HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenverkoop daalt licht

... maar vertrouwen in woningmarkt blijft op peil

… maar vertrouwen in woningmarkt blijft op peil

Er zijn weer nieuwe cijfers over de woningmarkt bekendgemaakt de afgelopen dagen. De NVM meldde de verkoopcijfers over het afgelopen kwartaal, en moest daarbij een lichte daling in het aantal transacties opgeven. Ondertussen ziet VEH met haar Marktindicator een ongewijzigd groot vertrouwen in de huizenmarkt.

Minder woningen verkocht

In het tweede kwartaal van 2017 werden iets (0,8%) minder woningen verkocht dan een jaar eerder, volgens de voorlopige cijfers van makelaarsvereniging NVM. Dat komt vooral door het tekort aan nieuw woningaanbod. Voor het eerst in 13 jaar stonden er in het afgelopen kwartaal minder dan 100.000 bestaande koopwoningen in de verkoop. De NVM pleit er dan ook voor dat er snel meer nieuwbouw gepland wordt in de krappe regio’s (Randstad en steden Groningen en Eindhoven)

Vertrouwen in woningmarkt ongewijzigd hoog

Ook VEH kwam met cijfers: de nieuwste editie van de Eigen Huis Marktindicator. Deze laat een ongewijzigd hoog vertrouwen van consumenten in de woningmarkt zien: de indicator kwam in juni net als in mei uit op 113. Dat hoge vertrouwen is opvallend, aangezien het aanbod kleiner wordt en de prijzen steeds hoger liggen. De lage hypotheekrente blijkt nog steeds te zorgen voor vertrouwen in het kopen van een woning. Wat afremt is dat met name jonge kopers te maken hebben met financieringsproblemen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen