Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

1-jaars depositorente boven 1 procent

Zweedse Klarna verhoogt spaarrente voor 1 jaar vast naar 1,05%

Zweedse Klarna verhoogt spaarrente voor 1 jaar vast naar 1,05%

De rentes lopen de laatste maanden heel hard op. En deze rentestijging begint voor spaarders eindelijk ook wat interessanter te worden. Je moet daarvoor wel bereid zijn het spaargeld voor minimaal een jaar vast te zetten en over te stappen naar een buitenlandse bank.

De Zweedse Klarna Bank heeft vandaag een renteverhoging doorgevoerd: met een rente van 1.05% voor 1 jaar vast staat Klarna nu duidelijk bovenaan de rentelijstjes.

Vaste en variabele rente

Gisteren schreven we al over de spectaculaire stijging van de Euribor rentes. In het artikel gingen we uitgebreid in op de verschillen tussen de variabele rente en de vaste rente. Waar de vaste rentes (in dit geval de Euribor rentes met een looptijd van 6 of 12 maanden) de afgelopen maanden een hele forse stijging hebben laten zien, komen de variabele/korte Euribor rentes nog niet van hun plaats.

Hetzelfde zien we op de spaarmarkt. De rentes op vrij opneembare spaarrekeningen bewegen niet of nauwelijks terwijl bij de vaste spaarrentes de ene naar de andere renteverhoging doorgevoerd wordt. Dat blijkt wel uit onderstaande grafiek waarin wij de hoogste spaarrente voor vrij sparen en de hoogste deposito rente voor 1 jaar tonen in de periode tussen 1 januari van dit jaar en vandaag. 

Hoogste spaarrente en 1-jaars deposito rente vanaf 1 januari 2022

Het wachten was op de eerste spaarbank die op de veel gekozen deposito looptijd van 1 jaar een rente van 1 procent of meer zou bieden. En vandaag is het dus zover: met een rente van 1,05% heeft Klarna deze grens geslecht.

Ben je bereid je spaargeld voor een langere periode vast te zetten, dan zijn nog hogere rentes mogelijk.

Bekijk alle deposito looptijden

Nederlandse banken

Kijk je naar de vergelijking van deposito rekeningen met een looptijd van 1 jaar, dan valt op dat de top 10 volledig bestaat uit banken met een buitenlands garantiestelsel. Met 0,30% is Yapi Kredi de eerste bank die onder het Nederlandse garantiestelsel valt. Een (relatief) hoge spaarrente is dus op dit moment alleen nog maar mogelijk als je vertrouwen hebt in buitenlandse spaargaranties.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek