HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verrassing: spaarrente omhoog!

Bigbank verhoogt rente op Flexibel sparen

Bigbank verhoogt rente op Flexibel sparen

De spaarrente is al tijden niet in beweging te krijgen. Het niveau ligt laag – lager – laagst, al heel lang. Toch gebeurde er vandaag iets verrassends op de spaarmarkt: een renteverhoging!

Spaarrente vergelijken

Bigbank verhoogt rente op Flexibel Sparen

Het gaat om de rente op de vrij opvraagbare spaarrekening van Bigbank uit Estland. Die stond al een behoorlijke tijd op 0,3%, gelijk aan de rente op de internetspaarrekening van Lloyds Bank. Nu heeft Bigbank er een tiende bij opgeteld: je krijgt er op Flexibel Sparen nu een rente van 0,4% per jaar.

Bigbank verhoogt spaarrente

Garantie in Estland

Een belangrijk aspect van Bigbank is de spaargarantie. Het geld dat bij deze bank gestald wordt valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het thuisland van Bigbank – Estland – is het land waar het spaargeld gegarandeerd wordt. Dat betekent dat spaarders zich voor een beroep op die garantie – als de bank onverhoopt failliet zou gaan – moeten melden in Estland.

Top 10 spaarrekeningen

De top 10 van spaarrekeningen bevat veel namen uit het buitenland:

Top 10 spaarrekeningen 15 maart 2021

In de top 3 is zelfs geen bank met Nederlandse spaargarantie te vinden – pas vanaf nummer 4 staat er een Nederlands vlaggetje.

Grote namen – kleine rentes

Grote namen van Nederlandse financiële instellingen zijn in de hele top 10 niet te vinden. Verder naar beneden in de vergelijking van spaarrekeningen vinden we als eerste de verzekeraars Centraal Beheer en Nationale Nederlanden, en pas bij een niveau van 0,01% treffen we grote Nederlandse banken aan: SNS, ASN, ING, Rabobank. ABN Amro sluit de rij met zelfs een ronde 0,00% aan spaarrente.

Spaarrekening kiezen

Bij het kiezen van een spaarrekening gaat het om verschillende zaken: gemak, rente en zekerheid.

Keuze spaarrekening

Gemak wint van rente

De rente blijkt bij de Nederlandse spaarder niet het belangrijkste element te zijn: nog altijd staat de bulk van het spaargeld in ons land bij de grootbanken. Spaargeld bij dezelfde bank als waar de betaalrekening huist, dat lijkt de standaard. Dit levert gemak op: in één oogopslag zien hoeveel geld er is op zowel de lopende- als de spaarrekening. En overboeken in een mum van tijd, zonder enig risico op vertraging.

Rente versus zekerheid (spaargarantie)

Wie wél naar de rente kijkt laat doorgaans ook de spaargarantie meewegen in de keuze van een spaarrekening. Garantie in Nederland heeft de voorkeur, maar ook de Duitse garantie van het spaargeld bij Lloyds Bank is populair onder de rentebewuste spaarder. Het is nog maar de vraag of die bereid is over te stappen naar het depositogarantiestelsel van Estland voor 0,1% extra rente.

Spaarrente volgen in je mailbox?

Meld je aan voor onze Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: van der Sijde van vrijdag april 30, 2021 09:56
    Dit is een nieuwsbericht van 15 maart. Dus een momentopname. Voor de actuele rentes, klik op de link / knop in de inleiding.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen