Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste reacties op onze nieuws- en blogberichten. Wilt u zelf reageren? Klik op een reactie van uw keuze en plaats uw eigen vragen en opmerkingen eenvoudig onder het betreffende bericht.

RINUS VERSTRATE 1 uur geleden
WIJ HEBBEN EEN BOUW DEPOT BESTAANDE UIT 3 LENINGEN, EEN OUDE AFLOSSINGVRIJE HYPOTHEEK 28000 EURO (MEENEMEN OUDE AFLOSSING VRIJE HYPOTHEEK 252000 EURO), EEN NIEUWE AFLOSSING VRIJE HYPOTHEEK 500.000 EURO EN EEN OVERBRUGGING 35000 EURO. DE BESTAANDE HYPOTHEEK IS OOK EEN OUDE AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK 252000 EURO (WOONADRES) , WELKE WORDT OVERGEZET NAAR DE NIEUWE AFLOSSINGVRIJE HYPOTHEEK 28000 EURO (IVM MET OVERWAARDE IS DIT BEDRAG LAGER NAAR HET NIEUWBOUW APPARTEMENT WAT IN 2025 KLAAR IS. Tevens heb ik rente gekregen uit het bouwdepot , 4500 euro Mag ik alle betaalde rente aftrekken , minus de gekegen rente ? Men werd gezegd dat de nieuwe aflossingvrije hypotheek van 500000 euro (in het totale Depot) niet aftrekbaar is ? Dit bedrag kan ook niet in de schuld worden gebracht omdat deze schuld van 500.000 euro op 1 januari 2022 er nog niet was.
Alex 1 uur geleden
buitengewoon misleidend om dit als een spaarrekening te presenteren.
Anneke Ranzato-Versloot 2 uur geleden
We hebben het artikel daarover opnieuw gepubliceerd nadat Trade Republic 'm heeft geaccordeerd: https://www.homefinance.nl/nieuws-blog/blogberichten/101528/trade-republic-rekening-garantie-en-kosten/ Dat blijft info die we van hen krijgen, dus het is aan jou in hoeverre je daarop wilt vertrouwens.
Frank 3 uur geleden
Verschillende ratings op de bedrijfswebsite noemen, dat vind ik buitengewoon slordig. Het bedrijf van mijn Volkswagen spaarrekening (vwfs.de) heeft ook maar een BBB rating, maar da's toch al beter - en Duits spaargarantiestelsel bovendien.
Frank 3 uur geleden
Let op! Deze producten van Freedom24 zijn geen spaarrekeningen. Het is een belegging met fixed yield. Daarom valt het ook onder een fonds voor beleggingen. "Hoger dan een bank zou bieden" koppen ze en in dit geval is het ook geen bank en dat geldt dus ook voor de "D-rekening"! Anders dus dan bij Trade Republic of Scalable, waar tegoeden wel bij een bank worden ondergebracht. Fiscaal gezien volgens mij toch echt een belegging. Let daarnaast hierop: het bedrijf zit in Cyprus. Dit is ongeveer net zo Europees als het IJsland van IceSave. Het moederbedrijf is Russisch. Op de website is te lezen dat het bedrijf de Standard & Poor's Global Ratings BB rating heeft, maar op een andere pagina staat dat ze een B- rating hebben. Dat zijn vreselijk slechte ratings, erg riskant. Ik zeg het maar gewoon, in mijn ogen een slecht advies van Homefinance!!!
Anneke 5 uur geleden
Ze zeggen inderdaad maandelijks - is dat bij jou niet gebeurd?
Anneke 5 uur geleden
Qua rente zeker interessant, pas alleen op dat je niet per ongeluk een betaalde account opent. Dat kan vrij ongemerkt gebeuren.
Anneke 5 uur geleden
Nee hoor, juist niet. Dan is het namelijk niet meer gratis. Bij het openen van je spaarrekening bij bunq is het wel goed opletten geblazen dat je niet per ongeluk toch een betaalpakket met kosten opent.
Karen 1 dag geleden
De Bunq Bank verhoogt morgen naar 2,01%!
Rudolf 1 dag geleden
moet je voor de spaarrekening ook een betaalrekening bij bunq hebben?
Sabine 2 dagen geleden
Ik zoek voortenten om te kopen ,mensen die daar eventueel nog 1 hebben staan kunnen contact opnemen via messenger wysocki Sabine
André te Brake 2 dagen geleden
Bij bovenstaande verhaal wordt 1 extra kostenpost vergeten als de WOZ hoger is, namelijk hogere waterschapslasten. Deze zijn ook gekoppeld aan de WOZ waarde. Een voordeel van een hogere WOZ waarde kan zijn dat je lagere hypotheekrente kunt gaan betalen, omdat de lening t.o.v. de woningwaarde gunstiger wordt, waardoor je in een lagere risico categorie komt. Dus bezwaar maken kan soms geld kosten als je je daardoor een iets lagere WOZ waarde krijgt waardoor je niet in een gunstiger categorie komt. Het blijft dus afwegen.
Willem 4 dagen geleden
Renault Bank verhoogt rente naar 1, 75% per 21 maart 2023
Har 5 dagen geleden
Is er meer duidelijkheid over het DGS of het wel/niet voor iedereen gegarandeerd is voor TradeRepublic? Logischerwijs zou ik denken van niet aangezien het op 1 rekening staat en dat de Centrale Bank van Ierland eigenlijk maar 1 rekening zou moeten vergoeden?
Dirks 6 dagen geleden
Contant geld kan niet verdwijnen digitaal betalen is soms al een ramp qua storingen enz
Dirks 6 dagen geleden
Daar zitten geen hersenen
Jos 6 dagen geleden
Indien als.....hoe moet ik deze teruggave cq. eind-afrekening opgeven bij de belasting want het is een vorm van inkomsten?
André te Brake 14 maart 2023 16:14
Je hoort de laatste jaren steeds vaker de term " bullshitbaan". Als je een voorbeeld van bullshitbaan wilt hebben dan heb je dit wel bij die bureaus. Hun toegevoegde waarde voor de maatschappij is negatief. Kost ons gezamelijk veel geld. Snel opdoeken dit soort praktijken.
Jos Koets 13 maart 2023 19:40
Als de EWR bijvoorbeeld op 1 juli 2022 ontstaat door verkoop van de huidige woning, dan pas wordt de box 1 schuld verlaagd. Op de IB geef je ook aan wanneer een woning is verkocht en gekocht. Hierbij wordt ook gevraagd of er een verkoopwinst is. Gr. Jos
Peter 13 maart 2023 18:50
Dat is misschien waar Robin, maar ongetwijfeld over een andere koopsom dan de huidige vraagprijzen.
Steven 13 maart 2023 17:59
Beste Jos, ik heb een vraag over de peildatum van de nieuwe box 1 schuld en de bijleenregeling. Stel de box 1 schuld voor de nieuwe woning loopt al (nieuwbouwwoning, afgesloten in 2021) en gedurende het jaar 2022 wordt de oude woning verkocht met overwaarde waardoor een eigen woning reserve ontstaat. Moet bij de renteaftrek op de nieuwe woning voor dat jaar 2022 nu al gerekend worden met de nieuwe (lagere) box 1 schuld of de oude? Het verschil zou onder de bijleenregeling opgevoerd mogen worden in box 3 maar daarvan is de peildatum 1-1-2022 dus dat lijkt niet mogelijk.
Anneke 13 maart 2023 07:14
Geen idee.. ik zeg: probeer t gewoon!
Robin 12 maart 2023 20:42
Als 20 jaar vast het goedkoopste is,zou ik daar voor gaan...op zich valt t percentage nog mee,vergeleken met 20 jaar geleden,toen ik al bijna 8 % betaalde.
Tom Fulpen 11 maart 2023 23:00
Serieus? Er is gister een bank in de USA omgevallen vanwege zijn long positie op 10 jaars obligaties. Hoe bedoel je 5 jaar?
Bas 11 maart 2023 12:22
Onze woning is ook met 25% gestegen in 1 jaar. Belachelijk veel, maar als ik eerlijk ben zou ik de woning absoluut niet verkopen tegen de WOZ waarde. De verkoopwaarde is nog 25% hoger. Als je ziet hoe snel de woningen qua waarde wijzigen en dat de overheid alle woningen moet waarderen, denk ik dat veel Nederlanders eerder jarenlang een veel te lage waarde hebben gehad dan te hoog. Dat je een deskundige in moet kunnen schakelen, vind ik ook. Maar dat de kosten dan flink op kunnen lopen en bij de overheid komen te liggen is belachelijk. Je kunt voor 200 euro een taxatie laten uitvoeren. Ben je het niet eens met de waarde, investeer dan die 200 euro zelf. Vind je dat het niet waard, dan moet je je afvragen of een procedure wel de juiste route is. Het procederen wordt door deze buro's gestimuleerd (baat het niet, dan...). Dat kost veel te veel geld. Terecht dat de overheid ingrijpt.
J van zand 11 maart 2023 12:18
Ik zou nu voor 5-10 jaar vast zetten, immers de rente zal nog verder gaan stijgen. De fed draait niet makkelijk en zullen dat pas doen wanneer er echt een ramp dreigt te voltrekken of de inflatie gedaald is. Beide kunnen mogelijk nog wel 5 jaar duren.
Dik 11 maart 2023 12:09
Jos lees deze eens https://fpsadvies.nl/blog/nieuwe-standpunten-belastingdienst-over-familiehypotheek/
Wim 11 maart 2023 11:06
Indien de overheid de juiste waarde bepaalt, zijn er geen bezwaren mogelijk waaraan bureautjes verdienen. Dit jaar maakt de overheid het wel erg bont, met stijgingen tot 46%. Inperken van de mogelijkheid deskundigen in te schakelen is een verdere uitholling van de democratie.
Avdg 11 maart 2023 08:41
Maar beste Peter, dat andere is ook een gok, dezelfde munt andere zijde. Vestia ging er stuk op en iedereen boos op meneer Staal die via swapjes effectief de variabele rente omgezet had in vaste rente... En toen zakte de rente.
Jan Bannenberg 10 maart 2023 22:35
Kan ik als niet eu ingezete een rekening openen?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.