Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

Marc - Kosten financieel advies aftrekbaar? 14-6-2018

Het kan beide advies zijn, toch? De adviseur van de bank kan een perfect financieel plaatje maken op het moment dat je een huis koopt. Of pensioen nodig hebt. Alleen is het bij de bank geen onafhankelijk advies omdat maar 1 aanbieder meegenomen wordt. Daar zit toch alleen het verschil? Of is het advies bij een bank inhoudelijk ook anders? En als er geen adviestarief voor adviseurs van een bank mogen gelden denk ik dat de onafhankelijke adviseurs juist veel slechter af zijn. Ik kan me voorstellen dat je als consument dan op een site als deze goed kijkt welke bank de beste voorwaarden heeft en daar een advies haalt. Gratis! Wie gaat er dan nog betalen bij een adviseur?

Marc - Geld voor verbouwing lenen bij een privé persoon 14-6-2018

Je geeft aan dat slimmeriken een rente van nul afspreken. Maar is het juist vaak niet handig om een hoge rente af te spreken en dan met schenking te werken? Dus ouders lenen kinderen geld en brengen 6 procent in rekening. Kinderen kunnen deze 6 procent opvoeren als aftrekbaar bij de belastingaangifte en krijgen ongeveer 2,5 procent terug. De ouders schenken de kinderen de overige 3,5 procent. Gevolg: ouders hebben een rendement van 2,5% op hun lening. Dat is hoger dan de spaarrente! En de kinderen hebben een gratis lening. Mijn vraag: mag je in dit geval wel een hoge rente afspreken? Of anders: hoe hoog mag deze rente zijn?

Willem - Kosten financieel advies aftrekbaar? 14-6-2018

Het wordt tijd dat de regels voor financieel advies worden gedifferentieerd. Advies door onafhankelijke adviseurs, die kiezen uit het brede aanbod van verzekeraars en banken, Oké. Zij vergelijken de aanbieders van producten tenslotte op prijs/kwaliteit. Anders is het voor Verzekeraars en Banken die zelf adviseren. Daarvoor zou geen financieel adviestarief mogen gelden. Zij prijzen alleen hun eigen producten aan. Het 'advies' is preken voor eigen parochie...

K. - Basisinkomen: armoede, charme en illusie 13-6-2018

Anneke, het basisinkomen is in theorie een goed idee. Mensen kunnen dan ook tijd besteden aan vrijwilligerswerk zonder dat ze financiele problemen krijgen. Maar dat zijn mensen die al bijdragen. En die hebben vaak helemaal geen basisinkomen nodig omdat ze toch financieel al een basis hebben. Het gaat om de mensen die geen bijdrage willen leveren. En daar verschillen wij van mening: jij denkt dat mensen gaan doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Ik denk dat veel mensen helemaal niets gaan doen. Of zwart gaan werken. In ieder geval deel ik je positieve insteek niet. Ik denk dat een basisinkomen deze mensen niet zal stimuleren om wat te gaan doen. Het gaat ze stimuleren om nog minder te doen. Helaas.

André te Brake - Nieuw pensioenakkoord onderweg 7-6-2018

Belachelijk dat zelfstandigen verplicht pensioen moeten opbouwen. Deze groep kiest juist voor vrijheid (op een uitzondeting na) , en maken zelf keuzes voor hun oude dag voorziening. Laat de vakbonden afblijven van de zelfstandigen. Een systeem van onbeperkt belastingvrij sparen op een geblokkeerde rekening ( vergelijkbaar met een geblokeerde rekening in de bouw), en belasting betalen als je het eraf haalt zal de zelfstandigen veel meer helpen in tijden van ziekte of minder opdrachten en voor de oude dag. Hierdoor kun je wisselende inkomsten goed op vangen en heb je geen verplicht pensioen nodig. Je kun het gebruiken als je het nodig hebt zonder beperkingen of boetes, in het jaar van opname telt het bij je inkomen op en betaal je er belasting over ( vaak tegen een iets lager tarief) Eenvoud is belangerijk.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.