Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verhuizen en scheefkamperen

Verhuren via Airbnb en ondertussen op de camping

Verhuren via Airbnb en ondertussen op de camping

Dit is wel echt grappig! Ik zie dit artikel op DFT: Woningeigenaar wordt scheefkampeerder. Machtig interessante kop natuurlijk dus ik kijk er even naar en zie waar het om gaat: mensen met een eigen woning in Amsterdam die nu gaan bivakkeren op een camping terwijl ze cashen via Airbnb.

Eerst een ander huis kopen of toch eerst verkopen?

Dus ik zocht even na wat wij hier op HomeFinance over Airbnb geschreven hebben. Bijzonder weinig eigenlijk, ontdekte ik. Kwam de naam alleen tegen in mijn eigen blog van ruim een jaar geleden, en die vond ik bijzonder om terug te lezen. Het ging over mijn fantasie om te verhuizen naar een bepaald dorp. Dat die waarschijnlijk geen werkelijkheid zou worden maar ik vroeg me af hoe ik dat zou aanpakken qua volgorde: eerst een ander huis kopen of toch eerst verkopen.

Zo vloeiend als in fantasie

We zijn nu dus ruim een jaar verder en we hebben die andere woning in dat dorp (oh nee, het is officieel een stad – maar wel een kleine) gekocht. Eerst gekocht, toen onze huidige woning verkocht en ook dat is gelukt. Inmiddels ben ik druk bezig met het plannen van het opleveren van beide woningen en tussendoor het klussen en verhuizen. Het lijkt allemaal vloeiend te verlopen. Zo vloeiend dat ik steeds maar denk dat het niet kan kloppen. Die blog sloot ik destijds af met ‘Want in je fantasie kan alles en gaat alles zonder problemen’… en zo gaat het tot nu toe ook. Bijna eng.

Scheefkampeerders door Airbnb

Dan even terug naar dat artikel over woningeigenaren die scheefkampeerders worden. Erg onhandig voor de campings bij Amsterdam, want dat is dan waar die Airbnb-verhuurders naartoe gaan. Die campings krijgen betalende gasten – dus moeten misschien niet klagen. Maar ja, het is toch een ander sfeertje op een camping als er veel mensen verblijven die gewoon elke dag naar hun werk gaan. Waar de camping een vervangend thuis wordt. Camping Zeeburg heeft daarom al besloten dat ze alleen nog mensen willen verwelkomen die vakantie komen vieren.

Verhuizen en scheefkamperen

Oh, misschien zijn wij ook wel even scheefkampeerders? In de periode van de verhuizing zal manlief met de kinderen in onze stacaravan zijn. Maar dat is wel vakantie vieren: hij heeft dan gewoon vrij en gaat leuke dingen doen met de mannetjes. En bovendien verhuren wij geen woning via Airbnb om daar rijk van te worden. Ach, en al deden we dat wel… we hebben een stacaravan waar we het hele seizoen mogen verblijven, dus no problem. Zouden we in de situatie zijn gekomen dat we eerst onze huidige woning moesten opleveren en dan pas in de gekochte woning konden trekken… dan was het wel een oplossing geweest!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek