Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 6 februari 2020, 08:47
#sparen #betalen

De Spaanse bank Santander heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe internetbank neerzetten in Nederland. Deze nieuwe spaarbank heeft de naam Openbank en wil de markt veroveren met een spaarrente van maar liefst 2%.

Openbank: online bank van Spaanse bank Santander

2% spaarrente bij Openbank... maar niet voor lang

Die 2% is het tienvoudige van de hoogste spaarrente voor internetsparen op dit moment in ons land. Er zit echter wel een aantal haken en ogen aan. Allereerst geldt de 2% over maximaal € 5.000 en bovendien voor maar 6 maanden. Daarna valt de rente terug naar.... 0,01%. De hoge startrente kunnen we dus zien als een welkomstgeschenk, een premie voor het openen van de rekening.

Vergelijk spaarrentes

Santander: Spaanse spaargarantie

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat het geld bij Openbank niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Via Santander is de Spaanse spaargarantie van toepassing. Daarmee is het geld wel tot €100.000 per persoon gegarandeerd, maar is de uitvoering van de garantie in handen van de Spanjaarden.

Ook gratis betaalrekening bij Openbank

Openbank biedt niet alleen spaarrekeningen aan maar ook gratis betaalrekeningen. Daarbij hoort een gratis Я42 betaalpas waarmee je 5 keer per maand gratis geld kunt opnemen bij een geldautomaat. Plus een travel card plan (inclusief reisverzekering) dat gratis is en blijft als je de rekening vóór 1 juni 2020 opent, terwijl dat daarna € 7,99 per maand gaat kosten.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.