Search
Close this search box.

Nieuw pensioenakkoord onderweg

Inhoud uitkomst overleg uitgelekt

Inhoud uitkomst overleg uitgelekt

Al vijf jaar zijn de sociale partners (werkgevers en werknemers) aan het overleggen over de pensioenen. Nu ligt er een concept-pensioenakkoord dat beide partijen gaan voorleggen aan hun achterban. De inhoud van dit concept is uitgelekt en is in handen van De Telegraaf.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Plannen in het voorgestelde pensioenakkoord

De belangrijkste punten in het concept-akkoord zijn:

  1. een minder snelle stijging van de pensioenleeftijd
  2. afschaffing van pensioengaranties
  3. afschaffing van de doorsneepremie
  4. zzp’ers onderbrengen bij verplicht pensioen

Concept – nog geen akkoord

De partijen benadrukken dat het een concept is – er is nog geen akkoord. Zelfs als de werkgevers en werknemers het eens zijn is het nog niet definitief: er moet overeenstemming zijn met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek