Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Besparen bij het boeken van je vliegtickets

Op zoek naar die perfecte vliegticketdeal kan voelen als een schattenjacht, compleet met misleidende kaarten en verborgen clues. Maar vrees niet, we got you. Hieronder vind je niet alleen de route naar dat gouden ticket, maar ook een avontuurlijk verhaal dat jouw boekingsproces net dat beetje leuker maakt.

De tijdreizigers truc

Laten we starten met een magisch gegeven: de tijd heeft een zoet spotje, waarin vliegtickets net zoveel schitteren als goud, maar kosten als zilver. Het geheim? Boek je ticket zo’n 4 tot 3 maanden voor je de lucht in gaat. En als je besluit spontaan te zijn (lees: last-minute), dan is 8 tot 5 weken voor vertrek jouw toverraam. Het lijkt alsof je terug in de tijd moet kunnen reizen, maar een kalender en wat geduld zijn alles wat je nodig hebt.

Het lokaas van de laatste stoelen

“Haast je, nog maar 2 stoelen over!” Ja ja, die oude marketingtruc. We hebben onze vergrootglazen erbij gepakt en wat blijkt? Het is niet altijd “nu of nooit”. In de wondere wereld van vliegtickets bleken de prijzen na zo’n spoedoproep niet standaard omhoog te schieten. Soms werd het zelfs goedkoper! Dus als je zo’n bericht ziet, haal diep adem, neem een slok thee, en speel het spelletje mee zonder je te laten opjagen.

De stoelendans zelf

Aan boord gaan en ontdekken dat je benen geen kant op kunnen is een nachtmerrie. Maar er is een gouden tip: die stoelen bij de ingang, naast het gangpad? Die zijn jouw beste vrienden voor genoeg beenruimte én eerste keus bij de snacks. Het is bijna alsof je de VIP-treatment krijgt zonder de prijskaart.

De vroege vogel vangt de worm

Dit oude gezegde geldt ook in de lucht. Ochtendvluchten zijn je geheime wapen in de strijd tegen hoge prijzen. Ryanair en easyJet lijken dit vooral goed begrepen te hebben, terwijl bij Transavia en KLM de zaken iets anders liggen. Maar let op: een vroege vlucht betekent soms ook een nachtelijk avontuur naar het vliegveld. Dus, is dat tientje besparen het waard?

Blind Breaks: Avontuur gegarandeerd

Zin in een avontuur? Laat de bestemming een verrassing zijn met een ‘blind-break’. Niet alleen de voorpret is onbetaalbaar, de deals zijn dat vaak ook. Organisaties als srprs.me en vliegtickets.com zijn je gidsen in dit onbekende.

De zondagse boeker

Wie had gedacht dat zondag meer is dan rustdag? Volgens onderzoek van Expedia en de Airlines Reporting Corporation is dit dé dag om je vliegticket te scoren. Dus pak die kalender, markeer elke zondag, en bereid je voor op boekingspret.

Veilig vliegen

Een tip die goud waard is: boek met een creditcard. Mocht de luchtvaartmaatschappij failliet gaan, dan ben je beschermd. En als je nog geen kaart hebt, misschien zijn de volgende Creditcard opties dan iets voor jou.

De koffer conclusie

Je reis is niet compleet zonder koffer. Vooraf boeken kan je een klein fortuin besparen, vooral in het hoogseizoen. En wie weet, misschien is het delen van een koffer of reizen met alleen handbagage wel jouw strategie.

Verblijfsduur variaties

Bij de traditionele maatschappijen kan het loontijdperk variëren afhankelijk van hoe lang je blijft. Een verblijf van minimaal drie nachten bij Europese vluchten kan al een wereld van verschil maken.

Dus daar heb je het, een avontuurlijke gids naar je volgende vliegticket. Met deze tips in je achterzak wordt jouw volgende boeking niet alleen een deal maar ook een verhaal om te delen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek