A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
HYPOTHEEK
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Hypotheek berekeningen 
Hypotheek berekenen
Online hypotheekberekeningen Ė voordat u een hypotheek afsluit, is het verstandig om eerst te berekenen wat in uw situatie de mogelijkheden en gevolgen zijn. Op deze site vindt u handige hypotheekberekeningen die u kunnen helpen bij uw zoektocht naar de juiste hypotheek. Hieronder vindt u een beschrijving van deze online hypotheekberekeningen.

Maximale hypotheek berekenen
Bij het berekenen van de maximale hypotheek wordt door de hypotheekinstelling scherp gekeken naar de verhouding tussen het hypotheekbedrag en het inkomen. Wilt u de maximale hypotheek in uw situatie berekenen en achterhalen bij welke hypotheekinstelling u op dit moment de hoogste hypotheek kunt krijgen, klik dan op "Beginnen".
Voor een uitgebreide uitleg over de maximale hypotheek berekening, klik hier.
Maximale hypotheek berekenen

Boeterente berekenen bij het oversluiten van een hypotheek
Boeterente is een boete die een hypotheekinstelling in bepaalde situaties in rekening brengt indien u uw lopende hypotheek gaat oversluiten naar een andere instelling. De boeterente berekening op deze site geeft u een indicatie van de actuele boeterente. Wilt u de boeterente in uw situatie berekenen, klik dan op "Beginnen".
Voor een uitgebreide uitleg over boeterente en de boeterente berekening, klik hier.
Boeterente hypotheek berekenen

Maandlasten hypotheek berekenen
Voordat u een hypotheek af gaat sluiten, wilt u uiteraard weten wat die hypotheek u in de maand zal gaan kosten. Zowel bruto als netto (na hypotheekrenteaftrek). Onze maandlasten berekening geeft u een goede indicatie van de hypotheeklasten waar u rekening mee dient te houden. Wilt u de maandlasten van uw (toekomstige) hypotheek berekenen, klik dan op "Beginnen".
Voor een uitgebreide uitleg over de maandlasten van een hypotheek, klik hier.
Maandlasten hypotheek berekenen

Uitgebreide maandlasten berekening
Bij de standaard maandlastenberekening (zie hierboven) wordt geen rekening gehouden met bijzondere situaties. Indien u te maken heeft met te betalen partneralimentatie, erfpacht of een hypotheek met een consumptief deel, dan wijzen wij u op onze uitgebreide maandlasten berekening. Wilt u de uitgebreide maandlasten berekening gebruiken, klik dan op "Beginnen".
Voor een uitgebreide uitleg over de maandlasten van een hypotheek, klik hier.
Uitgebreide maandlasten berekening

Laagste hypotheekrente

(met Nat. Hypotheek Garantie)

1 jaarbijBouwe1,28 %
5 jaarbijBouwe1,44 %
10 jaarING1,64 %
15 jaarLloyds Bank2,05 %
20 jaarbijBouwe2,24 %
Vergelijk alle hypotheekrentes