HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Overstappen ingewikkeld? Welnee!

Stappenplan op VanSpaarbankVeranderen.nl neemt je mee

Stappenplan op VanSpaarbankVeranderen.nl neemt je mee

Hij is nog vers, onze vernieuwde website VanSpaarbankVeranderen.nl. De naam van de site zegt veel over de oorsprong: de wens van Hanneke en Rob om mensen te helpen bij het overstappen naar een andere spaarbank.

Overstappen naar een andere bank voor rente of principe

Omdat het ze enorm stoorde dat de grootbanken hun spaarklanten zo aan het uitmelken waren. Weet je… er is in de jaren sinds het opzetten van de site veel veranderd, maar dat helaas niet. ABN Amro, ING en Rabobank zijn nog steeds héél sterk in héle lage spaarrentes. Dus wil je meer rente over je spaargeld, of vind je het uit principe gewoon te idioot dat ze ermee wegkomen, dan ga je van spaarbank veranderen.

Van spaarbank veranderen… hoe dan?

Dat blijkt voor veel spaarders nog niet zo makkelijk te klinken – overstappen naar een andere spaarbank. Soms lijken dingen ingewikkeld maar blijken dat in de praktijk niet te zijn. Zo ook het veranderen van spaarbank: dat is niet moeilijk, je moet het alleen even doen! Om de sitebezoeker daarbij te helpen hadden Hanneke en Rob al een mooi stappenplan opgesteld. Je werd daarmee aan de hand genomen om je door elke stap in het traject heen te leiden. 

Vernieuwd stappenplan

Dat stappenplan hebben we op de nieuwe site natuurlijk gehandhaafd. We hebben het grafisch wat opgepoetst enzo, maar de insteek is nog steeds om jou (of je oude vader of moeder) stap voor stap te laten zien hoe je op een verstandige manier van spaarbank verandert. Als je naar het stappenplan kijkt lijkt het heel wat: het bestaat uit maar liefst 8 stappen. Dat is natuurlijk inclusief voorbereiding en achteraf bijhouden of je nog goed zit. De stappen die we hebben geformuleerd:

  1. Spaarstrategie bepalen
  2. Spaarvorm(en) kiezen
  3. Spaarrentes vergelijken
  4. Bewust kiezen
  5. Nieuwe spaarrekening openen
  6. Spaarsaldo overboeken
  7. Spaaroverzicht maken
  8. Veranderingen bijhouden

Natuurlijk – het werkelijk overstappen is niet meer dan stap 5 en 6. De andere stappen zijn echter wel een goed idee als je bewust met je spaargeld wilt omgaan en dat ook na het overstappen wilt blijven doen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen