Search
Close this search box.

Recordaantal belastingaangiftes

Eerste dag al 400.000 aangiftes gedaan

Eerste dag al 400.000 aangiftes gedaan

Sinds gisteren – 1 maart – kunnen belastingplichtigen weer hun belastingaangifte doen. Een recordaantal mensen deed dat: er kwamen op de eerste dag maar liefst 400.000 aangiftes binnen bij de Belastingdienst.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Topdagen voor fiscus

Op de eerste aangiftedag kwamen nog niet eerder zoveel aangiftes binnen. Vorig jaar waren dat er tussen de 300.000 en 320.000. Andere topdagen bij de Belastingdienst zijn de laatste dagen van maart en april.

Voor 1 april aangifte – voor 1 juli bericht

Wie in maart zijn belastingaangifte indient krijgt uiterlijk 1 juli de uitkomst te horen: geld terug of bijbetalen. Met name voor de mensen die geld terugkrijgen is dat aantrekkelijk. Het is niet verplicht om vóór 1 april aangifte te doen, het mag tot 1 mei. Wie dat niet redt kan bovendien uitstel aanvragen.

Binnen een uur klaar, geen storingen

Meer dan de helft van de belastingplichtigen is binnen een uur klaar met de aangifte. Dat komt vooral doordat veel gegevens voor particulieren al vooraf zijn ingevuld. Dat wordt goed gewaardeerd door belastingplichtigen: 83% is er blij mee. De eerste drukke dag waren er geen storingen: de servers konden de toestroom goed aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek