Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder woningen verkocht

Kadaster: daling in woningverkopen

Kadaster: daling in woningverkopen

De afgelopen maand werden er minder woningen verkocht dan een jaar geleden. Het Kadaster meldt een daling van 1,8% ten opzichte van september 2016.

Daling tov september 2016 en augustus 2017

In september werden er 20.632 huizen verkocht, dat was een jaar eerder nog 21.009. Een daling dus van bijna 2%. Ook ten opzichte van de maand augustus daalde het verkoopaantal. Dat stond toen nog op 20.780 en is in september met 0,7% gedaald.

Grote regionale verschillen

De verschillen per regio zijn groot. In Drenthe steeg het aantal verkochte woningen ten opzichte van september 2016 juist met 15,8%, terwijl er in Utrecht een daling was met 13,6%. Vergelijken we de cijfers met augustus 2017, dan zien we de grootste stijging in Zeeland (18.4%) en de grootste daling in Flevoland (10,3%).

Wel meer hypotheken geregistreerd

Ondanks de daling in het aantal verkochte woningen steeg het aantal geregistreerde hypotheken wel in vergelijking met vorig jaar: 1,1% meer. Ten opzichte van augustus is ook hier echter een daling met 0,2%.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek