Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

Hans 1 dag geleden
Ia duidelijk te merken dat de prijzen aan het stabiliseren, dalen zijn. Is ook steeds meer aanbod. Ook zie je woningen langer te koop staan en komt het regelmatig voor dat woningen eerst verkocht waren onder voorbehoud en later toch weer beschikbaar komen.
Bas 2 dagen geleden
Wat te denken van mensen die hebben geinvesteerd in onder andere een waterpomp? Zij zullen spijt krijgen van hun investering aangezien je met deze maatregel beter op gas kunt stoken. De investering heb je er nu immers niet meer zo snel uit.
marsje 2 dagen geleden
Jos ik ben het helemaal met je eens. Ik weet niet waar het kabinet de kosten voor gas en stroom vandaan halen. Dit geeft inderdaad de leveranciers de mogelijkheid om de prijzen flink te verhogen want die worden toch gecompenseerd door de regering (door ons dus). Zit het nu al gebeuren bij de drie grote leveranciers.
Sal 2 dagen geleden
Hetzelfde. Je wordt in principe benadeeld als je al van het gas af bent.
Utreggg 2 dagen geleden
Waarom de rente niet teveel omhoog kan . https://www.volkskrant.nl/economie/gaan-fed-en-ecb-desnoods-door-tot-rente-van-20-procent~b059f5ab/
Maxine 2 dagen geleden
Jammer. Na een enorme hoeveelheid belastinggeld te hebben verspild aan een adviseur om nutteloze plannen te bedenken om slachtoffers gedeeltelijk terug te betalen (niet de eerlijke teruggave van het gestolen geld) - zal Marnix nu nog meer belastinggeld verspillen aan advocaten voordat ze eindelijk beseffen dat alle slachtoffers moeten worden behandeld even. Het gaat niet om 'eerlijkheid', het gaat om het corrigeren van illegaal gedrag dat hij blijft plegen.
Jorit 2 dagen geleden
Marnix van Rij zit vol leugens en uitgebreide valse verklaringen. 1) 'Iedere euro kan maar één keer uitgegeven worden'. De waarheid is dat regeringen routinematig schulden uitgeven om meer uit te geven dan het huidige inkomen en in dit geval had een meerjarige belastingvermindering kunnen worden toegepast. Naast het medeplegen en schriftelijk verdedigen van een flagrante diefstal [CDA - Exodus 20:15 - gij zult niet stelen] is hij een leugenaar [Exodus 20:16 gij zult geen valse getuigenis afleggen].
Ed Bresou 3 dagen geleden
Bij execution only hypotheek is er geen hypotheek adviseur als tussenpersoon. Overeenkomst van familie hypotheek wordt rechtstreeks aan de bank verstrekt. Op welke wijze dien je de afgesproken toezegging van jaarlijkse schenking naar de bank afdoende kenbaar te maken?
Marten Hiemstra 3 dagen geleden
Om een rekening te openen volgt er een ingewikkeld identificatieproces met een niet nederlandse.maar Duits of gebrekkig Engels sprekende medewerker. De kans dat het lukt is klein. Ik heb na 5x de mededeling "mislukt, start opnieuw"de moed opgegeven. Telefonisch contact, na 15 min. levert wel excuses maar geen oplossing. Niet aan beginnen
Mevrouw Blauw 3 dagen geleden
Sorry, kleine toevoeging. In januari waren mijn prijzen rond de 1,10 per m3 voor gas en 0,25 per kWu voor elektriciteit.
Mevrouw Blauw 3 dagen geleden
"Volgens het plan worden de energieprijzen gemaximeerd op de prijs van januari 2022" Zoals het er op dit moment uitziet, hebben energiebedrijven massaal nog snel even de prijzen verhoogd per 1 oktober om (ruim) boven die voorgestelde bedragen te zitten. Per juli zat ik rond de 1,50 per kuub gas (inc alles behalve vastrecht) en op nog geen 0,30 per kWu elektriciteit. Dit met het hele jaar al een variabel contract.
Eduard 3 dagen geleden
Waarop baseert u dat de huizenprijzen al 20% gedaald zijn ? Als de norm was 20% overbieden en dat nu nauwelijks meer gebeurt zou dat het geval zijn alleen waarom wordt hier in de media niet over gerapporteerd ? Lijkt me nogal nieuwswaardig dat prijzen in korte tijd al met 20% gedaald zijn.
Werner 4 dagen geleden
Bij alleen verbruik electra wat is het plafon verbruik
Utreggg 5 dagen geleden
Ja totdat we de banken weer moeten helpen om ze overeind te houden👍. Je ziet het hè! Alles valt stil😉 starters kunnen lang wachten voordat de huizenmarkt ingeklapt.. De rente zal eerdaags gewoon gaan dalen. Als dit niet gebeurd is Nederland en de rest van de europa failliet.. We leven op een schuldenbubbel die zijn weerga niet kent.. De ECB moet vooral de rente blijven verhogen en alles naar de klote laten gaan. Als je echt inflatie wilt tegaan moet je dit bij de bron aanpakken waar het vandaan komt en dat is en blijft de energiecrisis.. Het is goed dat er een plafond in het leven is geroepen. Het zal het vertrouwen weer laten toenemen samen met de stimulerende maatregelen en de extra loonsverhogingen. Tip voor de huizenverkopers! Blijf koers houden en blijf bij uw vraagprijs! Laat de bank u niet bestelen en laat makelaar u niet van de wijs brengen! Toegeven aan een lagere vraagprijs is uw eigen ruiten ingooien op de lange termijn👍
Utreggg 5 dagen geleden
Oud nieuws
Roland Lingen 5 dagen geleden
Wordt stadwarmte hier ook in meegenomen?
Trouwe lezer 5 dagen geleden
Verhaal is duidelijk. Geldverstrekker zoals Rabobank verstrekken brief einde rentevast tot einde looptijd polis anders fraus legis.
Truus 6 dagen geleden
Zojuist bericht ontvangen van Leaseplanbank: verhoging van de rente op Flexibel Sparen van 0,05% naar 0,40%. Ben benieuwd wat de andere spaarbanken gaan doen.
Peter 16 september 2022 07:04
Dat wordt leuk rekenen om dan te bepalen welk deel van de waarde indien het een kew betreft in box 1 valt en welk deel in box 3
Gijs 15 september 2022 15:29
Het treft niet alleen vrouwen maar ook mannen. Het is mijn ex gelukt om na beeindiging van de relatie een grote schuld op te bouwen waardoor ze nu is toegelaten tot de schuldhulpverlening. Haar draagkracht is vastgesteld op € 50,-. Gevolg is dat ik krom kan liggen om € 800,- aan kinderalimentatie te kunnen blijven betalen. En mijn ex ? die geniet lekker van het leven samen met haar nieuwe partner, waar ze uiteraard niet mee samenwoont.
Dennis 14 september 2022 23:40
Aangezien belasting een eufemisme is voor diefstal, is kwijtschelding daarvan per definitie een goed idee. Het is nooit te laat om het tij te keren!
Hoeksjuut 14 september 2022 20:25
De vraag is al volledig ingestort! Als goed op de markt zit, dat weet je dit. Het grote wiel van de ecb gaat draaien incombinatie met inflatie, en een aankomende recessie/of mega crisis. We hebben 9000 miljard op de balans staan aan schulden in de eu ECB. De vorige crisis hebben we (opgelost) door nog meer schulden de maken.
Utreggg 14 september 2022 16:38
Bert Geen doorstroming en laten we niet vergeten dat de markt al 20% heeft ingeleverd omdat er niet meer grof wordt overboden... We kunnen van mening verschillen maar ik denk dat het helemaal stilvalt ..Als de woningwaarde zakt komt dit door makelaars dat huizen verkopers angst inpraat. Als jij nu wilt verhuizen en wat anders moet kopen lukt jou dat met de hoge rente en de huidige woningprijzen ?
Jos Koets 14 september 2022 15:07
Klopt: niet iedere voorspelling die ik doe, komt uit. De oorlog had ook niemand voorspelt. En ieder huishouden had achteraf beter zijn energiecontract vast kunnen zetten voor enkele jaren.
Bert 14 september 2022 13:29
In mijn vorige bericht stond: 40% stijging. Dat moet natuurlijk daling zijn... 40% stijging zie ik trouwens ook niet gebeuren ;-)
Bert 14 september 2022 13:27
@Utreggg Waarom zouden banken niets meer verdienen met een stijgende rente? De rentes staan nu een stuk hoger dan een tijd geleden, maar neem van mij maar aan dat de rentemarge momenteel echt veel hoger is dan tijdens de lage rentes. De concurrentie is minder, banken betalen niets voor spaargeld, ze krijgen bij de ECB nu weer een rente op hun geld. Voor banken is het momenteel juist een prima markt. Ze verdienen het geld niet alleen aan nieuwe hypotheken. Ze verdienen ook geld aan lopende hypotheken en hypotheken waarvan de renteperiode afloopt en verlengt wordt. Makelaars zullen liever hebben dat de prijzen even snel dalen. Voor hen is het risico op een slechte markt groter als de prijzen blijven hangen. Want dan komt de markt tot stilstand. Een korte, hevige daling betekent dat verkopers ineens haast gaan krijgen om te verkopen. En dat meer kopers weer wat kunnen kopen. Daarnaast is het economisch klimaat helemaal niet goed. Het was goed, maar de komende maanden gaan echt veel mensen in de problemen komen. Tenzij de oorlog ineens afloopt, wordt het een gure winter. Zelfs als de overheden en de ECB maatregelen nemen. 40% stijging zie ik ook niet gebeuren hoor. Maar 10 of 20 procent wel. Dat lijkt veel, maar dan zijn de prijzen weer op het punt van 2020 aanbeland... dus stelt nog weinig voor.
Utreggg 14 september 2022 09:32
Klopt Bert .. Er zijn altijd mensen met geld. Vooral de oudere generatie. De starter is momenteel kansloos ,maar dat wilt niet zeggen dat de markt instort. Het gaat dichtslibben,omdat nieuwbouw niet van de grond komt. Ik zie binnekort weer dalen en anders gaan veel makelaars over de kop en banken niks meer verdienen. Mensen raken snel in paniek als hen huis lang te koop staat,maar dwing de overheden en banken beleid erop aan te passen. Normaliter is het idd zo als de rente stijgt de huizneprijzen daken,maar we zitten in een hele andere tijd, waarin economisch klimaat goed is en er een enorm tekort aan betaalbare nieuwbouwhuizen zijn. Hoeveel moet de huizenmarkt dan wel niet zakken,voordat ze wel betaalbaar worden voor de starter? 40%? Gaat toch niet gebeuren. Laat u toch niet gek maken omdat de rente nu wat stijgt. Volgens jaar ziet de wereld er heel anders uit. Brandstofprijzen dalen alweer en komen voldoende steunpakketten aan..
Bert 14 september 2022 08:26
De vraag wordt niet minder. De vraag komt tijdelijk stil te vallen. Bel maar eens met een makelaar in je woonplaats. Die ontwikkeling is al gaande. En het zou mij niet verbazen als de makelaars een rustige tijd tegemoet gaan de rest van dit jaar.
Bert 14 september 2022 08:25
Ik denk dat je gelijk hebt. De vraag is enorm. Het aanbod klein. Maar de perceptie begint te komen dat de stijging voorbij is. Ik ben actief als hypotheekadviseur en heb de afgelopen jaren heel veel orienteerders gesproken die een woning willen komen maar niet in aanmerking kwamen omdat ze het huis dat ze wilden niet KONDEN kopen of doordat ze iedere keer achter het net visten. Daar zie je 2 dingen: de eerste groep kan door de gestegen rente nu nog minder lenen. En dat wordt in januari nog minder. Dus die komen we al helemaal niet meer voor de gewenste huizen in aanmerking. En de tweede groep gaat ineens twijfelen. Kan ik niet beter even wachten? Ik wil niet op de top kopen... Gaan de prijzen omlaag? Je ziet het nu al bij huizen die te koop komen. Waar een jaar geleden op die woning 20 kijkers waren, zijn het er nu nog 5. Als de eerste prijsdaling bekend wordt, zal die tweede groep groter worden. Dan wordt het verkopen van je woning een heel karwij. De vraag wordt op zich niet minder, maar niemand wil teveel betalen. Als dat gevoel ontstaat, houden meer potentiele kopers hun kruid droog...
Brabantcoin 14 september 2022 07:46
Waar hebben jullie die glazenbol gehaald dan ga ik deze ook bestellen!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.