Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

Bert 17 uur geleden
Doe nou niet net of het voorspellen van de gevolgen van deze crisis eenvoudig was? Je hebt het over Kees de Kort. Nou, daar luister ik ook graag naar hoor. Maar die zit er ook regelmatig naast. En weet je wat die over het voorspellen in deze tijd heeft gezegd? Kees de Kort, macro-econoom, weet het ook allemaal niet meer. "Het coronabeleid schopt elke normale voorspelling en de normale manier van denken in de war. De les deze coronatijd is vooral: uit het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, merkt De Kort op: 'De historische data doen geen enkele uitspraak meer over wat er gaat gebeuren. Dat is het probleem met het voorspellen. Normaal kan dat wel. Maar met corona en het beleid erover niet meer."
Fran 19 uur geleden
Voor degenen die na bijna 1.5 jaar nog steeds gehypnotiseerd zijn door de 'corona crisis', kan ik mij voorstellen dat het best eng is om afstand te doen van een vertrouwd geraakt, maar totaal zinloos mondkapje, waar je de open haard doorheen ruikt. In onze eigen 2e kamer is overigens toegegeven dat het dragen van mondkapjes een 'gedragsexperiment' was. Kennelijk was het de bedoeling om de gehoorzaamheid en volgzaamheid van de bevolking te testen. Wat die schaarste van bepaalde goederen betreft. Misschien heeft u niet op de juiste gekeken of geluisterd, daar waar dat al vanaf maart 2020 onderwerp van gesprek was. Een paar voorbeelden: -Kees de Kort in NL, -Markus Krall in Duitsland, -Martin Armstrong in de VS -en vele anderen. Verder kan ik u aanraden u eens te verdiepen in de sdg's uit het 'hoofdkantoor' van het WEF in Davos. Wellicht wordt de hier uitgerolde agenda 2030, zonder enige democratische legitimatie, dan duidelijk.
Pieter 1 dag geleden
Klaas knot lult uit zijn nek inflatie laag, inflatie is al jaren boven de 7%, verklaar deze eens 1980 een premie A woning 100000 gulden nu 40 jaar later dezelfde uitgeleefde hut 275000 Euro = 605000 gulden is dat een inflatie van 2% per jaar? En dan moet men nog voor een kleine ton gaan verbouwen. Als het huis 5 keer van eigenaar is verwisseld in 40 Jaar hoeveel overdracht en WOZ is er naar binnen geharkt door het dieven gilde. je lult uit je nek man in opdracht van je pay-masters.
Wouter 1 dag geleden
Een extra vraag Mac bovenstaande. Als de kosten (normaal uit eigen geld) als k.k. Niet beschikbaar zijn, maar oude woning wel overwaarde van 100k heeft. Hypotheek nieuwe woning past prima. Kan je overbrugging dan gebruiken voor nieuwe woning ? Dus advies, kk, notaris, nieuwe woning 600k plus deze kosten. Hypo Max 100% maar met overbrugging de kosten meefinancieren . Kan dat ?
Robert 3 dagen geleden
Renteaftrek bij een hypotheek boven de 75% LTV renteaftrek geven en daaronder minder renteaftrek. Het doel van het huidige stelsel is dat huizen niet meer snel onder water komen te staan met alle problemen van dien. Renteaftrek op een hypotheek onder de 50% LTV voegt niet veel toe. Het geld van de aflossing kan beter in de economie rollen dan pikt de overheid de helft in. Het doel is dat iedereen gaat consumeren en door de oplopende inflatie wordt de nationale schuld in relatie tot het BNP lager! Hierdoor kan de overheid goedkoop blijven lenen en dan is de cirkel weer rond! Er zijn alleen maar winnaars in dit spel, tenzij je het van je pensioen en/of de rente van je spaargeld moet rondkomen.
Hans 5 dagen geleden
Ik heb eigenlijk precies dezelfde vraag als bovenstaande, maar het is mij niet duidelijk of die beantwoord wordt vanuit het artikel. Ik wil ook de hypotheek liever nog niet meteen in laten gaan (offerte is al wel binnen) in verband met de overbruggingsperiode tot aan start bouw. De grond moet al wel worden aangekocht. Ik kan de grond nu uit eigen middelen voldoen maar wil de kosten uiteindelijk liefst 'declareren' bij de hypotheek (daarin zijn ze ook meegenomen) zodat de eigen inleg weer vrijkomt voor andere uitgaven. Kan dat?
Fran 5 dagen geleden
Zelden zoveel 'groene' ideologie in een kort artikeltje gelezen.
Bert 14 juni 2021 13:23
Sterker nog: hoe meer er uitgegeven wordt door de overheden hoe beter iedereen het lijkt te vinden. Alsof alles dat ze nu lenen om extra te besteden niet een keer terugbetaald moet worden. Er komt een generatie die het bokje is. Of door enorme inflatie. Of door enorme bezuinigingen.
Robert 14 juni 2021 12:27
Iedere keer horen we dat de huizen zo duur zijn of wordt hiermee een spiegel voorgehouden dat ons geld steeds minder waard is! De Gulden is in 20 jaar tijd een Euro Lire geworden door de trucjes van onze SuperMario's uit Frankfurt. Ik betaalde in Zwitserland ruim € 10,- voor een BIG MAC, dan merk je pas hoe zwak de Euro is geworden. Goed voor de export die goedkope Euro maar de gemiddelde koopkracht is in 20 jaar niet heel veel gestegen voor Jan Modaal.
Fran 13 juni 2021 11:40
Waarschuwt de Nederlandsche Bank ook de overheid voor hub spending gedrag, of blijft het alleen bij consumenten en bedrijven ?
reader X 13 juni 2021 07:14
Maar wat gaat dat doen als je van werkgever verandert, een die hier niet aan meewerkt? Moet je dan direct alles aflossen? En wat voor indruk krijgt je nieuwe werkgever tijdens je sollicitatie? Je moet dan immers toch bespreken dat je van die regeling gebruik maakt. Dat op zich is al een inbreuk op je privacy. En het is van te voren niet in te schatten wat die potentiele werkgever daar van vindt, misschien vinden ze je dan een te groot financieel risico, want werken voor een financiële instelling, beveiliging, politie, werk met fraudegevoelig gegevens etc en dan schulden hebben.......
R. Sewlal 11 juni 2021 14:43
Wij willen ons huis verbouwen. Kan mijn partner zijn inkomen die een WGA-Hiaat uitkering heeft en 70% krijgt meegenomen worden voor een 2de hypotheek. Hij is tussen de 35 en 65 afgekeerd sinds 2015. Zit geen verbetering in.
Robert 11 juni 2021 14:41
Ik zou bijvoorbeeld € 5,- per uur eigen bijdrage rekenen (kosten zijn € 12,- per uur?). Verder geen verreken toestanden meer. Zitten niet te wachten op mensen die de kids dumpen op onze kosten en dan lekker vrij hebben om te gaan shoppen of sporten! Als de buurvrouw minder vraagt per uur of oma even toezicht wil houden dan is dat ook goed en bespaart de samenleving geld. Mensen gaan geen moeite doen als het gratis is. Mijn kinderen worden nu al naar een mondhygienist gestuurd omdat het gratis is tot 18 jaar! Door ''gratis"' is er geen prikkel om doelmatig te zijn.
Abee 11 juni 2021 11:06
Dat zie ik ook en daar ben ik het mee eens, maar de link met laagopgeleide ouders zorgde bij mij voor een allergische reactie. Ik ben voor een ruime vergoeding kinderopvang. Dat heb ik hier ook al eerder beargumenteerd. Wat mij betreft een belastingkorting bij elk gewerkt uur boven de 40 uur voor een ouderpaar. Of je nou van officiële opvang gebruik maakt of niet. Maar dat is wat anders dan "GRATIS" voor ALLE ouders (of ze nu wel of niet werken) en het geld direct overboeken naar opvangbedrijven. Dat is echt een slecht plan.
Theo Kooijman 10 juni 2021 13:20
Goedemiddag, wij hebben een aflossingsvrije hypotheek in 2006 afgesloten. Kan ik deze woningschuld zonder problemen overzetten naar Box 3? Fiscaal is dit voordeliger.
Bart 10 juni 2021 10:17
Ik ben het met je eens dat je uit moet kijken als overheid om geld zo maar weg te geven. Maar elite-retoriek? Het is gewoon bewezen dat kinderen die een deel van de week naar de opvang gaan daar bepaalde vaardigheden leren en daardoor een voorsprong hebben als ze naar school gaan. Niets te maken met het feit of de overheid beter kan opvoeden of zo... gewoon een kwestie van feiten. Je kunt het ook omdraaien: op dit moment is de opvang vaak alleen beschikbaar voor de elite. Dat ze daar wat aan willen doen lijkt mij niet verkeerd.
Abee 10 juni 2021 09:51
"Dat kost de overheid geld - ja, natuurlijk. " Wat een lachertje: Wij zijn de overheid! Gratis bestaat niet. Je betaalt het linksom of rechtsom. En hoe makkelijk er hier vanuit wordt gegaan dat andere mensen haar opvang wel betalen.... Wat ga je tegen die mensen zeggen Anneke? Hadden ze maar kinderen moeten krijgen? We zijn al in het stadium aangekomen dat mensen glashard verkondigen dat de overheid kinderen beter kan opvoeden dan de ouders zelf, vooral als de ouders laag zijn opgeleid. Pure elite-retoriek. Je moet als overheid zo weinig mogelijk gratis weggeven, want je geeft het geld van andere mensen weg. Daarnaast moet je als overheid altijd het wederkerigheidsprincipe in acht nemen.
Fran 9 juni 2021 11:55
In de economie boeken tot aan het begin van de jaren 80 werd inflatie aangeduid als: "Vergroting van de maatschappelijke geldhoeveelheid" (M) Een GEVOLG van de vergroting van M kunnen prijsstijgingen zijn, als de omloopsnelheid (V) gelijk blijft (of toeneemt). Tegenwoordig lijkt de definitie: inflatie = prijsstijging En daarmee wordt de vinger niet op de zere plek gelegd.
Fran 9 juni 2021 11:26
Heeft iemand zich al afgevraagd, hoe het zover heeft kunnen komen in dit land? En gaan nog meer regels nu wel een oplossing geven?
Fran 9 juni 2021 11:22
Nooit geweten dat het een probleem was wie van de partners de huishoudelijke financiën zou beheren. Net zo min als wie de tuin doet, de kinderen in bad doet of wie de vuilnis aan de straat zet.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.