Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verrassing: spaarrente omhoog!

Bigbank verhoogt rente op Flexibel sparen

Bigbank verhoogt rente op Flexibel sparen

De spaarrente is al tijden niet in beweging te krijgen. Het niveau ligt laag – lager – laagst, al heel lang. Toch gebeurde er vandaag iets verrassends op de spaarmarkt: een renteverhoging!

Spaarrente vergelijken

Bigbank verhoogt rente op Flexibel Sparen

Het gaat om de rente op de vrij opvraagbare spaarrekening van Bigbank uit Estland. Die stond al een behoorlijke tijd op 0,3%, gelijk aan de rente op de internetspaarrekening van Lloyds Bank. Nu heeft Bigbank er een tiende bij opgeteld: je krijgt er op Flexibel Sparen nu een rente van 0,4% per jaar.

Bigbank verhoogt spaarrente

Garantie in Estland

Een belangrijk aspect van Bigbank is de spaargarantie. Het geld dat bij deze bank gestald wordt valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het thuisland van Bigbank – Estland – is het land waar het spaargeld gegarandeerd wordt. Dat betekent dat spaarders zich voor een beroep op die garantie – als de bank onverhoopt failliet zou gaan – moeten melden in Estland.

Top 10 spaarrekeningen

De top 10 van spaarrekeningen bevat veel namen uit het buitenland:

Top 10 spaarrekeningen 15 maart 2021

In de top 3 is zelfs geen bank met Nederlandse spaargarantie te vinden – pas vanaf nummer 4 staat er een Nederlands vlaggetje.

Grote namen – kleine rentes

Grote namen van Nederlandse financiële instellingen zijn in de hele top 10 niet te vinden. Verder naar beneden in de vergelijking van spaarrekeningen vinden we als eerste de verzekeraars Centraal Beheer en Nationale Nederlanden, en pas bij een niveau van 0,01% treffen we grote Nederlandse banken aan: SNS, ASN, ING, Rabobank. ABN Amro sluit de rij met zelfs een ronde 0,00% aan spaarrente.

Spaarrekening kiezen

Bij het kiezen van een spaarrekening gaat het om verschillende zaken: gemak, rente en zekerheid.

Keuze spaarrekening

Gemak wint van rente

De rente blijkt bij de Nederlandse spaarder niet het belangrijkste element te zijn: nog altijd staat de bulk van het spaargeld in ons land bij de grootbanken. Spaargeld bij dezelfde bank als waar de betaalrekening huist, dat lijkt de standaard. Dit levert gemak op: in één oogopslag zien hoeveel geld er is op zowel de lopende- als de spaarrekening. En overboeken in een mum van tijd, zonder enig risico op vertraging.

Rente versus zekerheid (spaargarantie)

Wie wél naar de rente kijkt laat doorgaans ook de spaargarantie meewegen in de keuze van een spaarrekening. Garantie in Nederland heeft de voorkeur, maar ook de Duitse garantie van het spaargeld bij Lloyds Bank is populair onder de rentebewuste spaarder. Het is nog maar de vraag of die bereid is over te stappen naar het depositogarantiestelsel van Estland voor 0,1% extra rente.

Spaarrente volgen in je mailbox?

Meld je aan voor onze Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: van der Sijde van vrijdag april 30, 2021 09:56
    Dit is een nieuwsbericht van 15 maart. Dus een momentopname. Voor de actuele rentes, klik op de link / knop in de inleiding.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek