Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 23 januari 2018, 09:56
#betalen

Internetbankieren bij ING gaat flink veranderen. Het bevestigen van online betalingen met een sms of de oude papieren TAN-codes gaat eruit: ING wil dat iedereen de mobiele app gaat gebruiken.

Betaling bevestigen met TAN-code

Tot op heden moeten ING-klanten digitale betalingen bevestigen met een 6-cijferige code (de Transactie Autorisatie Code, TAN). Die krijgen ze per sms toegestuurd, of halen ze van een papieren lijst. Die lijst met TAN-codes wordt al 30 jaar gebruikt - de sms sinds 2004.

Bankieren via app op smartphone

Het gebruik van de TAN code gaat nu verdwijnen en wordt vervangen door mobiel bevestigen. Zo komen bankieren op de PC of laptop en mobiel bankieren dichter bij elkaar. De bankieromgeving op de computer gaat veranderen en veel meer lijken op de app, zoals klanten die gebruiken op hun smartphone.

Geen smartphone?

Wat als een ING-klant geen smartphone heeft? Of om een andere reden de mobiele app niet kunnen of willen gebruiken? Voor hen ontwikkelt ING een alternatief in samenspraak met de klanten. Zolang dat alternatief er nog niet is kunnen de TAN-codes gebruikt blijven worden.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.