Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogEnig rendement halen uit dood geld
De innovatieve betaalbank Bunq stopt geld in hypotheken, meldt het FD. Daarvoor werkt Bunq met Venn Hypotheken, een dochter van Nationale Nederlanden.
Venn heeft een aantal strenge eisen meegekregen van Bunq. Twee derde van de hypotheken moet met NHG verstrekt worden en de maximale hypotheeksom bedraagt 80% van de woningwaarde.
Bunq is de eerste van de 'neobanken' die overgaat tot het verstrekken van hypotheken. De eerste 100 miljoen is al verstrekt. De reden: het beleggen van de gelden die gestald zijn bij de bank op een manier die enig rendement oplevert.
Het parkeren van de klanttegoeden in staatsobligaties en bij de Europese Centrale Bank (ECB) levert immers een negatief rendement. Om deze verliespost zo klein mogelijk te houden gaat een deel van het 'dode geld' nu naar hypotheken.
De keuze om geld te stoppen in hypotheken past eigenlijk niet bij de oorspronkelijke doelstelling van Bunq, dat liever inkomsten wil genereren met het abonnementsmodel.
Dat Bunq iets meer risico's neemt in zijn beleggingen, is vooral omdat zijn klanten daarom vragen. 'Wat onze rekeninghouders willen, is soms tegenstrijdig met wat ik wil', zegt oprichter Ali Niknam in een toelichting. 'Traditionele banken zijn intrinsiek gemotiveerd om zo veel risico te nemen met andermans geld. Ik heb dat nooit gewild.'
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.