Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Energie wordt duurder in juli

Variabele energieprijzen stijgen het meest bij Eneco

Variabele energieprijzen stijgen het meest bij Eneco

Begin volgende maand gaan de energieprijzen bij variabele contracten omhoog. Wie een energiecontract met variabele prijzen heeft zal tot 64 euro per jaar meer kwijt zijn aan gas en elektriciteit.

Hogere energierekening op komst

Prijsvergelijker Pricewise heeft berekend wat de stijgende energieprijzen huishoudens gaan kosten. De inkoopprijzen op de energiemarkt zijn gestegen, met name door stijgende olieprijzen. Die hogere inkoopprijzen worden doorberekend aan consumenten met variabele energietarieven. Dat gaat om ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens.

Grote verschillen tussen energieleveranciers

De verhoging van de energierekening kan oplopen tot € 64 per jaar. De verschillen tussen energieleveranciers zijn echter groot. Bij dit bedrag gaat het om Eneco, terwijl Essent helemaal geen hogere prijzen gaat doorberekenen.

Stijging variabele tarieven voor gas en stroom per 1 juli 2018

Berekend op basis van een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas per jaar.

  Stijging gas Stijging stroom Stijging in euro’s op jaarbasis
Eneco € 39,- € 25,- € 64,-
Nuon € 17,- € 15,- € 32,-
Essent € 0,- € 0,- € 0,-
Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek