Search
Close this search box.
Hier komt de zorgvergelijker

Wij vergelijken de zorgverzekeringen van o.a.

Rechtsbijstandverzekering

Wat is een Rechtsbijstandverzekering?

Een Rechtsbijstandverzekering is een verzekering waarmee je jezelf kunt verzekeren tegen de kosten van juridische bijstand. Deze verzekering wordt vaak afgesloten als aanvulling op een aansprakelijkheidsverzekering. Bij deze verzekering neem je de financiële risicoΓÇÖs weg die kunnen ontstaan uit juridische conflicten.

Je betaalt een premie voor deze verzekering. De premie is afhankelijk van de dekking die je kiest. Je kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan bijstand bij een echtscheiding, arbeidsconflicten, belastingaansprakelijkheid, verkeersrechtelijke aansprakelijkheid en nog veel meer.

Waarvoor word een Rechtsbijstandverzekering gebruikt?

Een Rechtsbijstandverzekering wordt gebruikt om je tegen de kosten te verzekeren die voortkomen uit een juridisch conflict. Als je bijvoorbeeld betrokken raakt bij een geschil met een andere partij, dan kan de Rechtsbijstandverzekering je dekking bieden voor de kosten die hiermee gepaard gaan.

De verzekering biedt ook dekking als je bijvoorbeeld een beroep moet doen op een advocaat. Je krijgt ook dekking voor de kosten die voortkomen uit een geschil met de belastingdienst. Ook krijg je dekking als je een rechtzaak moet voeren.

Geef een voorbeeld waarom je een Rechtsbijstandverzekering zou moeten hebben?

Stel dat je betrokken raakt bij een juridisch conflict met een andere partij. Zonder een Rechtsbijstandverzekering zou je alle kosten zelf moeten betalen, waaronder advocaatkosten, rechtszaken en andere kosten. Met een Rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand. Je krijgt de verzekering dan ook terugbetaald als de behandeling van je zaak kosten met zich meebrengt.

Waarom je een Rechtsbijstandverzekering moet vergelijken in premie?

Er zijn verschillende verzekeraars die Rechtsbijstandverzekeringen aanbieden. Om er zeker van te zijn dat je de meest voordelige verzekering afsluit, is het belangrijk om de premies te vergelijken. Je kunt de premies vergelijken door de verschillende aanbieders te vergelijken. Je kunt ook de dekking vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld kijken of er verschillende aanvullende dekkingen aangeboden worden die je kunt afsluiten.

Als je de premies vergelijkt, kun je ook kijken naar de soorten kortingen die verzekeraars aanbieden. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld kortingen aan als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Door de verschillende premies en kortingen te vergelijken, kun je de meest voordelige Rechtsbijstandverzekering kiezen.

Welke verzekeraars hebben o.a. Rechtsbijstandverzekering in hun aanbod?

Er zijn verschillende verzekeraars die Rechtsbijstandverzekeringen in hun aanbod hebben. Hieronder staan enkele verzekeraars die deze verzekering aanbieden:

– Nationale-Nederlanden
– Univé
– Avero Achmea
– Delta Lloyd
– Interpolis
– OHRA
– Zilveren Kruis
– ASR
– FBTO

Elke verzekeraar heeft verschillende premies en dekkingen. Het is daarom belangrijk om de verschillende premies en dekkingen te vergelijken voordat je een Rechtsbijstandverzekering afsluit.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek