Search
Close this search box.

Overstappen ingewikkeld? Welnee!

Stappenplan op VanSpaarbankVeranderen.nl neemt je mee

Stappenplan op VanSpaarbankVeranderen.nl neemt je mee

Hij is nog vers, onze vernieuwde website VanSpaarbankVeranderen.nl. De naam van de site zegt veel over de oorsprong: de wens van Hanneke en Rob om mensen te helpen bij het overstappen naar een andere spaarbank.

Overstappen naar een andere bank voor rente of principe

Omdat het ze enorm stoorde dat de grootbanken hun spaarklanten zo aan het uitmelken waren. Weet je… er is in de jaren sinds het opzetten van de site veel veranderd, maar dat helaas niet. ABN Amro, ING en Rabobank zijn nog steeds héél sterk in héle lage spaarrentes. Dus wil je meer rente over je spaargeld, of vind je het uit principe gewoon te idioot dat ze ermee wegkomen, dan ga je van spaarbank veranderen.

Van spaarbank veranderen… hoe dan?

Dat blijkt voor veel spaarders nog niet zo makkelijk te klinken – overstappen naar een andere spaarbank. Soms lijken dingen ingewikkeld maar blijken dat in de praktijk niet te zijn. Zo ook het veranderen van spaarbank: dat is niet moeilijk, je moet het alleen even doen! Om de sitebezoeker daarbij te helpen hadden Hanneke en Rob al een mooi stappenplan opgesteld. Je werd daarmee aan de hand genomen om je door elke stap in het traject heen te leiden. 

Vernieuwd stappenplan

Dat stappenplan hebben we op de nieuwe site natuurlijk gehandhaafd. We hebben het grafisch wat opgepoetst enzo, maar de insteek is nog steeds om jou (of je oude vader of moeder) stap voor stap te laten zien hoe je op een verstandige manier van spaarbank verandert. Als je naar het stappenplan kijkt lijkt het heel wat: het bestaat uit maar liefst 8 stappen. Dat is natuurlijk inclusief voorbereiding en achteraf bijhouden of je nog goed zit. De stappen die we hebben geformuleerd:

  1. Spaarstrategie bepalen
  2. Spaarvorm(en) kiezen
  3. Spaarrentes vergelijken
  4. Bewust kiezen
  5. Nieuwe spaarrekening openen
  6. Spaarsaldo overboeken
  7. Spaaroverzicht maken
  8. Veranderingen bijhouden

Natuurlijk – het werkelijk overstappen is niet meer dan stap 5 en 6. De andere stappen zijn echter wel een goed idee als je bewust met je spaargeld wilt omgaan en dat ook na het overstappen wilt blijven doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek