Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

Jan 3 dagen geleden
Ga lekker verder dromen in de bijstand.
Bor 3 dagen geleden
Goh Ben, afrekenen met de belasting na verkoop van je woning? Hoe dan? Je overwaarde komt gewoon in Box 3 terecht, hoor. Woningwinst is niet apart belast. Even je beter laten informeren voor je een mening geeft. Geldt voor velen die hier onzinreacties geven overigens..wat een treurnis.
Tja 3 dagen geleden
Een "eigen huis" is in veel gevallen een lening van 30 jaar. Staat op grond van de gemeente en is, net als de boodschappen auto, een manier om status te showen. Het enige dat je etaleert is je eigen domheid. "Kijk ik heb schulden!" Vrijwillig een strop van 30 jaar in de nek en maar hopen dat alle voordeeltjes blijven, je niet ziek wordt of ontslagen is ronduit naïef. Deal with it.
Klaas 4 dagen geleden
Migratie Probleem en huizenmarkt. Het probleem is dat wij Nederlanders steeds ruimer willen wonen, en er door oa scheidingen en ouder wordende bevolking steeds minder mensen per woning wonen. Bovendien door de lagere rente worden onze woonwensen steeds groter. Er zijn geen 3 miljoen migranten bij gekomen, als ik mag reageren op Marko. Verder kunnen wij de Polen, Bugaren, Hongaren goed gebruiken bij bv het aanleggen van het glasvezelnet, in de schoonmaak en in de landbouw. Werk voor wij te lui voor zijn of vies vinden.
Arno 4 dagen geleden
Nog een paar jaar en dan inderdaad pleite uit dit land. Het hele land in kapot gemaakt
André van Luijk 4 dagen geleden
Mooie blog, maar dat de huizenprijsstijging door het flippen komt is misschien teveel eer voor de flipper.
Jakob Paul de Groot 4 dagen geleden
Het is vreemd dat iets wat pas je eigendom is na volledige aflossing als vermogen wordt gezien. De bank is mede eigenaar maar alleen in eigen belang. Zij gebruikt de overwaarde maar betaald hier niets voor en komt je hypotheek onderwater te staan ben jij degene die het verschil moet ophoesten of er dreigt het te koop zetten van je huis. Ik vindt het prima om belasting te betalen naar vermogen maar dan wel iedereen naar redelijkheid en inzet. Het zou van de zotte zijn dat huis eigenaren gedwongen worden hun huis zo aan te passen, verlelijken/ waarde daling, om naar redelijkheid belasting te blijven betalen.
Rk 4 dagen geleden
En dat zijn dan weer voornamelijk bijstand bloedzuigers
Sylvia 4 dagen geleden
Mooi verwoord. Wil hierbij nog noemen dat vele niet spaarders schulden maken en vervolgens deel kwijtgescholden krijgen wat ookdoor de belastingbetalers word betaald.
Naam 5 dagen geleden
Als de hypotheek rente aftrek wordt aangepast, passen ze dan de huurtoeslag ook naar beneden bij? Onwaarschijnlijk, maar zou wel eerlijker zijn. Punt blijft in dit land dat diegenen die het meest spaarzaam zijn (denk ook aan vermogensbelasting) dus niet al het geld over de balk smijten, het meeste aan de belasting mogen afdragen. En iedereen die alleen uitgeeft wat die niet heeft kan lekker z'n handjes ophouden... Die kan dan wat extra centen ontvangen, ook betaald door de spaarzamen van de samenleving... Om dan nog eens even terug te komen op de rente.; wanneer gaat die fictieve haalbaarheid van 4% vermogensgroei eens door het toilet? Zonder te beleggen kom je niet boven de 0% uit... Ben je lekker mee, maar dan wel lekker 4% aan je broek krijgen als je spaart en boven de belastingvrij voet uitkomt, omdat je ook wel eens een verbouwing wilt kunnen bekostigen
Thomas 5 dagen geleden
Brussel is van mening dat er iets moet gebeuren aan onze hypotheekaftrekmogelijkheid omdat de schulden van de burgers zo oplopen… Vergeten wordt dat dit ‘n “ gouden schuldenportefeuille is” waar de banken en hypotheekverstrekkers nauwelijks/ geen risico in lopen. De andere kant is dat de overheid er als de kippen bij zal zijn om iets moois te verzinnen om nog meer belasting te heffen. Al jarenlang werd de hypotheekrente in ons land hoger gehouden dan in de landen om ons heen. Want bij ons was er “aftrekbaarheid “…. Dat de woningprijzen omhoog schieten is een eenvoudig economisch principe: Veel vraag en veel te weinig aanbod. Aan de hypotheekrente kan t nl niet liggen. Voor n hypotheek van 6 ton betaal je zo’n 500 euro in de maand aan rente. Jaren geleden was dat tussen de 6 - 8%…
Wil liev 5 dagen geleden
Inderdaad moeten de investeerders in vastgoed eens goed aanpakken want zij verzieken de hele markt. Hier kopen ze de goed onderhouden goedkopere woningen direct op, om ze voor woekerprijzen weer te verhuren. Laatst geprobeerd voor onze ene zoon een nieuwbouw huis te bemachtigen, maar het was al gekocht door een investeerder.
Wil liev 5 dagen geleden
Zoals bekend is de overheid inmiddels verre van betrouwbaar.
Wil lievl 5 dagen geleden
Eind 2008:hebben wij in huis te koop gezet, omdat mijn partner in een ander gedeelte van het land een nieuwe baan kreeg. Het betreffende huis is pas in 2010 verkocht. We hebben dus een hele periode met dubbele lasten gezeten en het huis met verlies moet verkopen. Kan ik dat ook nog ergens declareren.
Wil liev 5 dagen geleden
Via zijn inkomsten belasting betaalt iedereen natuurlijk mee aan hypotheekrente-aftrek.
Wil liev 5 dagen geleden
Mij bekruipt het gevoel dat wij inmiddels de meeste belasting betalen in de EU.
Wil liev 5 dagen geleden
Laatst nog een nieuwe wc-pot laten plaatsen kosten 450 euro.
Wil liev 5 dagen geleden
In verband met de lage rente kunnen ze inderdaad de renteaftrek wel afschaffen.
Jan 5 dagen geleden
Wilco is ook weer zo'n handjesophouder natuurlijk. Jaloers op de mensen die het goed doen. Subsidieriddertje
Jan 5 dagen geleden
Ga werken voor je geld sukkeltje. Handje ophouder

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.