sparen betalen
Gepubliceerd op: 6-2-2020 om 08:47

De Spaanse bank Santander heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe internetbank neerzetten in Nederland. Deze nieuwe spaarbank heeft de naam Openbank en wil de markt veroveren met een spaarrente van maar liefst 2%.

Openbank: online bank van Spaanse bank Santander

2% spaarrente bij Openbank... maar niet voor lang

Die 2% is het tienvoudige van de hoogste spaarrente voor internetsparen op dit moment in ons land. Er zit echter wel een aantal haken en ogen aan. Allereerst geldt de 2% over maximaal € 5.000 en bovendien voor maar 6 maanden. Daarna valt de rente terug naar.... 0,01%. De hoge startrente kunnen we dus zien als een welkomstgeschenk, een premie voor het openen van de rekening.

Vergelijk spaarrentes

Santander: Spaanse spaargarantie

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat het geld bij Openbank niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Via Santander is de Spaanse spaargarantie van toepassing. Daarmee is het geld wel tot €100.000 per persoon gegarandeerd, maar is de uitvoering van de garantie in handen van de Spanjaarden.

Ook gratis betaalrekening bij Openbank

Openbank biedt niet alleen spaarrekeningen aan maar ook gratis betaalrekeningen. Daarbij hoort een gratis Я42 betaalpas waarmee je 5 keer per maand gratis geld kunt opnemen bij een geldautomaat. Plus een travel card plan (inclusief reisverzekering) dat gratis is en blijft als je de rekening vóór 1 juni 2020 opent, terwijl dat daarna € 7,99 per maand gaat kosten.

Aangemaakt door Berry op 02-03-2020 14:28

Ik heb een rekening genomen bij de Open Bank omdat je met het (gratis) travel card plan (dat gratis is en blijft als je de rekening vóór 1 juni 2020 opent) buiten de eurozone 5x per maand gratis geld kunt opnemen en gratis kunt pinnen in de winkels. Tevens is de digitale (gratis) (debet) creditcard handig om online aankopen te doen zonder dat je het risico loopt dat je Visa-creditcard geplunderd wordt. Deze kan trouwens heel handig op je app uit- en ingeschakeld worden.

Aangemaakt door Bert op 09-02-2020 11:12

Klinkt leuk, 2 procent rente, maar even verder lezen en het gaat eigenlijk nergens over. Een hoop moeite en gedoe voor een paar tientjes 'rente'. Het is eigenlijk meer een welkomstcadeautje en dat geld ben je daarna heel snel weer kwijt omdat je voor alle dienstverlening mag gaan betalen.

Aangemaakt door Leoklei op 06-02-2020 10:46

Het bekende verhaaltje van de Santander ook hier in Spanje bij de zgn 123 rekening kreeg je 3% rente over 15.000 €uro maar dat ging al snel terug naar 10 en toen naar 5.000 €uro nu krijgen we het nog maar ver 1.000 €uro. Dit laatste zal nu ook wel snel verdwijnen en dan is deze zgn gratis bank er een geworden waar je voor alles zal moeten betalen. Ook de service is in de loop van de tijd terug gelopen vele bij kantoren zijn gesloten en je moet nu kilometers reizen naar de dichts bijzijn kantoor. Ook hier alles via het internet

Aangemaakt door Dirk Horst op 06-02-2020 17:07

Hartelijk dank voor de waarschuwing !

Aangemaakt door Peter op 07-02-2020 19:48

Wat een paniek reactie gelijk weer. Het gaat om een internet bank, ze hebben geen kantoren.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.