Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Aanvullende zorgpolis ter ziele?

DNB waarschuwt dat einde dreigt....

DNB waarschuwt dat einde dreigt….

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt. Oh jee, dat moet wel serieus zijn. En waarvoor? Voor het risico dat aanvullende zorgverzekeringen op termijn dreigen te verdwijnen. Okay… hoe zit dat?

Minder aanvullende zorgverzekeringen

Ik heb altijd het idee dat bijna iedereen een aanvullende zorgverzekering heeft naast de verplichte basisverzekering. Dat is ook wel zo: 4 van de 5 verzekerden hebben nog aanvullende dekkingen. Maar… tien jaar geleden was dat nog meer dan 9 op 10. Dus ja, het worden er wel minder.

Verwachten extra zorg te gebruiken

Toch lijkt het in het artikel op Telegraaf.nl alsof bijna niemand meer een aanvulling heeft: “Veel Nederlanders nemen eigenlijk alleen nog een aanvullende polis als ze verwachten van die extra zorg gebruik te maken.” Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Waarom zou je jezelf verzekeren tegen een risico waarvan je denkt dat je het niet loopt? En dan nog ‘Veel Nederlanders’ klinkt als heel wat, terwijl het dus om 20% gaat.

Verlieslatende polissen

Dan blijkt dat sommige polissen nu al verlieslatend zijn voor verzekeraars. Tja. Sommige polissen geven ook ontzettend veel dekking. Dekking die regelmatig gebruikt wordt zonder dat daar een medische noodzaak voor is. Een nieuwe bril terwijl de oude nog prima voldoet. Alternatieve therapieën, gewoon om te kijken of het wat is. Want er is dekking dus waarom niet? Alleen kun je betwisten of er sprake is van verzekeren bij dit soort dingen. Volgens mij schrijf ik er elk jaar wel een blog over, zoals deze: Misbruik van zorgverzekering in 2015.

Minder dekking, lagere premie?

Het klinkt dus heel dramatisch: het einde van de aanvullende zorgverzekering dreigt. Zover is het natuurlijk nog lang niet. De zorgverzekeraars wisten ook niet hoe snel ze moesten reageren met als boodschap dat de aanvullende polis blijft. Wat waarschijnlijk eerder zal gebeuren is dat dekkingen worden uitgekleed. Als daarmee de premies ook omlaag gaan vind ik dat niet zo’n probleem denk ik. 

Vergelijk nu de zorgverzekeringen voor 2018!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: jurjen van woensdag december 6, 2017 23:15
    nog een dingetje over het systeem: waarom verzekeren we zoveel dingen specifiek? het basispakket zou veel breder moeten zijn. iedereen in de samenleving moet beseffen dat kraamzorg en tandheelkunde door ons allemaal gedragen moeten worden.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek