Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 16 februari 2018, 10:16
#hypotheek

De hypotheekrente is aan het stijgen. Veel banken hebben de rente die ze vragen voor hypotheken de laatste tijd naar boven bijgesteld - sommige zelfs al twee of drie keer. In het overzicht van de laatste rentewijzigingen is het goed te zien: nagenoeg alle pijlen bij de hypotheekrente wijzen naar boven. Dit komt door een flinke stijging van de kapitaalmarktrente in de afgelopen tijd. In juli 2017 was 0,670% al hoog, nu staat er 0,786%. 

Afgelopen met de lage hypotheekrente?

Veel mensen vragen zich nu af of het afgelopen is met de lage hypotheekrente. Daar is echter nog geen uitspraak over te doen. Dat banken nu verhogingen hebben doorgevoerd - en er waarschijnlijk nog wel een aantal volgen - betekent niet per definitie dat dit een langere termijn trend is.

Onderscheid tussen aflosvormen groeit

Naast de algehele renteverhogingen voor hypotheken valt er nog iets op in de hypotheekmarkt. De verschillen in rente tussen de 'standaard' aflosvormen annuïtair en lineair en andere hypotheekvormen zijn aan het groeien. Het wordt daardoor steeds duidelijker dat banken van vooral de aflossingsvrije hypotheken af willen. De toezichthouders lopen voorop in de wens dat structureel afgelost wordt op hypotheken. Banken werken daar actief aan mee door de rente op andere hypotheekvormen steeds minder aantrekkelijk te maken.

Benieuwd naar de laagste hypotheekrente op dit moment?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.