Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Sparen met Nederlandse garantie? Max 0,05% rente!

Spaarrente met garantie in Duitsland 6x hoger

Spaarrente met garantie in Duitsland 6x hoger

Per 1 juli verandert er het nodige aan de rentetarieven van de spaarbanken. Het resultaat: onder de Nederlandse garantie is de maximale spaarrente 0,05%.

Spaarrente omlaag bij LeasePlan bank

Al geruime tijd hield LeasePlan bank de Nederlandse eer bij de spaarrentes nog enigszins hoog met een rente van 0,1%. Nu is echter ook de spaartak van LeasePlan gezwicht voor de lage rentestand – per 1 juli is de rente verlaagd naar 0,05%. Daarmee biedt deze bank wel nog steeds de hoogste rente onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Spaarrente vergelijking 1 juli 2021

Actuele rentes vergelijken

Ook in de lagere regionen van de vergelijking wijzigen diverse banken hun spaarrentes. Sparen bij Knab en NN (Nationale Nederlanden) levert per vandaag nog minder op dan voorheen.

6x zoveel onder Duitse garantie

De maximale rente onder ons Nederlandse garantiestelsel is dus op dit moment 0,05% – met die rente staat LeasePlan bank op nummer 5 in de ranglijst. Bovenaan staat Lloyds Bank met 0,3% aan spaarrente – maar liefst 6x zoveel. Geld dat bij Lloyds Bank staat valt onder de spaargarantie van Duitsland.

Nieuwe bank met hogere rente in aantocht

Er zijn geluiden dat er binnenkort een nieuwe bank in Nederland actief wordt – een bank uit een ander land wel weer – met een aantrekkelijke rente. 

Update in je mail

Grens negatieve spaarrente verlegd

Een andere belangrijke wijziging bij verschillende spaarbanken is de verschuiving van de grens waarboven een negatieve spaarrente wordt berekend. Deze aanpassing was al eerder aangekondigd en is per vandaag een feit. ABN Amro, ING, Rabobank, SNS Bank en Regiobank… bij al deze banken is het grensbedrag fors verlaagd. Daardoor komen spaarders eerder op het punt waarop ze aan de bank moeten betalen voor het aanhouden van hun spaargeld.

Zullen we je op de hoogte houden van de spaarrentes?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Sparen in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Sander van donderdag juli 1, 2021 18:27
    Het wordt tijd dat overheden en centrale banken hun interventionistische politiek in het sociaal-economisch leven van burgers, boeren en buitenlui drastisch terugschroeven en de vrije markt hun hun corrigerende werk laten doen. De idee van een plan en controle economie is een verstikkend, het beschermd gevestigde belangen en stokpaardjes. Het laat bubbels ontstaan en groeien tot onbehapbare proporties. Het is zeer wenselijk terug te keren naar een vorm van een goudstandaard, al was het maar om een einde te maken aan de ongebreidelde geldschepping en het grote gat in de hand van uitgave zieke overheden. In die situatie is negatieve rente alleen in theorie mogelijk en is een verbod erop overbodig. Vrije burgers zijn gebaat bij minder regels. De overheid zou zich in die situatie kunnen richten op het aanpakken en inperken van gecorrumpeerde monopolies en oligopolies.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek