Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

Gigi 1 dag geleden
Ze rekken tijd idd. Maar recht heb je er zeker op. Alleen duurt het langer omdat je bij advocaat kiffid of geldbelangen loopt wilt de bank niks doen. Wordt de bank verkocht dan moet die bank weer alles van hun overnemen. Doen ze dat niet dan heb je ook geen dk meer. Doen ze dat wel dan heb je net zoveel rechten als elk ander die er geen zaak van heeft gemaakt. Ik wacht al eeuwen het zijn aasgieren en je tussen persoon doet even hard mee.
Joachim 2 dagen geleden
https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-030320-279/Crdit-Agricole-overweegt-verkoop-Nederlandse-consumententak.aspx Ik vermoed ook zoiets. Ik vraag me ook oprecht af wat er na een eventuele verkoop gebeurd. Ik denk dat de kans dat je dan überhaupt nog iets gaat krijgen nul is.
Rob 3 dagen geleden
Het zijn gewoon schoften en men laat het gewoon gebeuren. Na maanden geen reactie te hebben gehad, zaak heb ik in handen gegeven van de stichting geldbelangen, nu naar het Kifid. Het banktuig heeft vermoedelijk een inschatting's foutje gemaakt en de financiele reserves zijn op, dus nu lekker tijdrekken, moederbank is in Frankrijk, dus wij al gedupeerde zijn de klos en er is niemand die optreed, moeten wij doen als gewone burgers, echt geen woorden voor
Anneke Ranzato-Versloot 3 dagen geleden
Of dat terecht is? Ik kan niet in de financiën van jouw tussenpersoon kijken maar je ziet wel dat veel tussenpersonen inmiddels met zo'n servicefee werken. Voorheen konden ze relatief lage schadeprovisies compenseren met de hoge provisies op bijv levensverzekeringen en hypotheken. Nu ze daarvoor geen provisie meer mogen krijgen moeten ze iets anders verzinnen... Natuurlijk staat niets je in de weg om te kijken of een andere tussenpersoon die servicefee niet rekent, of over te stappen naar een direct writer (verzekeringen zonder tussenpersoon) als dat voordeliger uitpakt. Aan de andere kant kan de service bij schade, bij zo'n tussentijdse check en aandacht voor jouw persoonlijke situatie die servicefee prima waard zijn.
Anneke Ranzato-Versloot 3 dagen geleden
Tja, dat mag gewoon... het is een variabele rente die op ieder moment aangepast mag worden. Ben wel met je eens dat het niet heel netjes is. Jaren geleden deden NL banken (vooral Postbank) dit ook wel, tegenwoordig gelukkig niet meer.
Mark 4 dagen geleden
Mijn tussenpersoon rekent ook nog jaarlijks een servicefee omdat naar zijn zeggen de provisies zo laag zijn geworden dat ze niet meer de benodigde service (bijvoorbeeld een tussentijdse check) kunnen leveren zonder bijdrage van de verzekeringnemer. Is dat terecht?
Kl44s 4 dagen geleden
Expats zijn bij uitstek toch hypergevoelig voor conjunctuur en dus volatiel?
Stefan 4 dagen geleden
Mag dit zo maar? Ze verhogen de VARIABELE rente enorm. Ik heb net een rekening geopend en nu gaat het weer omlaag. Dat is toch duidelijk het voor de gek houden van je klanten? Als ik had geweten dat die renteverhoging zo kort zou duren had ik de moeite niet genomen om een rekening aan te vragen. Ik haal mijn geld er in ieder geval direct weer weg.
G 5 dagen geleden
De overheid vergoedt geen 90 % van de salarissen, maar van de loonkosten. Verder veel typefouten in dit bericht.
Fons 5 dagen geleden
De huizenmarkt loopt inderdaad nog goed. Toch zijn er ook enkele wolkjes aan de horizon. In 2013 trok de woningmarkt als eerst aan in Amsterdam. Begin 2018 bereikte het aanbod in Amsterdam het dieptepunt, minder dan 2500 woningen. Op dit moment zijn dat er ongeveer 4600, een stuk meer. Opvallend is ook dat het aantal woningen "in onderhandeling" een stuk lager is in verhouding tot het aantal woningen dat op "beschikbaar" staat. De afgelopen jaren lag het aantal woningen "in onderhandeling" een stuk dichter bij het aantal woningen dat beschikbaar is of was zelfs hoger. Duidelijk is dat het aanbod in Amsterdam flink is toegenomen. Een toename van het aanbod was in het verleden van een voorbode van stagnatie op de woningmarkt. Als (particuliere) beleggers merken dat de prijzen niet meer stijgen en daarnaast verhuur lastiger wordt (volgens Pararius zijn de huren in Amsterdam met 6% gedaald) is het niet ondenkbaar dat dit tot extra aanbod leidt op de koopwoningmarkt. Daarnaast zorgt de pandemie ook voor extra aanbod, expats keren terug naar hun thuisland of komen helemaal niet meer naar Nederland. Om dezelfde reden is verhuur via Airbnb ook niet meer mogelijk omdat het toerisme in de hoofdstad goeddeels stil ligt. De vraag is nu of dit op termijn ook overslaat naar de woningmarkt in de rest van Nederland. De opleving begon in Amsterdam in 2013. Begint de draai naar beneden ook in Amsterdam?
Anneke Ranzato-Versloot 5 dagen geleden
Is het ook!
Jens 6 dagen geleden
Lijkt mij dat dit ook het geval is. Maar als ik zelf een bank zou runnen, weet ik niet of ik de rentes zou verlagen. Grotere marges verdienen, dit op de depositorekening zetten bij de ECB om in de toekomst grotere reserves te hebben?
Jens 6 dagen geleden
Is het niet zo dat de banken nu juist zo goed als gratis geld kunnen ophalen om deze leningen zoals een hypotheek te verstrekken. De rentes die de banken eisen op de hypotheken zijn nog steeds redelijk gelijk. Betekent dit dat de banken dan niet grotere marges kunnen krijgen?
Adriaan 6 dagen geleden
Mooi om als gezin af te spreken om de schermtijd te minimaliseren. Zelf probeer ik ook bewust elke vakantie dag offline dingen te doen. Sudoku, opruimen, muziek maken. Dat ervaar ik als rustgevend.
Willemijn 18 oktober 2020 23:50
ik neem de koopwoning over van mijn ex partner, nu wil ik met terugwerkende kracht een draagplichtovereenkomst opstellen om recht te hebben op 50% van de aflossingsvrije hypotheek en deze zodoende qua rente aftrekbaar blijft, het recht hierop is verkregen van zijn vorige hypotheek. Aan de vorige hypotheek heb ik 50% van alle kosten vanaf het begin van de aankoop van die woning meebetaald, alleen was ik geen eigenaar van de woning. Is dit te herstellen door ondertekenen van een draagplichtovereenkomst en is het dan voldoende om hierin alleen de huidige hypotheek te benoemen of ook die van de vorige woning? alvast bedankt
Fran 18 oktober 2020 22:40
Wellicht geen rentestijging op korte termijn, maar wel een ‘dwanghypotheek’ boven op de bestaande hypotheek om de noodlijdende banken voor de zoveelste keer weer een verlengd leven te ‘gunnen’. De lobby van de banken is nu eenmaal beter dan die van de huizenbezitter. Het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat, dat gebeurd. O ja, voor de duidelijkheid, die extra hypotheek moet u dan betalen.
Bart 17 oktober 2020 15:07
Ik ben heel benieuwd naar je onderbouwing. Waarom zouden bankiers en politici vrijwillig een economische depressie willen veroorzaken. Ze hebben er tenslotte alleen last van? Ik word gek van dit soort complot theorien. Ik ben ervan overtuigd dat bankiers en politici heel graag van het hele coronaprobleem af willen. Banken maken nu echt niet meer marge dan als er geen problemen zijn en de rentes hoger staan. En de kans op wanbetaling en afboekingen neemt komend jaar extreem toe. Niet gunstig.
Carmen Groenendal 17 oktober 2020 14:28
Is hiervan ook sprake bij een rekening courant hypotheek. Bij de ABN. Bij ons is de rente nooit aangepast
Fran 17 oktober 2020 13:04
Het is niet een virus, maar de politiek en de banksters die de grootste economische depressie ooit aan het veroorzaken zijn. Bewust ook nog, het zijn de reinste misdadigers.
Ertan 17 oktober 2020 00:50
Jouw deel komt te vervallen (hoeverre ik weet)

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.