Search
Close this search box.
Hier komt de zorgvergelijker

Wij vergelijken de zorgverzekeringen van o.a.

Kostbaarhedenverzekering

Wat is een Kostbaarhedenverzekering?

Een Kostbaarhedenverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten voor alle kostbare bezittingen die je in je huis of op kantoor hebt. Deze bezittingen kunnen zowel materiële als immateriële bezittingen zijn. Denk hierbij aan kostbaarheden zoals juwelen, kunstwerken, antiek, muziekinstrumenten, boeken, documenten, alsmede kostbare stoffen zoals tapijten, kledingstukken, zilverwerk, etc.

De meeste verzekeraars bieden op hun Kostbaarhedenverzekering een dekking voor schade veroorzaakt door brand, diefstal, waterschade of andere onvoorziene gebeurtenissen. De dekking kan verschillen per verzekeraar, dus het is belangrijk om de voorwaarden goed te lezen voordat je de verzekering afsluit.

Waarvoor word een Kostbaarhedenverzekering gebruikt?

Een Kostbaarhedenverzekering wordt meestal afgesloten om waardevolle bezittingen te verzekeren die niet verzekerd zijn door een standaard inboedelverzekering. Denk hierbij aan bijzondere en kostbare items zoals kunst, antiek, juwelen, muziekinstrumenten, etc. Door deze items te verzekeren met een Kostbaarhedenverzekering, kun je er zeker van zijn dat je deze items kunt vervangen als ze verloren gaan door een ongeval, brand of diefstal.

Geef een voorbeeld waarom je een Kostbaarhedenverzekering zou moeten hebben?

Laten we een voorbeeld geven waarom je een Kostbaarhedenverzekering zou moeten hebben. Stel je voor dat je een kostbaar juweel in je huis hebt. Dit juweel is veel geld waard en het is een familie-erfgoed. Als je dit juweel niet verzekert met een Kostbaarhedenverzekering, dan ben je niet verzekerd als het juweel bijvoorbeeld verloren gaat door diefstal of als het beschadigd raakt. Maar als je het juweel wel verzekert met een Kostbaarhedenverzekering, dan ben je wel verzekerd voor de waarde en kun je het juweel vervangen als het verloren gaat.

Waarom je een Kostbaarhedenverzekering moet vergelijken in premie?

Het is belangrijk om de Kostbaarhedenverzekering goed te vergelijken op basis van de premie. De premie kan sterk verschillen per verzekeraar, dus het is belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken. Een goede vergelijking zal je helpen om de beste verzekering te vinden met de meeste waarde voor je geld.

Welke verzekeraars hebben o.a. Kostbaarhedenverzekering in hun aanbod?

Er zijn veel verzekeraars die Kostbaarhedenverzekeringen aanbieden, waaronder Achmea, ASR, Nationale Nederlanden, Interpolis, Delta Lloyd, Univé, Allianz, ZLM, Unigarant, SNS, etc. Al deze verzekeraars bieden verschillende soorten Kostbaarhedenverzekeringen met verschillende premies en voorwaarden. Het is daarom belangrijk om de verschillende verzekeraars te vergelijken en de beste verzekering te kiezen die het beste bij je past.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek