Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijgende hypotheekrente

Oorzaak: hogere kapitaalmarktrente

Oorzaak: hogere kapitaalmarktrente

De hypotheekrente is aan het stijgen. Veel banken hebben de rente die ze vragen voor hypotheken de laatste tijd naar boven bijgesteld – sommige zelfs al twee of drie keer. In het overzicht van de laatste rentewijzigingen is het goed te zien: nagenoeg alle pijlen bij de hypotheekrente wijzen naar boven. Dit komt door een flinke stijging van de kapitaalmarktrente in de afgelopen tijd. In juli 2017 was 0,670% al hoog, nu staat er 0,786%. 

Afgelopen met de lage hypotheekrente?

Veel mensen vragen zich nu af of het afgelopen is met de lage hypotheekrente. Daar is echter nog geen uitspraak over te doen. Dat banken nu verhogingen hebben doorgevoerd – en er waarschijnlijk nog wel een aantal volgen – betekent niet per definitie dat dit een langere termijn trend is.

Onderscheid tussen aflosvormen groeit

Naast de algehele renteverhogingen voor hypotheken valt er nog iets op in de hypotheekmarkt. De verschillen in rente tussen de ‘standaard’ aflosvormen annuïtair en lineair en andere hypotheekvormen zijn aan het groeien. Het wordt daardoor steeds duidelijker dat banken van vooral de aflossingsvrije hypotheken af willen. De toezichthouders lopen voorop in de wens dat structureel afgelost wordt op hypotheken. Banken werken daar actief aan mee door de rente op andere hypotheekvormen steeds minder aantrekkelijk te maken.

Benieuwd naar de laagste hypotheekrente op dit moment?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Jeroen van maandag februari 19, 2018 09:57
    Hallo Jeroen. Je hebt gelijk. Een aantal van de opslagen was deze week gewijzigd. Die wijziging hadden wij niet goed doorgekregen. Het is inmiddels aangepast.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek