Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Coalitieakkoord 2024: De invloed op jouw hypotheek en woning

Eigenwoningbezitter met hypotheek komt er goed vanaf

Op 16 mei 2024 is het coalitieakkoord tussen de PVV, VVD, BBB en NSC naar buiten gebracht. Na maandenlang onderhandelen zijn de vier partijen eruit. Het coalitieakkoord bestaat uit 26 pagina’s. Het thema is “Hoop, Lef en Trots”. Het volledige akkoord kun je hier lezen.

Dit betekent het coalitieakkoord 2024 voor jouw hypotheek en eigen woning

Geen wijziging fiscale positie eigen woning

In het coalitieakkoord is afgesproken dat er geen wijziging in de fiscale positie van de eigen woning komt. Hiermee hoopt het nieuwe kabinet onrust bij eigen woningbezitters weg te halen. Ook gaan ze hiermee onzekerheid op de woningmarkt tegen.

Stijging OZB wordt gemaximeerd

De coalitiepartners willen de stijging van de gemeentelijke woonlasten (OZB) maximeren via afspraken met de gemeente.

Sociale koop

Een opmerkelijk voornemen is dat er gekeken gaat worden of en onder welke strike voorwaarden, het recht van huurders van sociale huurwoningen (geen scheefwoners) op koop van hun sociale huurwoning vorm kan worden gegeven.  Dit is een zeer interessante ontwikkeling!

Het belangrijkste: De hypotheekrenteaftrek blijft

De coalitiepartners hebben afgesproken dat er niet verder aan de hypotheekrenteaftrek wordt getornd. Dat is voor eigenwoningbezitters met een hypotheek natuurlijk goed nieuws!

Ook het eigenwoningforfait blijft belangrijk.

Conclusie: Woningbezitter met hypotheek komt er goed af

Onze eerste voorlopige conclusie is dat de eigenwoningbezitter met een hypotheek er goed uit lijkt te komen volgens dit coalitieakkoord. Wij blijven natuurlijk de ontwikkelingen nauwgezet volgen en brengen je op de hoogte als er nieuwe details naar buiten komen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek