Zorgverzekeringen IZZ

IZZ richt zich als zorgverzekeraar primair op mensen die werkzaam zijn in de zorgsector (en hun gezinsleden). Deze mensen komen in aanmerking voor de collectieve ziektekostenverzekering waarvan de premies lager zijn dan de standaard premies die u op deze pagina kunt vinden.

Hieronder vindt u een overzicht van de basisverzekeringen van IZZ en de bijbehorende premies voor het jaar 2019.

Basisverzekeringen vergelijken

Let op: IZZ heeft de zorgpremies voor het komende jaar nog niet bekendgemaakt. Totdat de nieuwe premies bekend zijn (uiterlijk 12 november) tonen wij hieronder de premies van 2019.

Overzicht IZZ basisverzekeringen 2019

HomeFinance.nl biedt u een overzicht van de zorgpremies van de basiszorgverzekering(en) van IZZ voor het kalenderjaar 2019. U ziet de premies per eigen risico-categorie: het wettelijk verplichte eigen risico van € 385 of een vrijwillig hoger eigen risico.

Basispakket Natura (naturapolis)  
Eigen risico van € 385€ 120,95 
Eigen risico van € 485€ 117,95 
Eigen risico van € 585€ 114,95 
Eigen risico van € 685€ 111,95 
Eigen risico van € 785€ 108,95 
Eigen risico van € 885€ 105,95 

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Basispakket Restitutie (restitutiepolis)  
Eigen risico van € 385€ 125,95 
Eigen risico van € 485€ 122,95 
Eigen risico van € 585€ 119,95 
Eigen risico van € 685€ 116,95 
Eigen risico van € 785€ 113,95 
Eigen risico van € 885€ 110,95 

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Wat heeft u aan deze premies van IZZ basisverzekeringen?

Hierboven ziet u een overzicht van de premies voor de basisverzekering(en) van IZZ in 2019. Op de website van HomeFinance.nl krijgt u op allerlei manieren informatie over zorgpremies. Over actuele premies, maar ook over historische premies en gemiddelde premies. Over premies voor basisverzekeringen en premies voor aanvullende verzekeringen.

Elk jaar bepalen de zorgverzekeraars opnieuw hun premies, dus ook IZZ. Zowel de premies voor de aanvullende zorgverzekeringen als die voor de basisverzekeringen worden elk jaar aangepast. Niet alleen IZZ mag ieder jaar opnieuw beslissingen nemen - dat mag u ook! U kunt ieder jaar per 1 januari uw zorgverzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten. Door goed te vergelijken kunt u ervoor zorgen dat u steeds de juiste zorgverzekering tegen de beste premie heeft.

De inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. De basisdekking wordt door de overheid bepaald en is bij elke basisverzekering gelijk. Het vergelijken van premies voor basisverzekeringen is vrij eenvoudig: het enige verschil tussen polissen zit in het type polis (natura/restitutie) en de keuzevrijheid.

Naast de premie voor 2019 is het ook interessant om te kijken naar de historische premies en de gemiddelde zorgpremie die IZZ in de loop der jaren heeft gehanteerd voor de basisverzekering. In de vergelijking van gemiddelde zorgpremies kunt u zien welke verzekeraar gemiddeld genomen de beste keuze zou zijn geweest. Dat kunt u meewegen in de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2019.

Niet alleen de premie voor de basisverzekering is van belang. Daarnaast beslist u of u naast de basisdekking een aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten of aanhouden. Dan kijkt u immers niet alleen naar de basispremie, maar zeker ook naar de mogelijke dekkingen en bijbehorende premies van aanvullende zorgverzekeringen. Het complete plaatje is dan bepalend voor uw beslissing of u uw zorgverzekering in 2019 bij IZZ afsluit of bij een andere zorgverzekeraar.

Direct de premies van deze zorgverzekeraar met andere zorgverzekeringen vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.