Vooral mensen die nu een huis huren en naar een koopwoning willen verhuizen sparen flink. Maar liefst 20% van hen spaart per maand € 500 of meer. Zo'n bedrag spaart van de huurders zonder koopintentie maar 2%. Bij beleggen is een soortgelijk verschil te zien.

Eigen geld nodig voor aankoop eigen huis

Wie een woning wil kopen moet tegenwoordig eigen geld meebrengen. De hypotheek mag nog maximaal 100% van de koopsom zijn - dat betekent dat alle kosten koper (makelaar, notaris, taxatie, hypotheekadvies) en andere kosten (verhuizing, meubels etc) uit eigen middelen betaald moeten worden. 

Dat er eigen geld nodig is staat los van het inkomen. Hoe hoog het inkomen van de koper ook is, de financiering (met hypotheekrenteaftrek) is maximaal 100% van de koopsom. 

Bereken uw maximale hypotheek op inkomen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.