Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste huizenprijzen ooit

Grens van € 300.000 weer doorbroken

Grens van € 300.000 weer doorbroken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet samen met het Kadaster doorlopend onderzoek naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland. De cijfers voor de afgelopen maand maart laten zien dat het prijsniveau 7,7% hoger lag dan een jaar eerder.

Stijging iets groter dan in februari

In februari 2019 vertoonden de huizenprijzen een stijging van 7,5% ten opzichte van dezelfde maand in 2018, in de maand maart was de stijging dus iets groter. 

Record huizenprijs elke maand gebroken

De gemiddelde prijs die werd betaald voor een bestaande woning in maart 2019 lag weer iets boven de drie ton: € 302.845. In januari was de grens van € 300.000 al doorbroken, maar in februari zakte de gemiddelde verkoopprijs terug naar net onder dat bedrag. De huizenprijzen liggen dus op het hoogste niveau ooit, maar liefst 36,1% hoger dan tijdens het dieptepunt in juni 2013.

Prijsindex bestaande koopwoningen maart 2019 - CBS

Hoeveel kun jij betalen voor een huis?
Bereken je maximale hypotheek!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek