Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

F 21 uur geleden
Als Renault in de problemen zou komen is het bij ons ook chaos. Totaal niet te vergelijken dus met zowel 2008 als met IJsland.
Ronald 1 dag geleden
Neem aan de herfinanciering in box 1 van een aflossingsvrije onderhandse familielening in box 3 ook mogelijk?
Bert 1 dag geleden
Zit helaas nog steeds bij zakkenvuller Rabo en zie die mooie tentamen bij bijv raisin maar heb ook in het verleden Icesaves meegemaakt en op tijd er mee weggekomen maar durf het toch niet aan.
Fons 2 dagen geleden
Het kan wel, betaalbare nieuwbouw woningen bouwen. Voer een grondbelasting in over de waardestijging van de grond en een planbatenheffing. De planbatenheffing komt ten goede aan de gemeente en wordt opgelegd aan de grondeigenaar zo gauw de bestemming van de grond naar wonen wijzigt. Het speculeren met (landbouw) grond wordt daardoor niet meer aantrekkelijk voor grondbedrijven. Het jarenlang vasthouden van aangekochte gronden in de hoop dat deze ooit worden omgezet in bouwgrond heeft dan geen zin meer.
Robert 3 dagen geleden
Vroeger werd er een executiewaarde (veilingwaarde) in het taxatierapport gezet die veelal tussen de 85% en de 90% van de vrije verkoopwaarde lag. In de crisis gingen panden veelal voor rond de 60% weg op de veiling. De banken wilden meestal tot 125% van de executiewaarde financieren. Daarna werd de vrij verkoopwaarde leidend en omschreven als "" wat een goed geinformeerde koper voor de woning zou willen betalen""! Indien er meerdere goed geinformeerde kopers rond de € 470.000,- over hebben voor genoemde woning dan is dit de marktprijs. Indien er een ""potlood"" bij zit die de woning perse wil hebben en die 20 K meer biedt dan de andere kopers dan is 450K de marktwaarde! De ideale koper betaalt dan een bonus (knock out bod om anderen te dissen!) Indien biedingen openbaar zouden zijn (niet altijd voordelig voor de verkoper) dan is het veel transparanter wat de markt voor de woning wil betalen! Vraag en aanbod komt nu meer in balans en de "'knock out"' biedingen komen nu minder voor. De markt minus emotie is dus de vrije verkoopwaarde!
AJ 5 dagen geleden
Eens.
Wous 6 dagen geleden
Het treft zeker ook mannen. In het echtscheidingsconvenant staat hoe de schuld verdeeld is. Ik betaal nu de schuld van mijzelf en ook die van die ex partner via schuldhulpverlening. Lig daar 3 jaar krom voor (samen met onze dochter). Kan ik dat überhaupt ooit nog bij haar terug (laten) vorderen?
R.B. 21 november 2022 09:16
Als de woning voor 590 is verkocht en wordt getaxeerd op 570 zit daar toch al een verschil tussen. En ja je hebt dus wel die taxateur nodig want als er maar 1 verdwaald iemand is die een record bedrag wil betalen is dat nog geen duiding van de woningmarkt en derhalve voor de prijsbepaling. (1 koper bepaalt niet de marktprijs maar als er 7 een bieding hebben gedaan dan geeft dat toch een beeld van de markt, net als 1 vergelijkende transactie geen onderbouwing). Die taxateurs zijn er wel want dat zijn de zogenaamde "koopsom taxateurs". Daar heb je idd helemaal niets aan en dan kun je je kosten dus beter besparen... Tot slot bepaal je de waarde in de markt waar je in zit op het moment als je het rapport opstelt. Als je dagelijks de prijzen ziet stijgen en alleen maar overbiedingen zijn dan moet je daar als taxateur dus ook op inspelen. Nu zit je dus in een draaiende andere markt waarbij de prijzen weer afvlakken en lichtjes aan het dalen zijn. Een goede taxateur houd hier dus rekening mee...
Bas 19 november 2022 11:51
Toevoeging: de tweede taxateur zou een waardebepaling moeten doen zonder dat hij of zij de verkoopwaarde van de betreffende woning weet.
Bas 19 november 2022 11:50
Dan heb je dus geen taxateur nodig. Dan kan ik ook wel een prijsbepaling doen als een huis verkocht is. Het gaat er juist om dat je een objectieve waardebepaling krijgt. En die moet rekening houden met het feit dat er soms perioden zijn dat er een overdreven gekte is. Ik zou me flink genaaid voelen als ik een jaar geleden een huis had laten taxeren met een waarde van 570 en dat dezelfde woning nu 470 waard zou zijn en dat dan het antwoord van de taxateur is dat er een jaar geleden nou eenmaal een gekte op de huizenmarkt was.
R.B. 18 november 2022 12:02
Je vergeet alleen dat er tussen de 2 taxaties een verschil is onstaan doordat de woning op de markt heeft gestaan en deze informatie gebruikt kan zijn. Als er na de vraagprijs hantering een aantal (of veel) biedingen zijn binnen gekomen die (ver) boven deze prijs liggen dan heeft de markt de prijs van deze woning toch anders ingeschat en is de marktwaarde van 570 dus zeer goed te verklaren...
André te Brake 17 november 2022 23:20
Ik denk dat Roel de spijker precies op de kop slaat. Maar de rente loopt op en daardoor de investering minder aantrekkelijk maken. Vervolgens zal het krappe aanbod en de beperkte nieuwbouw de huizenprijs hoog houden.
Karin 17 november 2022 18:21
Goed artikel. Wij zoeken persoonlijk even helemaal niet meer, want in een lagere klasse (<450/k) koop je eigenlijk niet veel in de randstad. En als je al iets vindt dan moet je ook vaak nog flink investeren in verduurzaming. Een flinke correctie zou welkom zijn; doet niemand pijn want de afgelopen jaren deed een jaarlijkse forse prijsstijging ook geen pijn (dus overwaarde) en als je net hebt gekocht is er niets aan de hand als je niet hoeft te verkopen.
Roel 17 november 2022 07:45
Ik vraag me dan wel af, mocht zo'n wetgeving het wel halen, wie er dan (nog) wel een woning mag verhuren. De exorbitante prijsstijgingen van de woningvoorraad komt vooral door gratis geld en krapte. Het eerste probleem ligt bij de ECB. Voor de 2e kan de overheid beter energie stoppen in meer vergunningen afgeven. Zowel naar woningbouwcorporaties als particulier.
Willemijn 16 november 2022 18:49
Ik wacht nog op het aanbod. Doorlopend krediet van 2004 t/m 2013 gehad bij ABN. Rente was altijd rond 10.8%. ik geef een update zodra zij een aanbod hebben gedaan.
Gorter 16 november 2022 10:23
Krijg ik rente terug?
Sendak 15 november 2022 17:23
Jarenlang hebben we op meer "middenhuur" zitten wachten en nu is het weer niet goed. In plaats van verbieden kan verhuren toch ook gewoon minder aantrekkelijk gemaakt worden door het te reguleren en te belasten? Toen de rente nog 6 procent was concurreerden de kopers de verhuurders uit de markt met de hypotheekrenteaftrek. Met een overspannen woningmarkt (zeg maar woningtekort) een rente van 2 procent waren de verhuurders baas boven baas. Gelukkig trekt de rente ook weer wat bij.
Peter 14 november 2022 18:53
Ja de mails van tussenkomsten? Blok aan u been of niet dan?
Derk 14 november 2022 15:08
Ik had een aanbod gehad en heb bij de bank de gedetailleerde berekeningen opgevraagd en opgestuurd naar Geldbelangen en wat blijkt : Mijn aanbod is ruim 2100 eu te laag . Dus een tip : maak 35 eu over aan Geldbelangen en laat hun t precies uitrekenen. Dit is zonder de berekeningen van rente op rente wat er dus ook nog bij moet komen ✅ Succes 👍
F 13 november 2022 22:31
Je ziet het toch!
Alex 13 november 2022 17:14
Haha wist niet dat ik te eventueel te veel op mijn CC zou hebben betaald maar ff een formulier ingevuld binnen 2 jaar krijg ik bericht . Wat een giller dit
Bart 13 november 2022 10:09
Zeg dat wel. 10 % erbij. 160 euro in de maand. Dat kan toch niet!
Robert 11 november 2022 10:59
We moeten niet de illusie hebben dat ontwikkelaars nieuwbouwwoningen kunnen of willen bouwen voor minder dan 355K. Met deze regeling hebben de middeninkomens zonder spaargeld of rijke ouders nog een kans om een nieuwbouwwoning te kopen. Het alternatief is dat ze alleen maar een oude niet verduurzaamde woning kunnen kopen. Ik had liever gezien dat onze NHG met miljarden op de plank geld beschikbaar stelt voor startersleningen zoals via de SVN en dan na 3 jaar een inkomenstoets. Een soort jubelton maar dan anders! Met NHG/overheid/gemeentegeld kan ook de grond worden gekocht en de erfpachtcanon wordt dan langzaam hoger en als de klant op basis van een inkomenstoets het niet of minder kan betalen hier soepel mee omgaan!
F 10 november 2022 17:14
Overstappen via een cashback site!
Abee 10 november 2022 16:25
In uw laatste opmerking zit alle wijsheid... Er zijn al vele onderzoeken die dit hebben aangetoond. U mag dus "volgens mij" eruit halen. Al deze maatregelen komen uit de onderbuik en worden genomen om een bepaald deel van de kiezers aan te spreken. Feitelijk wordt vastgoed zelfs alleen maar duurder, want er moet elke keer worden omgebouwd om aan veranderende overheidscriteria te voldoen. Het is een waterbed. Als je aan één kant naar beneden duwt, komt de rest naar boven. Als vraag en aanbod hetzelfde blijft is het zero-sum.
Robert 7 november 2022 11:11
Even wat doorgerekend: € 25.000,- kost € 104,- per maand als je aan de 0% spelregels voldoet en 240 maanden aflossing kiest. Circa € 130,- per maand kost een hypotheek 360 maanden looptijd (met verkort advies en Calcasa rapport vallen de kosten vaak wel mee!) Bewoners van Friesland betalen voor 240 maanden € 148,- anders is de rekening € 160,-! De optie om voor de hypotheek te kiezen is tevens aantrekkelijk als je geen BKR registratie wenst te hebben. Ga daarna maar eens private lease aan of een ander huis kopen! Voor kleine bedragen waarbij je in korte tijd gaat aflossen lijkt het mij een prima optie (of als je het met spaargeld zo kan aftikken). Succes met je afweging!
Frans 7 november 2022 11:02
We staan aan de vooravond van een financiële ineenstorting. Het hele systeem moet crashen om de grote reset te kunnen doorvoeren. Men wil naar 1 digitale centrale wereldmunt. Bovendien zal het woningtekort verdwijnen vanwege de oversterfte die alsmaar zal stijgen door de geraffineerde genocide die gepleegd is/wordt. In Ijsland is de oversterfte al 56%, Spanje/Portugal al 37%. Iedereen die nu nog een huis koopt helpt een bank te redden. Maar goed, in een huis kan je nog wonen, spaargeld verdampt in het niets.
Arie 5 november 2022 15:26
Ben je met je pe begonnen jos :-)
Anneke 3 november 2022 07:22
Dank Jeroen - dat is zéker ook een overweging. Ik denk dat bij ons het vervangen van de beglazing (iig boven) wel echt ook zal schelen. Ik ga advies vragen en zal m'n ervaringen delen in blogs!
Anneke 3 november 2022 07:19
Dat is een vraag die wij niet kunnen beantwoorden Berdien, ik adviseer je hierover uitleg te vragen aan FREO.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.