HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Recordaantal belastingaangiftes

Eerste dag al 400.000 aangiftes gedaan

Eerste dag al 400.000 aangiftes gedaan

Sinds gisteren – 1 maart – kunnen belastingplichtigen weer hun belastingaangifte doen. Een recordaantal mensen deed dat: er kwamen op de eerste dag maar liefst 400.000 aangiftes binnen bij de Belastingdienst.

Topdagen voor fiscus

Op de eerste aangiftedag kwamen nog niet eerder zoveel aangiftes binnen. Vorig jaar waren dat er tussen de 300.000 en 320.000. Andere topdagen bij de Belastingdienst zijn de laatste dagen van maart en april.

Voor 1 april aangifte – voor 1 juli bericht

Wie in maart zijn belastingaangifte indient krijgt uiterlijk 1 juli de uitkomst te horen: geld terug of bijbetalen. Met name voor de mensen die geld terugkrijgen is dat aantrekkelijk. Het is niet verplicht om vóór 1 april aangifte te doen, het mag tot 1 mei. Wie dat niet redt kan bovendien uitstel aanvragen.

Binnen een uur klaar, geen storingen

Meer dan de helft van de belastingplichtigen is binnen een uur klaar met de aangifte. Dat komt vooral doordat veel gegevens voor particulieren al vooraf zijn ingevuld. Dat wordt goed gewaardeerd door belastingplichtigen: 83% is er blij mee. De eerste drukke dag waren er geen storingen: de servers konden de toestroom goed aan.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen