Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 10 december 2018, 10:54
#sparen

Per vandaag is de spaarrente op de deposito's voor 1 en 2 jaar vast bij NIBC verhoogd. Daarmee is het éénjaars deposito het meest lucratieve onder de Nederlandse spaargarantie op dit moment.

NIBC Direct

NIBC Direct is de internetbank van NIBC, de voormalige Nationale Investeringsbank. NIBC Direct doet al jaren mee met de hogere rentevergoedingen op spaargeld in Nederland.

Verhoging spaarrente op deposito's

Deze renteverhoging voor deposito's betekent niet per se  dat de spaarrente bij andere banken in Nederland ook omhoog zal gaan. Het kan een individuele actie van NIBC Direct zijn om zichzelf in de kijker te spelen bij de Nederlandse spaarder. In de eindejaarsperiode zijn veel mensen met hun geldzaken bezig - o.a. met de zorgverzekering voor 2019 - en krijgen wellicht een eindejaarsuitkering die ze tegen een beetje meer rente willen wegzetten.

Hoogste 1-jaarsrente onder Nederlandse spaargarantie

Met de verhoging van de rente voor een deposito voor één jaar komt NIBC Direct bovenaan te staan de in de vergelijking van deposito's onder de Nederlandse spaargarantie. Dit is gemakkelijk te zien in de vergelijking op VanSpaarbankVeranderen.nl, waar de vergelijkingsuitkomsten gefilterd kunnen worden op het depositogarantiestelsel dat van toepassing is:

Filter vergelijking sparen met Nederlands depositogarantiestelsel

De uitkomst ziet er dan op dit moment zo uit:

Vergelijking sparen deposite 1 jaar vast VanSpaarbankVeranderen.nl

Geld een jaar vastzetten

De rente bij één jaar vast is ten opzichte van de variabele rente op internetspaarrekeningen relatief best hoog. 

Vergelijking internetsparen HomeFinance

Ten opzichte van de hoogste rente op een internetspaarrekening (0,35%) levert een deposito van één jaar vast dus 0,3% of meer aan extra rente op. 

Een 1-jaarsdeposito van NIBC Direct regelt u hier

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.