Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenverkoop daalt licht

... maar vertrouwen in woningmarkt blijft op peil

… maar vertrouwen in woningmarkt blijft op peil

Er zijn weer nieuwe cijfers over de woningmarkt bekendgemaakt de afgelopen dagen. De NVM meldde de verkoopcijfers over het afgelopen kwartaal, en moest daarbij een lichte daling in het aantal transacties opgeven. Ondertussen ziet VEH met haar Marktindicator een ongewijzigd groot vertrouwen in de huizenmarkt.

Minder woningen verkocht

In het tweede kwartaal van 2017 werden iets (0,8%) minder woningen verkocht dan een jaar eerder, volgens de voorlopige cijfers van makelaarsvereniging NVM. Dat komt vooral door het tekort aan nieuw woningaanbod. Voor het eerst in 13 jaar stonden er in het afgelopen kwartaal minder dan 100.000 bestaande koopwoningen in de verkoop. De NVM pleit er dan ook voor dat er snel meer nieuwbouw gepland wordt in de krappe regio’s (Randstad en steden Groningen en Eindhoven)

Vertrouwen in woningmarkt ongewijzigd hoog

Ook VEH kwam met cijfers: de nieuwste editie van de Eigen Huis Marktindicator. Deze laat een ongewijzigd hoog vertrouwen van consumenten in de woningmarkt zien: de indicator kwam in juni net als in mei uit op 113. Dat hoge vertrouwen is opvallend, aangezien het aanbod kleiner wordt en de prijzen steeds hoger liggen. De lage hypotheekrente blijkt nog steeds te zorgen voor vertrouwen in het kopen van een woning. Wat afremt is dat met name jonge kopers te maken hebben met financieringsproblemen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek