Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe hypotheken in Nederland

Opeethypotheek, Verhuurhypotheek en Chinese budgethypotheek

Opeethypotheek, Verhuurhypotheek en Chinese budgethypotheek

De Nederlandse hypotheekmarkt wordt de komende tijd aangevuld met verschillende nieuwe hypotheken. Zowel de opeet-hypotheek als de verhuurhypotheek krijgt een nieuwe aanbieder.

Vivat stapt in opeet-hypotheek

De opeet-hypotheek is een hypotheek waarbij de huiseigenaar letterlijk de overwaarde van zijn woning op kan eten. Elke maand wordt het inkomen van de oudere woningbezitter aangevuld vanuit de hypotheek. De rente die over het totaal opgenomen bedrag wordt ook bijgeschreven op de openstaande schuld.

SRLEV – onderdeel van Vivat – introduceert nu ook zo’n ‘omkeerhypotheek’ onder de naam Stekkie. Deze naam komt voort uit de doelstelling dat senioren met deze hypotheek langer in hun eigen huis, op hun stekkie, kunnen blijven wonen.

Algemene info over de opeethypotheek

Ruimere verhuurhypotheek bij Dynamic Credit

Ook de markt voor woningverhuurders krijgt er een hypotheek bij: de Dynamic Verhuurhypotheek van Dynamic Credit. Met deze hypotheek kan een verhuurder een tot 90% van de waarde van de woning in verhuurde staat lenen. Volgens Dynamic Credit gaan de meeste geldverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden niet verder dan 80% van de woningwaarde.

Deze hypotheek kan interessant zijn voor ouders die een woning willen kopen om te verhuren aan kinderen – of andersom. Ook andere particuliere beleggers die op kleine schaal in vastgoed investeren kunnen baat hebben bij deze nieuwe verhuurhypotheek.

Meer weten over verhuurhypotheken?

Goedkope hypotheken uit China

Tot slot was er nog een verhaal over een Chinese bank die enorm goedkope hypotheken (rente 10 jaar vast voor 1%) zou gaan aanbieden via Van Bruggen Adviesgroep. Dat bleek echter een 1 april grap.

Wat zijn de goedkoopste hypotheken nu?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek