A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
INTERNETSPAREN
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  

Hypotheek berekenen

Voordat u een hypotheek afsluit, is het verstandig om eerst te berekenen wat in uw situatie de mogelijkheden en gevolgen zijn. Op deze site vindt u handige hypotheekberekeningen die u kunnen helpen bij uw zoektocht naar de juiste hypotheek. Hieronder vindt u een beschrijving van deze online hypotheekberekeningen.


Maximale hypotheek berekenen

Bij het berekenen van de maximale hypotheek wordt door de hypotheekinstelling scherp gekeken naar de verhouding tussen het door u gewenste hypotheekbedrag en uw financiele situatie (waaronder uw inkomen).

Bereken direct uw maximale hypotheek


Boeterente berekenen bij het oversluiten van een hypotheek

Boeterente is een boete die een hypotheekinstelling in bepaalde situaties in rekening brengt indien u uw lopende hypotheek gaat oversluiten naar een andere bank. De boeterente berekening op deze site geeft u een indicatie van de actuele boeterente.

Direct de boeterente berekenen


Maandlasten hypotheek berekenen

Voordat u een hypotheek af gaat sluiten, wilt u uiteraard weten wat die hypotheek u in de maand zal gaan kosten. Op deze site kunt u zowel de bruto als netto (na hypotheekrenteaftrek) maandlasten berekenen. Onze maandlasten berekening geeft u een goede indicatie van de hypotheeklasten waar u rekening mee dient te houden.

Bereken uw maandlasten


Uitgebreide maandlasten berekening

Bij de standaard maandlastenberekening (zie hierboven) wordt geen rekening gehouden met bijzondere situaties. Indien u te maken heeft met te betalen partneralimentatie, erfpacht of een hypotheek met een consumptief deel, dan wijzen wij u op onze uitgebreide maandlasten berekening.

Gebruik de uitgebreide maandlasten berekening