Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

TAN-codes verdwijnen

Internetbankieren ING gaat veranderen

Internetbankieren ING gaat veranderen

Internetbankieren bij ING gaat flink veranderen. Het bevestigen van online betalingen met een sms of de oude papieren TAN-codes gaat eruit: ING wil dat iedereen de mobiele app gaat gebruiken.

Betaling bevestigen met TAN-code

Tot op heden moeten ING-klanten digitale betalingen bevestigen met een 6-cijferige code (de Transactie Autorisatie Code, TAN). Die krijgen ze per sms toegestuurd, of halen ze van een papieren lijst. Die lijst met TAN-codes wordt al 30 jaar gebruikt – de sms sinds 2004.

Bankieren via app op smartphone

Het gebruik van de TAN code gaat nu verdwijnen en wordt vervangen door mobiel bevestigen. Zo komen bankieren op de PC of laptop en mobiel bankieren dichter bij elkaar. De bankieromgeving op de computer gaat veranderen en veel meer lijken op de app, zoals klanten die gebruiken op hun smartphone.

Geen smartphone?

Wat als een ING-klant geen smartphone heeft? Of om een andere reden de mobiele app niet kunnen of willen gebruiken? Voor hen ontwikkelt ING een alternatief in samenspraak met de klanten. Zolang dat alternatief er nog niet is kunnen de TAN-codes gebruikt blijven worden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Reactie op: Anjaver van donderdag januari 25, 2018 15:55
  Kan volgens mij niet in de app. Wel via internetbankieren. Dat blijft ook gewoon en verandert volgens mij helemaal niet. Los van hoe het eruit ziet. Het gaat alleen om die tan codes die je bij het betalen nodig hebt. Die verdwijnen.

 2. Reactie op: Sylvia van vrijdag mei 25, 2018 16:02
  Ik ben nieuwe generatie en ik heb bewust geen smartphone. Tan codes via sms werken prima, waarom willen ze dat veranderen? De app en de tancodes bestaan al naast elkaar, dat kan dus gewoon, waarom mensen dan dwingen tot gebruik van een smartphone?

 3. Reactie op: J.I. van Oosterhout- Goris (namens), 81 jaar van dinsdag februari 20, 2018 17:32
  ik ben gewoon een dertiger die ook heel blij is met de tancodes, eerst op papier maar nu via smsjes. ik weet niet, maar het voelt toch veiliger aan. ik heb geen bank app op mijn telefoon van ing en ook niet van plan die aan te schaffen. het voelt voor mij gewoon onveilig.
  ik vind dat je mensen een keuze moeten maken.

 4. Reactie op: Jankanerwatvan van vrijdag september 14, 2018 19:37
  Welke kosten heb je moeten betalen om weg te gaan met zicht en spaarrekening

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek