Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

jurjen - Inkomsten makelaars te hoog (3) 13-11-2017

de titel dekt de lading niet meer. Het makelaarsvak is een marketingbedrijf, dus er gaat veel geld om in decorum en reclame. Of ze voor bijvoorbeeld 3000 euro per verkoop een bedrijf kunnen runnen of dat eigenlijk 1500 ook wel zou kunnen is een leuke vraag. Ze hebben het naar eigen zeggen in elk geval altijd zwaar. Als het aanbod te groot is verkopen ze niet en als het te klein is ook niet. De tendens van dit stukje gaat naar "opbrengst makelaar te laag". Dat zou ik ook wel zeggen. Ik had mijn laatste huis liever zelf verkocht, als ik maar toegang zou hebben tot funda. Daarvoor staat volgens mij 45 euro op het factuur. Dat product had ik liever aangekocht zonder een mannetje dat steeds moet opdraven voor de bezichtigingen.

P.K. - Inkomsten makelaars te hoog (2) 9-11-2017

Makelaars moeten meer weten over hypotheken? Ik ben al blij als ze meer zouden weten over de huizen die ze verkopen. Ik heb in mijn leven al vaker een huis gekocht en daarbij heel veel bezichtigingen gedaan waarbij een verkopende makelaar het huis liet zien. Het aantal makelaars die ik aan zou bevelen kun je op 1 hand tellen. En zo ingewikkeld lijkt mij het niet: enthousiast zijn, vriendelijk, alle vragen weten te beantwoorden van het huis dat je verkoopt en je beloften waarmaken. Maar vaak is het onvriendelijk, weet men niet veel meer dan op de beschrijving staat en hoor je alleen wat als je concreet wilt bieden. Jammer, want het is allesbehalve rocket science. En dan facturen van 30 duizend? Wie dat als verkoper betaalt is echt van lotje getikt. Misbruik maken van de huidige markt. Echt niet integer.

Jeroen - Inkomsten makelaars te hoog (1) 6-11-2017

30k voor het verkopen van een woning? Dan ging het zeker om een miljoenenpand dat heel lastig te verkopen was? Of een huis dat verkocht is voor een ton boven de taxatiewaarde? Ik kan me niet voorstellen dat een makelaar een dergelijk bedrag in rekening durft te brengen bij een redelijk normale verkoop. En ik kan me al helemaal niet voorstellen dat er een verkoper bereid is een dergelijk onzinnig bedrag uit te betalen, tenzij de prestatie van de makelaar uitzonderlijk was!

Jeroen - Inkomsten makelaars te hoog (1) 6-11-2017

Eigenlijk zijn de courtagekosten nog het topje van de ijsberg waarmee je je woning in de etalage van de makelaar stalt plus een funda vermelding. Als je woning eenmaal te koop staat gaan de eurotekens in de ogen van de makelaar pas echt glunderen door: Meedoen aan openhuis dag? (+ paar honderd euro) Extra op funda zichtbaar? (+ paar honderd euro) Extra inspanningen? (+ extra euros) Mooiere foto's ipv de standaard Nokia 3310 kiekjes? (+ paar honderd euro) Enzovoort enzovoort..... Op die manier is de courtage die aan het eind van de rit dient te worden afgetikt puur de kers op de taart. Het verdienmodel in de tussentijd is namelijk ook zeer interessant. Ik ben het met je eens dat de werkwijze totaal niet transparant is en riekt naar kartel. Het is echter een hardnekkig iets wat lastig uit te roeien is.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.