Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente deposito's NIBC omhoog

Eén jaar vast: hoogste rente onder Nederlandse garantie

Eén jaar vast: hoogste rente onder Nederlandse garantie

Per vandaag is de spaarrente op de deposito’s voor 1 en 2 jaar vast bij NIBC verhoogd. Daarmee is het éénjaars deposito het meest lucratieve onder de Nederlandse spaargarantie op dit moment.

NIBC Direct

NIBC Direct is de internetbank van NIBC, de voormalige Nationale Investeringsbank. NIBC Direct doet al jaren mee met de hogere rentevergoedingen op spaargeld in Nederland.

Verhoging spaarrente op deposito’s

Deze renteverhoging voor deposito’s betekent niet per se  dat de spaarrente bij andere banken in Nederland ook omhoog zal gaan. Het kan een individuele actie van NIBC Direct zijn om zichzelf in de kijker te spelen bij de Nederlandse spaarder. In de eindejaarsperiode zijn veel mensen met hun geldzaken bezig – o.a. met de zorgverzekering voor 2019 – en krijgen wellicht een eindejaarsuitkering die ze tegen een beetje meer rente willen wegzetten.

Hoogste 1-jaarsrente onder Nederlandse spaargarantie

Met de verhoging van de rente voor een deposito voor één jaar komt NIBC Direct bovenaan te staan de in de vergelijking van deposito’s onder de Nederlandse spaargarantie. Dit is gemakkelijk te zien in de vergelijking op VanSpaarbankVeranderen.nl, waar de vergelijkingsuitkomsten gefilterd kunnen worden op het depositogarantiestelsel dat van toepassing is:

Filter vergelijking sparen met Nederlands depositogarantiestelsel

De uitkomst ziet er dan op dit moment zo uit:

Vergelijking sparen deposite 1 jaar vast VanSpaarbankVeranderen.nl

Geld een jaar vastzetten

De rente bij één jaar vast is ten opzichte van de variabele rente op internetspaarrekeningen relatief best hoog. 

Vergelijking internetsparen HomeFinance

Ten opzichte van de hoogste rente op een internetspaarrekening (0,35%) levert een deposito van één jaar vast dus 0,3% of meer aan extra rente op. 

Een 1-jaarsdeposito van NIBC Direct regelt u hier

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek