HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Renteverlaging geld lenen biedt nieuwe kansen voor consumenten

Recente trendbreuk in rentetarieven verlicht kosten voor grote aankopen

Na een langere periode waarin de kosten voor leningen steeds verder opliepen, is er nu een opvallende daling in de rentetarieven voor consumptief krediet te zien. Dit is goed nieuws voor consumenten die op zoek zijn naar financiering voor grote aankopen, zoals auto’s. Waar we voorheen een constante stijging van de rentes zagen, is er sinds eind 2023 een duidelijke omslag merkbaar.

Specifieke renteverlagingen

Recente data van MoneyView laat zien dat de rente voor een lening van €15.000 met een looptijd van twee jaar aan het einde van 2023 nog gemiddeld 9,5% was. Aan het begin van 2024 is dit gedaald naar ongeveer 9%. Deze daling is ook zichtbaar bij hogere leenbedragen; de rente voor een lening van €20.000 is gedaald van 8,43% naar 8,07% en voor een lening van €50.000 van 7,25% naar 6,8%.

Oorzaken van de renteverlaging

Er zijn diverse factoren die bijdragen aan de daling van de rentetarieven. Ten eerste speelt de concurrentie tussen kredietverstrekkers een grote rol; zij houden elkaars tarieven nauwlettend in de gaten en passen hun eigen tarieven daarop aan. Ook de ontwikkelingen op de financiële markten zijn van invloed. De rentes dalen mede doordat er verwachtingen zijn dat de rentetarieven van de Europese Centrale Bank (ECB) zullen stabiliseren, of mogelijk zelfs verlaagd worden na een reeks verhogingen die het tarief naar een recordhoogte van 4% brachten om bestedingen en inflatie te beperken.

Wat gaat dit betekenen voor de consument?

Voor consumenten die overwegen een grote aankoop te financieren met een lening, biedt de huidige rentestand mogelijk een gunstig moment. Met de recente daling van de rente en stabielere vooruitzichten, kunnen de kosten voor een lening aanzienlijk lager uitvallen dan voorheen. Het blijft echter cruciaal om de verschillende leenopties zorgvuldig te overwegen en de financiële impact van de lening goed te analyseren. Een doordachte beslissing nemen is essentieel, waarbij zowel de actuele rentestanden als je persoonlijke financiële situatie en toekomstige plannen worden meegenomen.

19 apr.
Freo 7,20%
Lloyds Bank 7,20%
Lender en Spender 7,70%
ING 7,70%
Directa 7,80%
DEFAM 8,00%
BNP Paribas PF 8,10%
ABN AMRO 8,20%
DEFAM 8,30%
DEFAM 8,40%

Geld lenen rentetarieven van Lening.nl

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Ik wil iedereen die op zoek is naar een lening waarschuwen om heel voorzichtig te zijn, want oplichting ligt overal op de loer. Een paar maanden geleden had ik financiële problemen en uit wanhoop werd ik achtervolgd door verschillende online kredietverstrekkers. Ik gaf de hoop bijna op totdat mijn vriend mij doorverwees naar een zeer betrouwbare kredietverstrekker genaamd Great Helps, die mij binnen 5 dagen een probleemloze, ongedekte lening van € 90.000,00 gaf. Als u een lening nodig heeft, neem dan nu contact met ons op via e-mail: [email protected]

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen