Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 6 december 2017, 09:37
#zorgverzekering

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben samen een onderzoek gedaan naar de premies van zorgverzekeringen. De conclusie: drie kwart heeft een te dure zorgpolis.

Goedkopere basisverzekering vaak mogelijk

De onderzoekers hebben gekeken naar de basisverzekeringen in 2016. Daarbij blijkt dat bijna dezelfde polissen werden aangeboden tegen zeer verschillende prijzen. De verwacht is dat dit nog steeds het geval is. Een goedkoper, vergelijkbaar alternatief blijkt voor 75% van de verzekerden mogelijk.

Gemiddeld 100 euro per jaar teveel

In het rapport (dat voorlopig is en twee maanden ter consultatie ligt) wordt gesteld dat consumenten gemiddeld € 100 per jaar teveel betalen voor hun basispolis. Door goed op te letten en te vergelijken kan dit bedrag dus bespaard worden.

Overstappen niet populair

Besparen op de zorgverzekering kan dus vaak door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Overstappen is echter niet populair: gemiddeld per jaar doet slechts 6% van de verzekerden dat. In de afgelopen 10 jaar is nog maar 33% van de consumenten een keer (of meer) overgestapt.

Kunt u besparen door over te stappen met uw zorgverzekering? Check het hier!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.