Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

Theo 2 dagen geleden
Waar het om gaat is dat, bij het product doorlopend en/of flexibel krediet gedurende de looptijd de rente kan dalen of stijgen, hetgeen wordt doorberekend aan de klant. Zo luidt de productomschrijving en deelt de bank dit ook mee aan de klant. Banken zijn er als de kippen bij dat wanneer de rente stijgt zij dit direct doorberekenen. Je betaalt dan meer rente en lost minder af. Echter in het geval dat de rente daalde, hetgeen de laatste jaren het geval is geweest, en je dus meer zou aflossen en minder rente hoeven te betalen, bewoog de bank niet mee. Het is dat ook niet meer dan fair dat ABN AMRO de rente over de betreffende jaren herberekent en er een terugbetaling plaatsvindt aan hun trouwe klanten van teveel betaalde rente.
Rikie 2 dagen geleden
Hallo Erzsi Heb jij nog weleens iets gecompenseerd gekregen van Defam.
Kees Vlaanderen 2 dagen geleden
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe er aangekeken wordt tegen het meefinancieren van dit soort “veilingkosten” . De facto lijkt de rente over makelaarskosten van de wederpartij aftrekbaar gemaakt te worden.
Anneke Ranzato-Versloot 3 dagen geleden
De link achter de knop klopte idd niet... sorry, heb ik aangepast. Even getest ook voor je: bij mij werkt deze link prima : https://www.vriendenloterij.nl/jouw-deelname/schriftelijk-of-online-opzeggen. Misschien even een andere browser proberen?
sarah 3 dagen geleden
nou, ik kan die link nog steeds niet vinden. de link van anneke krijg ik een error, en die nieuwe link die eline geplaatst heeft lijd niet naar het formulier. heeeelp?!!
Anneke Ranzato-Versloot 4 dagen geleden
Wij vinden van wel Dre. In de vergelijking laten we helder zien dat deze banken niet onder de Nederlandse spaargarantie vallen en besteden hier ook regelmatig aandacht aan. We laten de mogelijkheden zien die er zijn en waarschuwen voor de risico's - de keuze is vervolgens aan elke spaarder persoonlijk.
Bert 4 dagen geleden
Hoezo gratis? Je draagt als verkoper gewoon 2000 euro af aan deze club. Dat ze dat bedrag bovenop de vraagprijs zetten en dat de koper het uiteindelijk erbij betaald, doet hier niets aan af. Die 2000 euro hadden ze anders vast ook wel extra voor de woning neergelegd. Puur marketing verhaal dit. 2000 euro is trouwens niet duur, maar omdat het via een veiling gaat, is dat ook wel logisch. Je krijgt gewoon veel minder service dan bij een normale makelaar. Je moet namelijk zelf de bezichtigingen regelen. Laat je dat door deze makelaar regelen, dan betaal je 1.500 extra. Tja.
Angelo 4 dagen geleden
Via www.prodeomakelaar.nl is het gratis.
Dre 4 dagen geleden
Is het verstandig dat HomeFinance buitenlandse aanbieders laat zien die niet onder het NL DGS vallen? Zoals Bigbank, LIoyds, Openbank, zie https://www.homefinance.nl/internetsparen.asp
Anneke Ranzato-Versloot 5 dagen geleden
Dank Eline - zo te zien is de link in het artikel nog wel correct toch (is dezelfde)?
Dhr R E Brands 6 dagen geleden
Uitstekende gedachten,nu de vastgeroeste makelaars mee laten bewegen. Gaat een hoop busjes wd-40 kosten.
Eline 6 dagen geleden
Ze hebben ondertussen de link veranderd: https://www.vriendenloterij.nl/jouw-deelname/schriftelijk-of-online-opzeggen Zeg nu hier digitaal je lot op. Ik heb het uiteindelijk toch telefonisch gedaan waar ik wel redelijk snel door heen kwam gelukkig.
John 9 april 2021 21:43
Bonus? Hoezo bonus..perverse prikkel. Makelaars aanpakken, da's geen beroep. Hoef je niet voor geleerd te hebben.
Jos Koets 9 april 2021 18:29
Verkoopmakelaar adviseert bijv. de vraagprijs op 800.000 euro. Hij weet al via een bevriende makelaar dat er kopers zijn die 880.000 euro willen bieden. Door 10% boven de vraagprijs als courtage in te zetten wordt er heel gemakkelijk 8.000 euro verdient. De bevriende makelaar vraagt aan zijn koper 0,5% om de woning te regelen. De kopers betalen dan 4.400 euro aan hun aankoop makelaar. Dit soort spelletjes worden al jaren gespeeld. NVM weet er vanaf maar doet er niets aan. Zij zullen hun leden niet straffen.
Kipkluif 9 april 2021 17:46
Vergeet ook niet de makelaars die een gestaffeld courtage inbouwen, bijv. 1% over de vraagprijs plus een bonus van 10% van het meerdere. Dan heeft de makelaar een rechtstreeks belang om de vraagprijs zo laag mogelijk te zetten.. Ik vraag mij wel eens af hoe vaak dit voorkomt, en of dat misschien verklaart waarom de vraagprijs zo vaak te laag blijkt.
Tinus 8 april 2021 18:20
Alle 14 goed. Bij waarde woning ,kosten gasvrij berekenen ,cq energie rekening van de laatste 5 jaar mee laten tellen bij waarde.
Jos Koets 8 april 2021 14:57
De Spaarhypotheek had gewoon door kunnen lopen als deze maar niet hoger was / is dan 50% van de lopende hypotheek. De overige 50% had dan annuiteiten hypotheek kunnen worden. Wat de bank heeft gedaan klopt dus niet. Je kan als nog een klacht indienen bij hun. Hierna kan je ook een klacht indienen bij het Kifid. Heb je nog vragen dan kan je mij bellen onder 010-4747647 Gr. Jos
Bram 8 april 2021 14:47
Beste Jos, Ik wil je iets vreemds voorleggen wat mij is gebeurd. In 2008 samen met partner een huis gekocht met een hypotheek van 185.000, waarvan 100.000 Spaarhypotheek en 85.000 aflossingsvrij. De rente was toen 5,2 procent en die hadden we voor lange tijd (25 jaar) vast laten zetten. De hypotheek stond op onze beide naam. In 2016 gescheiden en ik ben in het huis blijven wonen. Volgens de bank (Argenta) was het niet mogelijk om de spaarhypotheek te behouden, want ik moest het deel van mijn partner overnemen wat dan een nieuwe lening zou zijn waar volgens de nieuwe voorwaarden van de Belastingdienst minimaal de helft lineair of annuïtair moest worden afgebouwd. Ik kon er dus alleen voor kiezen om de spaarhypotheek over te zetten naar annuïtair, maar wel met de hoge rente van 5 procent. Ik baalde daar enorm van, want voor de spaarhypotheek was de hoge rente geen probleem, maar voor annuïteiten zeer ongunstig. Wat vind jij ervan dat ik mijn spaarhypotheek moest opgeven vanwege nieuwe regels maar wel met de hoge rente van de oude hypotheek bleef zitten? Groet, Bram Groet, Bram
Daan 8 april 2021 12:25
Volgens mij is dit het antwoord: Voorbeeld 4: Woning wordt verkocht aan een belegger. Peter is belegger en wordt eigenaar van een woning die korter dan 6 maanden geleden door Els is verkregen. Els heeft de woning voor € 350.000 gekocht en verkoopt deze door aan Peter voor € 370.000. Peter gaat de woning niet zelf bewonen en is dus 8% overdrachtsbelasting verschuldigd over € 370.000. Dit is € 29.600. Hierop komt in mindering het bedrag dat Els destijds aan overdrachtsbelasting heeft betaald, namelijk (€ 350.000 x 2%) € 7.000. Peter betaalt dus geen € 29.600, maar € 22.600 aan overdrachtsbelasting. Bron: https://www.eigenhuis.nl/huis-kopen/bestaande-bouw/hypotheek-en-overdracht/overdrachtsbelasting/rekenvoorbeelden-overdrachtsbelasting#/
Daan 8 april 2021 12:17
Goeie vraag, hier ben ik ook benieuwd naar.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.