Search
Close this search box.

Huidige spaarrente en voorwaarden

Wat moet je weten als je kiest voor het volgende spaarproduct: Internet Sparen van Triodos Bank? Bekijk alle details over de rente, de voorwaarden en de spaargarantie. Bij de rentes zie je ook hoe deze zich voor deze rekening met voorwaarden in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Meer van Triodos Bank


Huidige spaarrente

wat is de rente op dit moment?

Triodos Bank Internet Sparen

0,10%
0,20%

Voor het aanhouden van deze spaarrekening worden maandelijks kosten in rekening gebracht.

 1. € 0 tot € 50000
  0,20%
 2. € 50000 en hoger
  0,10%

De staffel werkt zoals bij belastingschijven: over het spaarbedrag dat binnen de aangegeven grenzen valt, ontvangt u de getoonde spaarrente vergoeding.


Rentes uit het verleden

wat was de spaarrente voorheen?

Laatste rentewijziging: 1 december 2022 gisteren

 1. min
  0,00% 0,10%
  +0,10%
 2. max
  0,00% 0,20%
  +0,20%

Alle info

wat moet je weten?

Aanvullende opmerking

Voor het aanhouden van deze spaarrekening worden maandelijks kosten in rekening gebracht.

Sparen met garantie
Bij welke bank?
Triodos Bank
In welk land?
Nederland
Welke spaargarantie?
Nederlandse garantieregeling (depositogarantiestelsel)

Nederland is lid van de Europese Unie en de Eurozone. Ons Nederlandse depositogarantiestelsel dekt per spaarder € 100.000 van spaargeld dat onder één bankvergunning valt.

Meer weten?

Welk garantiebedrag?
€ 100.000
Welke bankvergunning?
Triodos Bank

De bankvergunning van Triodos Bank wordt – voor zover bij ons bekend – niet gedeeld met andere banken.

Vergunning gedeeld?
Nee, niet gedeeld

De bankvergunning van Triodos Bank wordt – voor zover bij ons bekend – niet gedeeld met andere banken.

Voorwaarden
Minimum saldo?
Geen
Maximaal saldo?
€ 1.000.000
Spaarverplichting?
Nee

Het is bij deze rekening niet verplicht om elke maand (of een andere periode, bijvoorbeeld elk kwartaal) een bedrag te storten.

Altijd maximale rente?
Nee

Er zijn bij deze rekening regels waaraan je moet voldoen om de maximale rente te ontvangen. Het kan dus zo uitpakken dat je een lagere rente krijgt.

Vrij opneembaar?
Ja

Jouw spaargeld op deze rekening kun je op ieder moment opnemen, zonder voorwaarden of boete. Bij sommige rekeningen is het wel mogelijk dat je hierdoor een lagere rente krijgt (zie ΓÇÿAltijd maximale rente?ΓÇÖ)

Verplichte betaalrekening?
Ja

Je moet een betaalrekening hebben of openen bij Triodos Bank om er te kunnen sparen.

Verder van belang
Rente vast of variabel?
Variabel

De spaarrente op deze rekening is variabel. Dat betekent dat Triodos Bank de rente op ieder moment kan aanpassen.

Duurzaam sparen?
Ja

Sparen op deze rekening wordt gekenmerkt als duurzaam: Triodos Bank gebruikt het geld voor investeringen in duurzame projecten.

Sparen voor/door kinderen?
Nee

Deze rekening is niet speciaal bedoeld voor jeugdsparen. Eventueel – als de voorwaarden van Triodos Bank het toelaten – kan het wel mogelijk zijn om de rekening op naam van een kind te openen.


We helpen je graag!

waar ga je sparen?

Jij bent op zoek naar een goede plek voor je spaargeld of om te beginnen met sparen. HomeFinance.nl helpt je graag met handige vergelijkingen en uitgebreide informatie over heel veel spaarbanken, spaarrekeningen en depositoΓÇÖs. Zo maken we het voor jou gemakkelijk(er) om te kiezen waar je jouw spaargeld wilt neerzetten.

We doen niet ├ílles voor je… het openen van de rekening doe je zelf, bij de bank van jouw keuze. Wel helpen we je met plezier bij jouw beslissing – helemaal gratis en zonder dat je gegevens hoeft achter te laten bij ons!

HomeFinance.nl
Triodos Bank
Mogelijkheden vergelijken
HomeFinance.nl
Informatie over de rekening
HomeFinance.nl, Triodos Bank
Spaarrekening openen
Triodos Bank
Spaarrekening beheren
Triodos Bank

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek