HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

TAN-codes verdwijnen

Internetbankieren ING gaat veranderen

Internetbankieren ING gaat veranderen

Internetbankieren bij ING gaat flink veranderen. Het bevestigen van online betalingen met een sms of de oude papieren TAN-codes gaat eruit: ING wil dat iedereen de mobiele app gaat gebruiken.

Betaling bevestigen met TAN-code

Tot op heden moeten ING-klanten digitale betalingen bevestigen met een 6-cijferige code (de Transactie Autorisatie Code, TAN). Die krijgen ze per sms toegestuurd, of halen ze van een papieren lijst. Die lijst met TAN-codes wordt al 30 jaar gebruikt – de sms sinds 2004.

Bankieren via app op smartphone

Het gebruik van de TAN code gaat nu verdwijnen en wordt vervangen door mobiel bevestigen. Zo komen bankieren op de PC of laptop en mobiel bankieren dichter bij elkaar. De bankieromgeving op de computer gaat veranderen en veel meer lijken op de app, zoals klanten die gebruiken op hun smartphone.

Geen smartphone?

Wat als een ING-klant geen smartphone heeft? Of om een andere reden de mobiele app niet kunnen of willen gebruiken? Voor hen ontwikkelt ING een alternatief in samenspraak met de klanten. Zolang dat alternatief er nog niet is kunnen de TAN-codes gebruikt blijven worden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Reactie op: Anjaver van donderdag januari 25, 2018 15:55
  Kan volgens mij niet in de app. Wel via internetbankieren. Dat blijft ook gewoon en verandert volgens mij helemaal niet. Los van hoe het eruit ziet. Het gaat alleen om die tan codes die je bij het betalen nodig hebt. Die verdwijnen.

 2. Reactie op: Sylvia van vrijdag mei 25, 2018 16:02
  Ik ben nieuwe generatie en ik heb bewust geen smartphone. Tan codes via sms werken prima, waarom willen ze dat veranderen? De app en de tancodes bestaan al naast elkaar, dat kan dus gewoon, waarom mensen dan dwingen tot gebruik van een smartphone?

 3. Reactie op: J.I. van Oosterhout- Goris (namens), 81 jaar van dinsdag februari 20, 2018 17:32
  ik ben gewoon een dertiger die ook heel blij is met de tancodes, eerst op papier maar nu via smsjes. ik weet niet, maar het voelt toch veiliger aan. ik heb geen bank app op mijn telefoon van ing en ook niet van plan die aan te schaffen. het voelt voor mij gewoon onveilig.
  ik vind dat je mensen een keuze moeten maken.

 4. Reactie op: Jankanerwatvan van vrijdag september 14, 2018 19:37
  Welke kosten heb je moeten betalen om weg te gaan met zicht en spaarrekening

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen