HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Woningmarkt oververhit

Prijzen stijgen ongekend hard

Prijzen stijgen ongekend hard

Uit de nieuwste kwartaalcijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat de woningmarkt nu officieel oververhit te noemen is. Het aantal te koop aangeboden woningen daalt – daardoor stagneren de verkoopcijfers. De prijzen stijgen echter ongekend hard.

Huizenprijzen stijgen met bijna 10%

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 stegen de woningprijzen gemiddeld met 9,7%. De gemiddelde huizenprijs kwam uit op € 264.000. De stijging is overigens niet zo groot ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, in die vergelijking waren de prijzen 1,7% hoger.

Prijsstijgingen in de Randstad

Die 9,7% is een gemiddelde voor het hele land. De cijfers per woningtype en regio lopen uiteen. Zo steeg de prijs van een gemiddeld verkocht appartement met 14% ten opzichte van een jaar geleden, voor tussenwoningen was dat 8%. Ook is duidelijk te zien dat de prijsstijgingen in de Randstad veel hoger liggen dan het gemiddelde: Leiden 18,8%, Den Haag eo (18,0%), Almere (17,5%), Amsterdam (17,1%), Haarlemmermeer (16,7%) en het Gooi (15,5%).

Aanbod woningen in Amsterdam, Leiden en Delft

Met name in de populairste regio’s zag de NVM een terugloop in het aantal verkochte woningen. In steden als Amsterdam, Leiden en Delft daalde de verkoop tot 15%.  Daar tegenover staat een flink stijgende verkoop in eerder achterblijvende regio’s. In Noord-Limburg en Zuidoost-Groningen vertoonden de verkoopcijfers een stijging van meer dan 30%.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen