Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Demissionaire Prinsjesdag

Plannen en cijfers verre van definitief

Plannen en cijfers verre van definitief

Gisteren was de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. Dé dag waarop de koning zijn troonrede uitspreekt en de regering haar Miljoenennota presenteert, met plannen en cijfers voor het aankomende jaar. 

Kabinetsformatie

Ondertussen wordt er al maandenlang onderhandeld over de kabinetsformatie. Deze Miljoenennota is opgesteld door het demissionaire kabinet. Veel bijzonders is er dan ook niet te vinden in de plannen. Ingrijpende aanpassingen van het beleid zijn er niet – het is immers aan het nieuwe kabinet om wijzigingen door te voeren.

Koopkrachtcijfers

Voor de Nederlandse burger is het vooral interessant wat de effecten van de regeringsplannen zijn op de eigen portemonnee. Het kabinet en het Centraal PlanBureau (CPB) gaan uit van een gemiddelde stijging van de koopkracht van 0,6%. Natuurlijk zijn de cijfers uit de gepresenteerde begroting ook doorgerekend door het Nibud. Daar wordt ieder jaar bepaald wat de koopkrachteffecten van de regeringsplannen zijn. Het Nibud geeft aan dat men weinig van koopkrachtstijging zal merken en waarschuwt voor een te positieve stemming. Iedereen kan met de gratis Nibud Koopkrachtberekenaar 2018 uitrekenen wat er gaat gebeuren met de eigen koopkracht.

Alles kan veranderen

De begroting van dit demissionaire kabinet heeft in feite weinig waarde. Afhankelijk van het regeerakkoord kan er nog van alles aan veranderen. Wat er werkelijk gaat gebeuren in Nederland is simpelweg afwachten totdat formateur Zalm en de overlegpartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie er eindelijk uit zijn.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek