Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 22 januari 2020, 15:46
#sparen

Dat de spaarrentes dalen zal geen verrassing meer zijn. De rentes dalen al meer dan 10 jaar! Steeds meer banken bieden voor vrij opneembare spaarrekeningen zelfs helemaal geen rente meer aan. Omdat de rentes bij de meeste spaarbanken niets meer voorstellen, gaat het bij de meeste renteverlagingen tegenwoordig vaak om tienden of tegenwoordig zelfs honderdsten. Maar dat geldt niet voor de renteverlaging die BFF Group vandaag doorvoert...

Sparen bij BFF Group

BFF Group is een bank uit Italië die via het spaarplatform Raisin Nederlandse spaarders de mogelijkheid biedt om een deposito te openen. BFF Group stond tot vandaag op verschillende looptijden helemaal bovenaan in onze deposito lijstjes, met rentes tot 1,45 procent. De rentes zijn vandaag echter ineens allemaal verlaagd naar 0,10% (zie onderstaande plaatje).

Bron: VanSpaarbankVeranderen.nl

Dankzij deze renteverlaging is BFF Group gedaald van de top naar de laagste regionen van de rentelijstjes.

Actuele rentes deposito vergelijken


Waarom zo'n forse verlaging?

Van positie 1 naar de onderste posities. Dat roept natuurlijk de vraag op waarom BFF Group zo'n rentewijziging doorvoert. Voor een antwoord op deze vraag hebben we contact opgenomen met Eelco Habets, Country Head voor Raisin in Nederland. 

Habets verklaart de enome daling als volgt: "De banken waar wij bij Raisin mee samenwerken, hanteren regelmatig een ander bedrijfsmodel dan Nederlandse banken. Bovendien zijn landen als Nederland en Duitsland voor hen puur een financieringskanaal. Ze maken voorspellingen over de groei van hun bezittingen zoals de aankoop van een kredietportefeuille en bepalen vervolgens hoeveel spaargeld ze daarvoor nodig hebben. Zodra ze hun doelbedrag behaald hebben, stoppen ze. Vandaar dat de rentes ineens sterk kunnen zakken. Of juist stijgen zodra er nieuwe projecten bijkomen."

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.