Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe verhoging spaarrente: ABN Amro voorop

Per 1 augustus verhoogt grootbank spaarrente naar 1,25%

Per 1 augustus verhoogt grootbank spaarrente naar 1,25%

Grootbank ABN Amro heeft aangekondigd dat de spaarrente per 1 augustus 2023 verder verhoogd wordt naar 1,25%. Op dit moment staat deze – sinds 1 juni – op 1,00%, net als bij de andere grootbanken Rabobank, ING en SNS. 

Groot verschil met hoogste spaarrente

Het verschil tussen de spaarrente bij de grootbanken en hoogste rentes op spaarrekeningen is aanzienlijk. De huidige vergoeding van 1,00% (en ook de nieuwe 1,25%) steekt schril af bij de hoogste spaarrente zonder voorwaarden. Die staat momenteel op 2,42%, bij Renault Bank in Frankrijk. Daarbij valt het geld dan echter wel onder het Franse depositogarantiestelsel, niet onder de Nederlandse spaargarantie.

Hoogste spaarrentes

Hogere rente bij andere Nederlandse banken

Bij banken binnen onze eigen landsgrenzen is ook een fors hogere spaarrente te vinden. LeasePlan Bank vergoedt sinds afgelopen maandag 1,87% rente over spaargeld, Yapi Kredi – een bank met Turkse roots maar Nederlandse garantie – zelfs 2,08%. Centraal Beheer – een bekendere naam voor Nederlanders – vergoedt momenteel een rente van 1,50%.

Nederlandse spaargarantie

Het Nederlandse depositogarantiestelsel garandeert – net als in andere landen van de Europese Unie – een bedrag tot € 100.000 per persoon, per bank. Het spaarsaldo inclusief rente wordt binnen dit garantiebedrag vergoed als de bank onverhoopt failliet gaat. Het maakt hierbij geen verschil of dat één van de grootbanken is of een kleinere, minder bekende bank.

Rentestap per 1 augustus 2023 ook bij Rabo & ING?

ABN Amro verhoogt de rente op spaargeld pas over ruim een maand: per 1 augustus 2023. De ervaring leert dat de andere grootbanken dit voorbeeld zullen volgen. De verwachting is dan ook dat Rabobank en ING in de komende weken dezelfde renteverhoging gaan aankondigen en per 1 augustus doorvoeren. SNS is vaak iets later met het aanpassen van de spaarrente.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek