Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Kwartaalrecord woningverkopen

Beste kwartaal op woningmarkt ooit

Beste kwartaal op woningmarkt ooit

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde de vandaag de nieuwste kwartaalcijfers van de woningmarkt. Met de verkoop van ruim 61.000 bestaande woningen was het derde kwartaal van 2017 het beste ooit.

Recordaantal transacties

Meer dan deze 61.000 woningen werden er nog nooit verkocht in één kwartaal. Het derde en vierde kwartaal van 2016 kwamen welk in de buurt, maar toen bleef het eindcijfer iets lager steken. Met de verkopen in juli, augustus en september was een totaalbedrag gemoeid van ruim 16 miljard euro..

September was minder

De kans is groot dat het vierde kwartaal van 2017 minder zal uitpakken qua verkoopaantallen. In de maand september was immers al een daling van het aantal verkochte woningen te zien.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek