Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Leenrente daalt onder 4%

Laagste rente voor grote persoonlijke leningen bij Freo

Laagste rente voor grote persoonlijke leningen bij Freo

Per vandaag verlaagt Freo de rente op haar persoonlijke leningen. Met deze rentedaling komt de rente voor leningen boven de € 25.000 uit op 3,9%. De leenrente breekt daarmee door de 4%-grens.

Leenrente beweegt minder dan bij sparen en hypotheken

Rentewijzigingen bij lenen komen minder vaak voor dan bij sparen en hypotheken – daar zijn veel vaker rentewijzigingen. De rente voor leningen volgt de marktrente veel minder op de voet. 

Rente persoonlijke lening rondom 4%

Freo is de eerste geldverstrekker die onder de 4% gaat met de leenrente. Wellicht gaan er andere volgen – een flink aantal maatschappijen heeft een rente die net boven de 4% ligt.

Hypotheekrente ruim lager dan voor lening

Wie een verbouwing aan de eigen woning overweegt kan in plaats van een hypotheek ook nadenken over een persoonlijke lening. De bijkomende kosten zijn dan veel lager: er is geen sprake van advieskosten, notariskosten en taxatiekosten. De hypotheekrente ligt echter nog wel ruim lager dan de leenrente – met het renteverschil zijn die kosten vaak snel terugverdiend.

Meer weten over geld lenen en leenrentes?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek