Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe spaarbank Openbank: 2 procent rente!

Tijdelijk hoge spaarrente bij nieuwe online bank van Spaans Santander

Tijdelijk hoge spaarrente bij nieuwe online bank van Spaans Santander

De Spaanse bank Santander heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe internetbank neerzetten in Nederland. Deze nieuwe spaarbank heeft de naam Openbank en wil de markt veroveren met een spaarrente van maar liefst 2%.

Openbank: online bank van Spaanse bank Santander

2% spaarrente bij Openbank… maar niet voor lang

Die 2% is het tienvoudige van de hoogste spaarrente voor internetsparen op dit moment in ons land. Er zit echter wel een aantal haken en ogen aan. Allereerst geldt de 2% over maximaal € 5.000 en bovendien voor maar 6 maanden. Daarna valt de rente terug naar…. 0,01%. De hoge startrente kunnen we dus zien als een welkomstgeschenk, een premie voor het openen van de rekening.

Vergelijk spaarrentes

Santander: Spaanse spaargarantie

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat het geld bij Openbank niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Via Santander is de Spaanse spaargarantie van toepassing. Daarmee is het geld wel tot €100.000 per persoon gegarandeerd, maar is de uitvoering van de garantie in handen van de Spanjaarden.

Ook gratis betaalrekening bij Openbank

Openbank biedt niet alleen spaarrekeningen aan maar ook gratis betaalrekeningen. Daarbij hoort een gratis Я42 betaalpas waarmee je 5 keer per maand gratis geld kunt opnemen bij een geldautomaat. Plus een travel card plan (inclusief reisverzekering) dat gratis is en blijft als je de rekening vóór 1 juni 2020 opent, terwijl dat daarna € 7,99 per maand gaat kosten.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek