Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Jongeren en huurders sparen meer voor eigen huis

Eigen geld is noodzaak voor de aankoop van een woning

Eigen geld is noodzaak voor de aankoop van een woning

Jongeren en huurders sparen harder dan voorheen. Volgens adviesbureau EY VODW kan dat goed liggen aan de noodzaak van eigen geld voor het kopen van een huis.

Jongeren en huurders sparen voor eigen woning

EY VODW publiceerde de Trendmonitor Vermogen over het laatste kwartaal van 2018. Daaruit blijkt dat het percentages huurders dat spaart in de afgelopen twee jaar is gestegen van 60% naar 67%. Bij jongeren van 25 tot 35 jaar ging het deel dat spaart zelfs omhoog van 88% naar 93%. 

Huurders die naar een koopwoning willen verhuizen

Vooral mensen die nu een huis huren en naar een koopwoning willen verhuizen sparen flink. Maar liefst 20% van hen spaart per maand € 500 of meer. Zo’n bedrag spaart van de huurders zonder koopintentie maar 2%. Bij beleggen is een soortgelijk verschil te zien.

Eigen geld nodig voor aankoop eigen huis

Wie een woning wil kopen moet tegenwoordig eigen geld meebrengen. De hypotheek mag nog maximaal 100% van de koopsom zijn – dat betekent dat alle kosten koper (makelaar, notaris, taxatie, hypotheekadvies) en andere kosten (verhuizing, meubels etc) uit eigen middelen betaald moeten worden. 

Dat er eigen geld nodig is staat los van het inkomen. Hoe hoog het inkomen van de koper ook is, de financiering (met hypotheekrenteaftrek) is maximaal 100% van de koopsom. 

Bereken uw maximale hypotheek op inkomen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek