Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Wanneer kies je voor sparen in een deposito met hoge spaarrente?

Je spaargeld lang vastzetten kan aantrekkelijk zijn.

Voor een beter rendement kun je kiezen voor een deposito om in te sparen. Doe dit alleen als je er een flinke vergoeding voor krijgt. Laat je geld niet aan een ketting leggen als je bij een andere bank zonder beperkingen een hogere rente kunt krijgen, tenzij je een sterke rentedaling verwacht.

 

 

Sparen doe je om je geld te vermeerderen. Je moet ook wel, anders holt de inflatie je portemonnee uit. Kiezen voor een deposito zorgt ervoor dat je geld vast staat en dat je vooraf weet hoeveel rente je maakt over je spaargeld. Wanneer is het verstandig om te kiezen voor deposito sparen?

 

De voordelen van het sparen in een deposito

Hogere rente?

Het grootste voordeel moet zijn de hogere spaarrente. Op de RentePlus van Centraal Beheer krijg je een rente van 2,1%. Als je kiest voor een deposito van 5 jaar, stijgt de rente naar 2,95%. Toch gaat dat verhaal niet altijd op. Als je gaat vergelijken zie je dat Santander een rente geeft van 3,66% en TradeRepublic zelfs van 4% op rekeningen zonder beperkingen.

 

Verzekerd van een vaste rente

Van een daling van de spaarrente heb je geen last met een deposito. De trend lijkt nu niet dalend, dus om deze reden voor een deposito kiezen is waarschijnlijk niet verstandig. ASN Bank en Rabobank hebben bijvoorbeeld net de spaarrentes verhoogd. Helaas zijn ze nog steeds laag met resp. 1,75% en 1,7% over spaargeld tot een bedrag van €10.000 of €20.000. Een deposito kies je als de rentes dalen. Je kunt zelfs kiezen voor een deposito met een looptijd van 20 jaar.

 

 

Of toch gaan voor een spaarrekening zonder beperkingen?

Als je het mij vraagt, raad ik een spaarrekening aan zonder  beperkingen. Het voordeel van flexibel zijn is dat je elk moment weer over je geld kunt beschikken. Je kunt hierdoor inspringen op grote veranderingen en je kunt een spaarrekening openen bij een bank die veruit de hoogste rente biedt. Lloyds Bank heeft bijvoorbeeld in februari een renteverhoging doorgevoerd van 0,5%. Dit soort veranderingen kun je niet op reageren als je geld vast staat in een deposito.

 

 

Ga shoppen met je spaargeld

Voor een renteverschil van 0,1% stap je niet over naar een andere bank. Maar dat doe je wel voor een verschil van 0,5%. Een nieuwe spaarrekening openen doe je in maximaal een kwartiertje, en daarna zet je jouw geld aan het werk. Je hoeft verder niets meer te doen om een hogere rente te vangen. Op een bedrag van €10.000 geeft een halve procent extra rente je recht op een extra bedrag van €50 per jaar.

Conclusie

Kiezen voor een deposito kan slim zijn, maar kies er niet voor om de verkeerde redenen. Als je toch kiest voor een deposito, zorg dan in ieder geval voor de hoogst mogelijke rente. En laat geen geld liggen omdat je per se wenst te sparen bij Rabobank, ING of ABN Amro.

Bekijk alle spaarrentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. De hele markt verwacht dat de ECB de rente in juni24 gaat verlagen, dus de trend is wel degelijk dalend. Te oordelen aan de Euribor 3/mnds die de afgelopen weken al is gezakt van 3,95 naar 3,82%.

    Dit artikel komt dus een jaar te laat.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van sparen

je gegevens zijn veilig

Nieuws over Sparen

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek