Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Hypotheekberekeningen zelf maken valt nog niet mee. Het zelf berekenen van uw maximale hypotheek of maandlast is een hele klus. Daarom kunt u op HomeFinance.nl deze zaken online uitrekenen met onze berekeningstools. Ze zijn helemaal gratis en anoniem - de uitkomsten krijgt u direct op uw scherm.

Maximale hypotheek berekenen

Wat kunt u lenen voor een huis? Snel en eenvoudig uw maximale hypotheek berekenen op basis van uw inkomen en lasten.

Maandlasten hypotheek berekenen

Wat kost een hypotheek per maand? Bereken eenvoudig uw betaling per maand als u een hypotheek gaat afsluiten.

Zelf rekenen voor je hypotheek

Voordat je een huis gaat zoeken of je hypotheek laat aanpassen wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Hoeveel je kunt lenen voor een woning, of hoeveel je extra kunt lenen voor een verbouwing. En wat de maandlasten van jouw hypotheek dan worden... Met onze berekeningen kun je zelf grofweg bepalen wat er mogelijk is qua hypotheek en wat dat aan maandelijkse kosten oplevert. Daarmee ga je goed geïnformeerd een gesprek met een hypotheekadviseur in.

Veelgestelde vragen

Natuurlijk kan dat - als je alle regels en normen kent is het mogelijk om zelf uit te rekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.

De vraag is waarom je dat zou willen... het is een omvangrijke berekening met allerlei haken en ogen. Veel gemakkelijker is het om een online tool te gebruiken voor jouw maximale hypotheek berekening en de uitkomst direct op jouw scherm te zien.

Bij de maximale hypotheek berekening van HomeFinance hoef je geen gegevens achter te laten zoals een e-mail adres. De uitkomst krijg je meteen in beeld, de berekening is dus helemaal anoniem en natuurlijk gratis.

Het uitrekenen van de maandlasten van een hypotheek is geen simpele berekening. Er zijn allerlei factoren van belang die invloed hebben op het uiteindelijke bedrag dat je kwijt bent aan jouw hypotheek. Het is dan ook niet aan te raden om zelf die maandlasten te gaan berekenen.

Gelukkig zijn er handige online tools om een goede indicatie te krijgen van de hypotheek maandlasten. De maandlasten berekening op HomeFinance.nl berekent zowel de bruto als de netto maandlasten. Niet alleen van de eerste maand, maar van alle maanden tijdens de looptijd van de hypotheek. Omdat ook de totale lasten over de looptijd uitgerekend worden, kun je eenvoudig achterhalen wat de hypotheek je in totaal zal gaan kosten.

Om het het belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek te berekenen moet je goed weten hoe die berekening in elkaar zit. Je kunt dat handmatig proberen, maar waarom zou je moeilijk doen? Met onze online berekening van de hypotheek maandlasten wordt het fiscale voordeel ook direct uitgerekend.

Bij de uitkomsten van die berekening krijg je vier bedragen:

  • bruto maandlast in de 1e maand van de hypotheek
  • bruto maandlast gemiddeld over de hele looptijd
  • netto maandlast in de 1e maand van de hypotheek
  • netto maandlast gemiddeld over de hele looptijd

Het belastingvoordeel is het verschil tussen de bruto en de netto maandlast. Daaronder kun je klikken op 'Uitgebreide details' - daarmee krijg je een tabel in beeld met per jaar de bedragen in beeld van:

  • de restschuld (het hypotheekbedrag dat je nog moet terugbetalen)
  • de rente die je in dat jaar betaalt
  • de aflossing die je in dat jaar betaalt
  • het bruto totaal (rente + aflossing)
  • het fiscale voordeel in dat jaar
  • het netto totaal (netto rente + aflossing)

Hiermee weet je exact hoeveel voordeel je hebt van de hypotheekrenteaftrek.

Omdat in deze berekening zowel de hypotheekrenteaftrek (aftrekpost) als het eigenwoningforfait (bijtelling) meegenomen wordt, kan het fiscale voordeel ook negatief zijn. Dat is dus als de bijtelling van het eigenwoningforfait hoger is dan de aftrekbare hypotheekrente.

Bij veel online hypotheek berekeningen moet je een mailadres invullen om de uitkomst te krijgen. Daarmee kom je op de maillijst van de website en kun je daarna bestookt worden met mails over hypotheken.

Bij HomeFinance tonen we de uitkomsten van onze berekeningen direct op je scherm. Of je nu jouw maximale hypotheek wilt berekenen of je hypotheek maandlasten: je hoeft er geen mailadres voor achter te laten. We slaan de door jou ingevulde gegevens ook niet op - wel zo prettig toch?

Wel kun je ervoor kiezen om je in te schrijven voor de Update Hypotheken van onze HomeFinance MailService. Dan krijg je eens per maand een informatieve mail van ons over de ontwikkeling van de hypotheekrente en nieuws over hypotheken en de huizenmarkt. Dat is handig en natuurlijk gratis!

Op HomeFinance.nl kun je helemaal anoniem en gratis verschillende berekeningen maken voor je hypotheek. Heb je vragen over die bedragen? Wil je een volledig persoonlijke berekening of heb je vragen over hypotheken en alles dat daarbij komt kijken?

Plan dan gewoon een gratis bel-afspraak in met één van de hypotheekexperts van Finckers! Het kost je niets anders dan een beetje tijd en kan je heel veel duidelijkheid geven over wat er voor jou mogelijk is op hypotheekgebied.

Vrijblijvend over uw hypotheek praten?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.