Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

75% heeft te dure zorgpolis

ACM en NZa: gemiddeld 100 euro teveel

ACM en NZa: gemiddeld 100 euro teveel

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben samen een onderzoek gedaan naar de premies van zorgverzekeringen. De conclusie: drie kwart heeft een te dure zorgpolis.

Goedkopere basisverzekering vaak mogelijk

De onderzoekers hebben gekeken naar de basisverzekeringen in 2016. Daarbij blijkt dat bijna dezelfde polissen werden aangeboden tegen zeer verschillende prijzen. De verwacht is dat dit nog steeds het geval is. Een goedkoper, vergelijkbaar alternatief blijkt voor 75% van de verzekerden mogelijk.

Gemiddeld 100 euro per jaar teveel

In het rapport (dat voorlopig is en twee maanden ter consultatie ligt) wordt gesteld dat consumenten gemiddeld € 100 per jaar teveel betalen voor hun basispolis. Door goed op te letten en te vergelijken kan dit bedrag dus bespaard worden.

Overstappen niet populair

Besparen op de zorgverzekering kan dus vaak door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Overstappen is echter niet populair: gemiddeld per jaar doet slechts 6% van de verzekerden dat. In de afgelopen 10 jaar is nog maar 33% van de consumenten een keer (of meer) overgestapt.

Kunt u besparen door over te stappen met uw zorgverzekering? Check het hier!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek