betalen
Gepubliceerd op: dinsdag 23 januari 2018 om 08:56

Internetbankieren bij ING gaat flink veranderen. Het bevestigen van online betalingen met een sms of de oude papieren TAN-codes gaat eruit: ING wil dat iedereen de mobiele app gaat gebruiken.

Betaling bevestigen met TAN-code

Tot op heden moeten ING-klanten digitale betalingen bevestigen met een 6-cijferige code (de Transactie Autorisatie Code, TAN). Die krijgen ze per sms toegestuurd, of halen ze van een papieren lijst. Die lijst met TAN-codes wordt al 30 jaar gebruikt - de sms sinds 2004.

Bankieren via app op smartphone

Het gebruik van de TAN code gaat nu verdwijnen en wordt vervangen door mobiel bevestigen. Zo komen bankieren op de PC of laptop en mobiel bankieren dichter bij elkaar. De bankieromgeving op de computer gaat veranderen en veel meer lijken op de app, zoals klanten die gebruiken op hun smartphone.

Geen smartphone?

Wat als een ING-klant geen smartphone heeft? Of om een andere reden de mobiele app niet kunnen of willen gebruiken? Voor hen ontwikkelt ING een alternatief in samenspraak met de klanten. Zolang dat alternatief er nog niet is kunnen de TAN-codes gebruikt blijven worden.

Aangemaakt door ik heb geen app en vind de TAN codes PRIMA werken. op 05-05-2018 11:47

ik heb geen app en vind de TAN codes PRIMA werken.

Aangemaakt door J.I. van Oosterhout- Goris (namens), 81 jaar op 20-02-2018 16:32

U kunt dit niet maken. U vergeet een hele generatie nu. Wij willen geen app en wij willen geen smartphone. Weet u hoeveel problemen wij hebben met random readers, en hoe gemakkelijk het is om als super oude vergeten senior met een naam en paswoord bij de ING in te loggen. U kunt dit pas verantwoord doorvoeren als de gehele generatie digibeten opgehoepeld is. Dit geldt niet alleen voor U maar ook voor alle andere fratsen die wij nu uit handen moeten gaan geven omdat wij niet om kunnen gaan met alle nieuwe snufjes. Ik ben ZWAAR teleurgesteld.

Aangemaakt door Jopie op 31-03-2018 11:09

Russsstugggggg😁

Aangemaakt door Marja op 24-04-2018 10:05

Ben het helemaal met u eens. Kom regelmatig bij 80+ers die worden erg onrustig van dit soort halve mededelingen.

Aangemaakt door Anjaver op 25-01-2018 14:55

Als ik op MOB ing gebruikt. Hoe kan ik dan. Jaaroverzicht. Printen. Etc

Aangemaakt door P.K. op 25-01-2018 15:14

Kan volgens mij niet in de app. Wel via internetbankieren. Dat blijft ook gewoon en verandert volgens mij helemaal niet. Los van hoe het eruit ziet. Het gaat alleen om die tan codes die je bij het betalen nodig hebt. Die verdwijnen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.