Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Forse verlaging deposito rentes

Deposito rentes fors omlaag bij BFF Group uit Italie

Deposito rentes fors omlaag bij BFF Group uit Italie

Dat de spaarrentes dalen zal geen verrassing meer zijn. De rentes dalen al meer dan 10 jaar! Steeds meer banken bieden voor vrij opneembare spaarrekeningen zelfs helemaal geen rente meer aan. Omdat de rentes bij de meeste spaarbanken niets meer voorstellen, gaat het bij de meeste renteverlagingen tegenwoordig vaak om tienden of tegenwoordig zelfs honderdsten. Maar dat geldt niet voor de renteverlaging die BFF Group vandaag doorvoert…

Sparen bij BFF Group

BFF Group is een bank uit Italië die via het spaarplatform Raisin Nederlandse spaarders de mogelijkheid biedt om een deposito te openen. BFF Group stond tot vandaag op verschillende looptijden helemaal bovenaan in onze deposito lijstjes, met rentes tot 1,45 procent. De rentes zijn vandaag echter ineens allemaal verlaagd naar 0,10% (zie onderstaande plaatje).

Bron: VanSpaarbankVeranderen.nl

Dankzij deze renteverlaging is BFF Group gedaald van de top naar de laagste regionen van de rentelijstjes.

Actuele rentes deposito vergelijken

Waarom zo’n forse verlaging?

Van positie 1 naar de onderste posities. Dat roept natuurlijk de vraag op waarom BFF Group zo’n rentewijziging doorvoert. Voor een antwoord op deze vraag hebben we contact opgenomen met Eelco Habets, Country Head voor Raisin in Nederland. 

Habets verklaart de enome daling als volgt: “De banken waar wij bij Raisin mee samenwerken, hanteren regelmatig een ander bedrijfsmodel dan Nederlandse banken. Bovendien zijn landen als Nederland en Duitsland voor hen puur een financieringskanaal. Ze maken voorspellingen over de groei van hun bezittingen zoals de aankoop van een kredietportefeuille en bepalen vervolgens hoeveel spaargeld ze daarvoor nodig hebben. Zodra ze hun doelbedrag behaald hebben, stoppen ze. Vandaar dat de rentes ineens sterk kunnen zakken. Of juist stijgen zodra er nieuwe projecten bijkomen.”

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek