Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minipensioenen vervallen

Heel kleine pensioenen verdwijnen vanaf 2019

Heel kleine pensioenen verdwijnen vanaf 2019

Vanaf 2019 mogen pensioenfondsen minipensioentjes laten vervallen. Het gaat daarbij om pensioenen die niet meer zijn dan € 2,= per jaar.

Hoge administratiekosten

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit bekendgemaakt. De administratiekosten voor heel kleine pensioenen zijn heel hoog, terwijl ze de gerechtigde nauwelijks iets opleveren. Daarom mogen pensioenfondsen deze minipensioenen vanaf 2019 schrappen.

Waarde op rekening storten

Wie zo’n minipensioen heeft en het wil behouden moet vóór 1 januari 2019 contact opnemen met het pensioenfonds. Dan wordt bekeken wat er mogelijk is. Eén van de mogelijkheden is dat de waarde op de bankrekening gestort wordt. 

Kleine pensioenen: overhevelen

Ook voor pensioenen tussen € 2,= en € 474,11 bruto per jaar krijgen de pensioenfondsen meer mogelijkheden. Deze pensioenen mogen ze overhevelen naar de uitvoerder waar u nu pensioen opbouwt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek