Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente ABN Amro naar nul: één of 10 ijsjes?

Zou spaarder in beweging komen door nulrente?

Zou spaarder in beweging komen door nulrente?

Het is zover: de eerste grootbank die aangeeft dat de rente echt naar nul gaat. ABN Amro is de dappere bank die de stap zet, al is het wel pas per 1 april. Spaarders hebben dus nog zo’n twee-en-een-halve maand om aan het idee te wennen.

Weglopen om een ijsje…  

Of nou ja… is er echt iets om aan te wennen? Of je nou 0,01% rente krijgt of 0,00%… dat maakt in mijn ogen ook niets meer uit. Met € 20.000,= spaargeld krijg je bij 0,01% rente maar liefst € 2,= aan rente per jaar. Het lijkt me niet dat mensen gaan weglopen bij ABN Amro omdat ze anders dat ijsje niet kunnen kopen. Toch?

Negatieve rente ander verhaal

Bij een negatieve rente zou dat wel echt anders zijn lijkt me. De stap tussen ‘niets krijgen’ en ‘moeten betalen’ is veel groter dan tussen ‘nagenoeg niets krijgen’ en ‘echt niets krijgen’. 

Strootje trekken door bankdirecteuren?

Ik vind het overigens wel opvallend dat het ABN Amro is de er als eerste mee komt. Had eerder verwacht dat ING dat zou zijn – die is naar mijn idee toch meestal de eerste die rentestappen zet, waarna Rabobank en ABN volgen. Deze keer dus niet, fascinerend.

Of zouden de grootbanken een soort van ‘strootje trekken’ doen samen… dat de directeuren bij een etentje op die manier bepalen wie een volgende moeilijke stap moet gaan zetten?

ABN Amro spaarder nu wel in beweging?

Het zou overigens wel leuk zijn als de ABN Amro spaarder nu wél in beweging komt. Het verschil tussen 0,01% en 0,00% is dan wel bijna niets, maar je kunt op dit moment nog steeds bij NIBC Direct 0,2% aan spaarrente krijgen. Dat is dan toch zomaar 10 ijsjes verschil zeg maar.

Check de hoogste spaarrentes 

Geld verhuizen uit principe

Geld verhuizen zou je ook uit principe kunnen doen: een bank die geen rente vergoedt mag mijn geld niet hebben. Of tenminste… niet zolang er nog banken zijn die me wél rente geven voor m’n spaargeld. Het ziet er nu eenmaal niet naar uit dat de rente binnen afzienbare tijd weer omhoog gaat, dikke kans dat ook de kleinere banken hun rente richting nul gaan bewegen. Maar zover is het nog niet, van 0,2% naar 0,0% – daar kunnen nog heel wat stapjes tussen zitten. 

Handig op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van rentes & spaarbanken? Meld je aan voor de nieuwe HomeFinance MailService!

Gratis updates over Geldzaken en Renteontwikkelingen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek