Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 1 juli 2021, 07:37
#sparen

Per 1 juli verandert er het nodige aan de rentetarieven van de spaarbanken. Het resultaat: onder de Nederlandse garantie is de maximale spaarrente 0,05%.

Spaarrente omlaag bij LeasePlan bank

Al geruime tijd hield LeasePlan bank de Nederlandse eer bij de spaarrentes nog enigszins hoog met een rente van 0,1%. Nu is echter ook de spaartak van LeasePlan gezwicht voor de lage rentestand - per 1 juli is de rente verlaagd naar 0,05%. Daarmee biedt deze bank wel nog steeds de hoogste rente onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Spaarrente vergelijking 1 juli 2021

Actuele rentes vergelijken

Ook in de lagere regionen van de vergelijking wijzigen diverse banken hun spaarrentes. Sparen bij Knab en NN (Nationale Nederlanden) levert per vandaag nog minder op dan voorheen.

6x zoveel onder Duitse garantie

De maximale rente onder ons Nederlandse garantiestelsel is dus op dit moment 0,05% - met die rente staat LeasePlan bank op nummer 5 in de ranglijst. Bovenaan staat Lloyds Bank met 0,3% aan spaarrente - maar liefst 6x zoveel. Geld dat bij Lloyds Bank staat valt onder de spaargarantie van Duitsland.

Nieuwe bank met hogere rente in aantocht

Er zijn geluiden dat er binnenkort een nieuwe bank in Nederland actief wordt - een bank uit een ander land wel weer - met een aantrekkelijke rente. 

Update in je mail

Grens negatieve spaarrente verlegd

Een andere belangrijke wijziging bij verschillende spaarbanken is de verschuiving van de grens waarboven een negatieve spaarrente wordt berekend. Deze aanpassing was al eerder aangekondigd en is per vandaag een feit. ABN Amro, ING, Rabobank, SNS Bank en Regiobank... bij al deze banken is het grensbedrag fors verlaagd. Daardoor komen spaarders eerder op het punt waarop ze aan de bank moeten betalen voor het aanhouden van hun spaargeld.

Zullen we je op de hoogte houden van de spaarrentes?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Sparen in je mail!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.