Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 28 juni 2023, 07:58
#sparen

Grootbank ABN Amro heeft aangekondigd dat de spaarrente per 1 augustus 2023 verder verhoogd wordt naar 1,25%. Op dit moment staat deze - sinds 1 juni - op 1,00%, net als bij de andere grootbanken Rabobank, ING en SNS. 

Groot verschil met hoogste spaarrente

Het verschil tussen de spaarrente bij de grootbanken en hoogste rentes op spaarrekeningen is aanzienlijk. De huidige vergoeding van 1,00% (en ook de nieuwe 1,25%) steekt schril af bij de hoogste spaarrente zonder voorwaarden. Die staat momenteel op 2,42%, bij Renault Bank in Frankrijk. Daarbij valt het geld dan echter wel onder het Franse depositogarantiestelsel, niet onder de Nederlandse spaargarantie.

Hoogste spaarrentes

Hogere rente bij andere Nederlandse banken

Bij banken binnen onze eigen landsgrenzen is ook een fors hogere spaarrente te vinden. LeasePlan Bank vergoedt sinds afgelopen maandag 1,87% rente over spaargeld, Yapi Kredi - een bank met Turkse roots maar Nederlandse garantie - zelfs 2,08%. Centraal Beheer - een bekendere naam voor Nederlanders - vergoedt momenteel een rente van 1,50%.

Nederlandse spaargarantie

Het Nederlandse depositogarantiestelsel garandeert - net als in andere landen van de Europese Unie - een bedrag tot € 100.000 per persoon, per bank. Het spaarsaldo inclusief rente wordt binnen dit garantiebedrag vergoed als de bank onverhoopt failliet gaat. Het maakt hierbij geen verschil of dat één van de grootbanken is of een kleinere, minder bekende bank.

Rentestap per 1 augustus 2023 ook bij Rabo & ING?

ABN Amro verhoogt de rente op spaargeld pas over ruim een maand: per 1 augustus 2023. De ervaring leert dat de andere grootbanken dit voorbeeld zullen volgen. De verwachting is dan ook dat Rabobank en ING in de komende weken dezelfde renteverhoging gaan aankondigen en per 1 augustus doorvoeren. SNS is vaak iets later met het aanpassen van de spaarrente.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.